تاریخ: ۰۵ شهريور ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۸:۰۳
بازدید: ۲۳۶
کد خبر: ۲۷۲۵۱۷
سرویس خبر : آهن و فولاد
طیب‌نیا در جلسه با مدیران عامل شرکت‌های گروه فولاد مبارکه تصریح کرد؛

اجرای طرح‌های توسعه و ایجاد فرصت‌های شغلی به گستره جغرافیای کشور

اجرای طرح‌های توسعه و ایجاد فرصت‌های شغلی به گستره جغرافیای کشور
‌می‌متالز - مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در نخستین جلسه راهبری شرکت‌های این گروه گفت: باید با صلابت، قوت و سرعت بیشتر، تولید و توسعه‌ها در کل گروه فولاد مبارکه ادامه یابد و با کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری به کار خود ادامه دهیم به‌گونه‌ای که در پایان سال ۱۴۰۱ شاهد تحقق شعار سال، یعنی «تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین» باشیم. نباید فراموش کرد که گروه فولاد مبارکه در کل جغرافیای کشور گسترده شده و به بار نشستن هر پروژه توسعه فرصت‌های شغلی بسیاری برای جوانان کشور ایجاد می‌کند.

به گزارش می‌متالز، نخستین جلسه راهبری شرکت‌های گروه فولاد مبارکه با حضور مدیرعامل و جمعی از معاونان فولاد مبارکه و مدیران عامل شرکت‌های گروه در محل کمیته مدیریت شرکت فولاد مبارکه برگزار شد.

در ابتدای این جلسه، عباس اکبری محمدی، سرپرست معاونت سرمایه‌گذاری و امور شرکت‌های فولاد مبارکه در خصوص هدف برگزاری این جلسات گفت: با توجه به تشکیل گروه فولاد مبارکه و وجود شرکت‌های مختلف در زیرمجموعه آن، داشتن استراتژی واحد، هم‌افزایی استراتژیک برای اجرای سیاست‌های دقیق، به‌روز و سریع شرکت مادر، استفاده حداکثری از ظرفیت‌های هریک از شرکت‌های زیرمجموعه در شرکت‌های دیگر و همچنین آگاهی از چالش‌های موجود در شرکت‌های زیرمجموعه ضروری به نظر می‌رسید.

وی با بیان اینکه کمیته راهبری شرکت‌های گروه فولاد مبارکه به‌صورت ماهانه دنبال خواهد شد گفت: در این جلسات راهبرد‌های کلان شرکت تشریح می‌شود و پس از آن، هریک از شرکت‌های گروه گزارشی از برنامه عملکرد در حوزه‌های تولید، فروش و درآمد، توسعه‌های در دست اجرا، چالش‌های موجود و پیشنهاد‌های احتمالی، موارد مربوط به تحقق سود سالانه و سایر موارد احتمالی را ارائه می‌کنند و طی آن با همفکری گروه و راهبرد‌های مدیریت ارشد گروه، به بررسی چگونگی حل مشکلات خواهیم پرداخت.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه شرکت‌های گروه محصولات خود را به برخی شرکت‌های دیگر ارائه می‌کنند و بعضا از محصولات فولاد مبارکه استفاده می‌نمایند، هماهنگی و هم‌افزایی استراتژیک در این موضوعات از ضروریات کارِ گروهی است که طی چنین جلساتی به این هدف نیز دست خواهیم یافت.

تحقق ۹۵ درصدی اهداف علی‌رغم محدودیت‌های برق و انرژی در فولاد هرمزگان

در بخش ارائه گزارش‌ها، ابتدا عطاالله معروفخانی، مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان با ارائه گزارشی از عملکرد این شرکت در چهارماهه نخست سال ۱۴۰۱ گفت: علی‌رغم قطعی‌های مکرر و محدودیت برق و انرژی و مشکلات مربوط به قطعات یدکی و موانع موجود در حوزه صادرات، در این بازه زمانی ۹۵ درصد اهداف و برنامه‌های شرکت محقق شده است و امیدواریم از ابتدای شهریورماه با رفع محدودیت‌ها تولید شرکت با سرعت بیشتری ادامه یابد.
 

وی با اشاره به روند اجرای طرح‌های توسعه در فولاد هرمزگان به برخی از این پروژه‌ها اشاره کرد و گفت: احداث مُدل واحد احیا مستقیم به ظرفیت ۹۰۰ هزار تن در سال از تاریخ ۱۰/ ۰۵/ ۱۴۰۱ آغاز شده و پیش‌بینی می‌شود تا تاریخ ۱۰/ ۱۱/ ۱۴۰۳ به پایان برسد. پروژه افزایش ظرفیت محل ذخیره‌سازی آهن اسفنجی به میزان ۲۸ هزار تن از اواخر تیرماه سال جاری شروع شده و پیش‌بینی می‌شود تا پایان تیرماه ۱۴۰۳ به بهره‌برداری برسد. احداث واحد تولید اکسیژن به ظرفیت ۱۰ هزار نرمال مترمکعب بر ساعت از۲۸ /۰۳/ ۱۴۰۱ آغاز شده و پیش‌بینی می‌شود تا پایان خردادماه سال ۱۴۰۳ به اتمام برسد. پروژه افزایش ظرفیت کوره‌های قوس الکتریکی از ۲۰/ ۱۱/ ۱۳۹۸ آغاز گردیده و پیش‌بینی می‌شود با عنایت به پیشرفت ۹۷ درصدی پروژه تا پایان شهریورماه سال جاری مورد بهره‌برداری قرار گیرد. احداث ایستگاه کاهش فشار گاز طبیعی به ظرفیت ۱۰۰ هزار نرمال مترمکعب بر ساعت از دیگر پروژه‌های شرکت است که از ۱۵/ ۰۶/ ۱۳۹۹ آغاز شده است. طرح بزرگ ساماندهی فاضلاب شهر بندرعباس و انتقال این پساب‌ها به کارخانه از ۰۱/۰۱/ ۱۴۰۰ آغاز شده و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال ۱۴۰۳ وارد فاز بهره‌برداری شود. همچنین احداث واحد تولید آهک از ۰۶/۰۶/ ۱۳۹۸ آغاز شده و مقرر است تا پایان آبان ماه سال ۱۴۰۱ وارد فاز بهره‌برداری شود.

کمبود سنگ‌آهن مهم‌ترین چالش شرکت فولاد سنگان

در ادامه این جلسه، علی امرایی، مدیرعامل شرکت فولاد سنگان، با ارائه گزارشی از روند تولید کنسانتره و گندله در این شرکت از کمبود سنگ‌آهن به‌عنوان مهم‌ترین چالش این شرکت یاد و تصریح کرد: در ۱۵۰ روز ابتدایی سال جاری، قطعی برق مطلق و ۷۵ روز نیز محدودیت مصرف داشته‌ایم، اما علی‌رغم همه این مشکلات و محدودیت‌ها، در مردادماه به رکورد روزانه ۱۷ هزار و ۷۰۰ تن (بالاتر از ظرفیت اسمی روزانه) دست یافتیم و تلاش خواهیم کرد تا پایان سال تولید ۳.۵ میلیون تن را محقق کنیم. در زمینه گندله نیز روزانه ۲۰ هزار تن تولید شده و ۲۷ درصد بیشتر از برنامه تولید محقق شده است.

امرایی دو خطه کردن ریل برای حمل محصولات سنگان به فولاد مبارکه را ضروری دانست و به برخی پروژه‌های در دست اقدام شرکت فولاد سنگان اشاره کرد و گفت: پروژه احداث دو مگامدول به ظرفیت دو میلیون تن، کارخانه کنسانتره هماتیتی، پروژه بازیافت باطله کنسانتره، پروژه افزایش ظرفیت گندله‌سازی از ۵ به ۷.۵ میلیون تن، و همچنین پروژه انباشت مکانیزه باطله که به‌عنوان یک ابَرپروژه زیست‌محیطی برای اولین بار در خاورمیانه در حال اجراست و تحول بزرگی در انباشت سرباره ایجاد می‌کند از جمله اقدامات شرکت فولاد سنگان به شمار می‌آید.

امرایی در ادامه گفت: احداث کارخانه‌های گلوله‌های فلزی برای کارخانه تولید کنسانتره و سیستم مکانیزه بارگیری کامیونی یکی دیگر از طرح‌های در دست اقدام این شرکت است.

وی ادامه داد: علاوه بر چالش‌های کمبود سنگ‌آهن و محدودیت‌های برق و انرژی و محدودیت حمل‌ونقل در فولاد سنگان، ضرورت سرمایه‌گذاری در ماشین‌های معدنی سنگان یکی دیگر از ضروریات این شرکت محسوب می‌شود.

تولید چهارماهه فراتر از برنامه

در ادامه این جلسه محمود ارباب‌زاده، مدیرعامل شرکت فولاد سفیددشت، گزارشی از روند تولید و توسعه‌های این شرکت ارائه داد و گفت: خوشبختانه در سه‌ماهه اول سال جاری به رکورد‌های خوبی در تولید آهن اسفنجی دست یافتیم و در مجموع طی چهار ماه نخست سال شاهد تولید ۳۱۷ هزار تن بودیم، در حالی که برنامه تولید ۲۹۲ هزار تن بوده است.

وی در خصوص روند پیشرفت پروژه‌های این شرکت گفت: پروژه احداث واحد فولادسازی با ۹۲.۵ درصد پیشرفت در حال پیگیری است. پروژه احداث خط تولید بیلت با حمایت‌های مدیریت ارشد گروه فولاد مبارکه در بخش ساخت و تأمین تجهیزات ۶ درصد پیشرفت داشته و ساخت سوله و سالن خط تولید نیز در حال اجراست. پروژه دیگر احداث تصفیه‌خانه مرکزی است که پیش‌بینی می‌شود تا اوایل سال آینده به بهره‌برداری برسد. احداث واحد بریکت‌سازی نیز به پیشرفت ۹۷ درصدی رسیده است. همچنین پروژه احداث بخش سیلو‌های ذخیره به ۹۶ درصد پیشرفت رسیده و هم‌زمان با راه‌اندازی واحد فولادسازی وارد فاز بهره‌برداری خواهد شد.

ارباب‌زاده ادامه داد: احداث جاده اختصاصی شرکت که با مشکلات خاص خود مواجه بود از دیگر پروژه‌های در دست اجراست که خوشبختانه پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال جاری به بهره‌برداری برسد. پروژه احداث واحد سیستم آتش‌نشانی واحد احیا مستقیم به پیشرفت ۴۰ درصدی رسیده و امیدواریم تا پایان پاییز سال جاری وارد فاز بهره‌برداری شود.

تولید در شرکت فولاد امیرکبیر کاشان مطابق برنامه

در ادامه این جلسه شهرام عالی‌وند، مدیرعامل شرکت فولاد امیرکبیر کاشان گفت: در خط اسیدشویی، برنامه تولید سال ۱۴۰۱ این شرکت ۲۵۰ هزار تن است که خوشبختانه طی چهارماهه ابتدای سال جاری ۸۰ هزار تن عملکرد واقعی داشته‌ایم و مطابق برنامه حرکت کرده‌ایم. در خط نورد سرد نیز برنامه‌ریزی برای سال جاری ۲۵۰ هزار تن است که طی چهارماهه اول سال جاری حدود ۸۲ هزار تن تولید صورت گرفته و ۲ درصد از برنامه جلوتر هستیم. در خط گالوانیزه نیز برای سال جاری ۱۶۵ هزار تن پیش‌بینی شده است که طی چهارماهه اول حدود ۵۳ هزار تن تولید شده است. در حوزه فروش داخلی هم برای سال جاری ۱۳۵ هزار تن برنامه‌ریزی شده که در چهارماهه اول ۴۵ هزار تن محقق شده و حدود ۱۱ درصد از برنامه جلو هستیم.

وی در خصوص پروژه‌های در دست اجرای شرکت فولاد امیرکبیر کاشان گفت: احداث خط نورد سرد به ظرفیت ۳۰۰ هزار تن در سال به همراه کارگاه سنگ‌زنی غلتک، خط اسیدشویی به ظرفیت ۵۰۰ هزار تن در سال، واحد بازیابی اسید که در فاز تجهیز کارگاه است، پروژه پوشش کروم سه‌ظرفیتی که در فاز مهندسی است، پروژه خرید و ارتقای دستگاه پوشش‌سنج سطح گالوانیزه و همچنین پیاده‌سازی سیستم مانیتورینگ مصارف انرژی کارخانه نیز در فاز اجرا قرار دارد.

کارخانه صنایع لوله پارتاک کشور را از واردات لوله‌های بدون درز بی‌نیاز خواهد کرد

در ادامه این جلسه احمد سعیدبخش، مدیرعامل شرکت آتیه‌فولاد نقش‌جهان گفت: این شرکت به‌عنوان شرکتی تجاری، تولیدی و سرمایه‌گذاری در حال فعالیت است و در حال پیگیری طرح‌های توسعه و اقدامات خود با عنایت به راهبرد‌های کلان شرکت مادر است.

وی با اشاره به طرح‌های توسعه در دست اجرا در گروه آتیه‌فولاد گفت: احداث کارخانه صنایع لوله پارتاک که تولید لوله‌های بدون درز را با ظرفیت ۱۶۰ هزار تن در سال بر عهده دارد، در دست اجراست که با احداث این کارخانه و بهره‌برداری از آن کشور از واردات این قبیل محصولات و خروج ارز بی‌نیاز خواهد شد.

رشد تولید چهارماهه نسبت به مدت مشابه سال قبل

در ادامه این جلسه، حمید شجاعی مدیرعامل شرکت ورق‌خودرو چهارمحال و بختیاری با ارائه گزارشی از عملکرد چهارماهه این شرکت گفت: از ابتدای سال جاری تا پایان تیرماه، ۹۴ درصد برنامه‌های شرکت محقق شده است که چنانچه کلاف موردنیاز این شرکت تأمین گردد به‌یقین شاهد تحقق ۱۰۰ درصدی برنامه‌ها تا پایان سال خواهیم بود.

وی گفت: مقایسه عملکرد چهارماهه نخست سال قبل شرکت با مدت مشابه سال جاری نشان می‌دهد که در سال ۱۴۰۰ در مجموع ۷۹ هزار تن انواع ورق‌های گالوانیزه تولید شده، درحالی‌که این میزان در مدت مشابه سال جاری به ۹۸ هزار تن افزایش یافته است.

وی با ارائه گزارش پیشرفت پروژه‌های این شرکت گفت: پروژه راه‌اندازی حوضچه مذاب فلز روی شماره ۲ که برای تولید و تنوع محصولات خاص و کاهش هرچه بیشتر قیمت تمام‌شده در نظر گرفته شده و همچنین پروژه توسعه انبار شرکت در حال انجام است.

پروژه توسعه شرکت تاراز در دست اجراست

در ادامه این جلسه، داود فروتن مدیرعامل شرکت فولاد تاراز، در خصوص عملکرد تولید این شرکت گفت: برنامه سالانه شرکت تولید ۲۲۰ هزار تن است که در صورت تأمین موجودی کلاف خام، این امر محقق خواهد شد. ضمن اینکه پروژه‌های توسعه نیز در این شرکت تعریف شده و در حال پیگیری است.

تحویل ۱۰۰۰ تن از محصولات شرکت به چادرملو

در ادامه، مختاری مدیرعامل شرکت نوین الکترود اردکان با ارائه گزارشی از روند پیشرفت این پروژه گفت: در حال حاضر به‌طورکلی پروژه با ۵۳.۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجراست. در بخش صنعتی پروژه این میزان به ۹۸ درصد پیشرفت رسیده و در بخش ماشین‌کاری وارد فاز بهره‌برداری شده است. بخشی از محصول نهایی نیز به فروش رسیده و در شرکت فولاد مبارکه مراحل تست خود را با موفقیت پشت سر گذاشته است. علاوه بر این، حدود ۱۰۰۰ تن از محصول تولیدشده به شرکت چادرملو تحویل شده است.

وی تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شود در پایان سال ۱۴۰۲ این پروژه به بهره‌برداری کامل برسد و بتوانیم کشور را از واردات الکترود گرافیتی بی‌نیاز کنیم.

تولید اقتصادی و قابل‌رقابت با بازار‌های جهانی در دستور کار

بنابراین گزارش، محمدیاسر طیب‌نیا مدیرعامل گروه فولاد مبارکه، در پایان این جلسه ضمن تشکر از اقدامات انجام‌شده در شرکت‌های زیرمجموعه گروه فولاد مبارکه تصریح کرد: یکی از برنامه‌های اصلی و سرفصل‌های کاری در حوزه مدیریت فولاد مبارکه ایجاد هم‌افزایی و یکپارچگی بیشتر در کل گروه است؛ تاجایی‌که همه اعضا بتوانند از ظرفیت‌ها و مزیت‌های موجود یکدیگر برای حل مشکلات و چالش‌های خود در زمینه تولید استفاده کنند.

وی با تأکید بر اینکه مدیریت ارشد گروه فولاد مبارکه به‌منظور ارتقای بهره‌وری و به بار نشستن هرچه سریع‌تر پروژه‌ها و رفع چالش‌ها، به‌یقین با تمامی همت و توان خود در کنار مدیران و کارکنان گروه خواهد بود ادامه داد: برگزاری این جلسات به تعامل و صمیمیت هرچه بیشتر اعضا و هم‌افزایی بیش‌ازپیش منجر خواهد شد.

طیب‌نیا تصریح کرد: به‌یقین گزارش‌های ارائه‌شده می‌تواند کل گروه را در مسیر دست‌یابی به اهداف یاری دهد، چه‌بسا که بتوان از راهنمایی‌ها و تجارب هم در این زمینه بهره کافی ببریم.

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در ادامه گفت: اگر چه کار‌های خوبی صورت گرفته، اما در شرایط کنونی باید توجه داشته باشیم که اقدامات کافی نیست و برای ادامه حرکت پرشتاب و قوی فولاد مبارکه باید چابک‌تر پرسرعت‌تر و با حمیت و حمایت بیشتری تلاش کنیم تا در نتیجه ارزش‌آفرینی بیشتری برای جامعه و گروه را شاهد باشیم.

طیب‌نیا با اشاره به گزارش‌های ارائه‌شده در جلسه تصریح کرد: قطعی‌های برق و محدودیت‌های این حوزه قابل پیش‌بینی بوده است؛ بنابراین باید تلاش کنیم با برنامه‌ریزی‌های دقیق‌تر و تمهیدات مناسب‌تر، شرایطی فراهم کنیم تا برنامه‌های پیش‌بینی‌شده در پایان هر دوره محقق گردد. نباید اجازه دهیم این‌گونه مشکلات، سازمان را از دست‌یابی به اهداف خود بازدارد. باید در خصوص روند پیشرفت پروژه‌ها با معیار‌های دقیق‌تری که معاونت‌های ذی‌ربط در نظر خواهند گرفت، شرایطی فراهم کنیم که اهداف موردنظر محقق گردد.

وی خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود همه همکاران به این مهم توجه داشته باشند و بدانند آنجا که می‌توان از ظرفیت‌های موجود یکدیگر و به‌ویژه مدیریت ارشد گروه در تسریع کار‌ها استفاده کرد، باید اعلام شود تا اقدامات بعدی صورت پذیرد.

مدیرعامل فولاد مبارکه با تأکید بر اینکه پروژه‌های توسعه باید با کمترین تأخیر ممکن و با کمترین هزینه وارد فاز بهره‌برداری شوند تصریح کرد: در چند ماه اخیر با شرایط رکودی مواجه شده‌ایم، ولی نباید فراموش کنیم که محدودیت‌ها همیشه بوده است و این امر نباید گروه فولاد مبارکه را از رسیدن به اصل اهداف خود بازدارد. در چنین شرایطی باید با تولید بهینه و با توجه به شرایط و نوع نیاز بازار، بتوانیم بهترین عملکرد را در همین شرایط محقق کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت افزایش بهره‌وری اشاره و عنوان کرد: با برنامه‌ریزی‌های مناسب باید بهره‌وری نیروی انسانی و تجهیزات افزایش یابد تا در چنین شرایط سخت رقابتی، محصولات خود را با قیمت تمام‌شده کمتر و قابل‌رقابت با بازار‌های جهانی به بازار‌های داخل و خارج از کشور عرضه کنیم. ما باید با تولید محصولات باکیفیت‌تر نگاه جدی به بازار‌های صادراتی داشته باشیم و چابک‌تر از قبل بازار‌ها را پیش‌بینی کنیم و با همت و تلاش مضاعف سریع‌تر از سایر رقبا خود را با شرایط بازار‌های جهانی به شکل هنرمندانه‌ای وفق دهیم.

طیب‌نیا اظهار کرد: باید واحد‌های مالی شرکت‌ها هزینه‌ها را دقیق‌تر از قبل موردبررسی و تجزیه‌وتحلیل قرار دهند و برای کاهش هزینه‌ها برنامه‌های موثق‌تری تدوین کنند.

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در بخش پایانی سخنان خود خاطرنشان کرد: باید با صلابت، قوت و سرعت بیشتر تولید و توسعه‌ها در کل گروه ادامه یابد و با کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری به کار خود ادامه دهیم، به‌گونه‌ای که در پایان سال ۱۴۰۱ هم شاهد تحقق شعار سال، یعنی «تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین» باشیم. نباید فراموش کرد که گروه فولاد مبارکه در کل جغرافیای کشور گسترده شده و به بار نشستن هر پروژه توسعه فرصت‌های شغلی بسیاری برای جوانان کشور ایجاد می‌کند.

منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین