تاریخ: ۱۲ شهريور ۱۴۰۱ ، ساعت ۰۰:۴۹
بازدید: ۲۰۷
کد خبر: ۲۷۲۶۴۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

معرفی فرصت سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد

معرفی فرصت سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد
‌می‌متالز - دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد تجاری- صنعتی و ویژه اقتصادی با اشاره به راه اندازی سامانه بازرسی و سرمایه‌گذاری، گفت: ۱۶۰‌فرصت سرمایه‌گذاری با تمامی مشخصات اقتصادی در این سامانه در اختیار متقاضیان قرار گرفته است.

به گزارش می‌متالز، سعید محمد در آیین بهره برداری و شروع عملیات اجرایی ۷۱ پروژه سرمایه‌گذاری صنعتی و عمرانی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با اشاره به یک دهه عدم‌دستیابی به اهداف تعیین‌شده در زمینه سرمایه‌گذاری، تولید و صادرات و ارزآوری در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در کشور، افزود: بر اساس طرح تحول اقتصادی و فرهنگی مناطق آزاد قدیم و جدید را مورد بازنگری قرار دادیم و برای هریک از مناطق در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی برنامه‌های کوتاه مدت، میان‌مدت و بلندمدت طراحی شد.

سعید محمد به مثبت‌شدن تراز تجاری مناطق آزاد برای اولین‌بار طی سه دهه گذشته اشاره کرد و افزود: پس از یکسان از فعالیت دولت سیزدهم شاهد روند شاخص‌های اقتصادی در مناطق آزاد هستیم، صادرات ما در دوره ۹ ماهه به عدد ۸۴۳‌میلیون دلار رسید که ۲۷‌درصد نسبت به دوره مشابه سال‌قبل افزایش پیدا کرده و برای اولین‌بار هم در کشور تراز تجاری مناطق آزاد مثبت شد و به ۳۵‌میلیون دلار در ۹ماهه گذشته رسید. در این مدت یک ساله شاهد کاهش واردات ۲‌درصدی در مناطق آزاد و هم هدفمندکردن واردات در این مناطق بودیم. ۵۰‌درصد میزان واردات مربوط به مواداولیه و تجهیزات موردنیاز کارخانه‌های تولیدی در مناطق است و ۲۰‌درصد هم کالای همراه مسافر را شامل می‌شود.

دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد گفت: در صدور جواز تاسیس ۸۶‌درصد افزایش داشتیم که در مجموع ۵۴۴ جواز در مدت ۹ماهه گذشته صادرشده است. ۵۶‌درصد هم افزایش صدور پروانه بهره برداری را شاهد بوده ایم که در مجموع ۲۸۷ پروانه در ۹ماهه گذشته در این مناطق صادر شد. کالای همراه مسافر که در دوره قبل ۲۷۹‌میلیون دلار بود به عدد ۱۲۲‌میلیون دلار کاهش یافت، این موفقیت با تولیدات باکیفیتی که در مناطق اتفاق می‌افتد، سعی شد عدد کالای همراه مسافر را کاهش دهیم. وی به فعالیت ۵۰۰ شرکت دانش بنیان در مناطق آزاد اشاره کرد و افزود: فعالیت‌های دانش بنیان در مناطق آزاد را توسعه دادیم، در حال‌حاضر ۵۰۰شرکت دانش بنیان در مناطق آزاد مشغول به فعالیت هستند، تفاهم‌نامه‌ای هم اخیرا با حضور جناب آقای ستاری به امضا رسید. سعید محمد با اشاره به سامانه‌های خدماتی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی اشاره کرد و افزود: در سامانه شفافیت، ۲۰ خدمتی که در مناطق آزاد به مردم ارائه می‌شود در این سامانه متمرکز شده است، حوزه املاک، فروشگاه، مناقصات و مزایده ها، حوزه فرودگاه و بندر همه این موارد در سامانه شفافیت در مناطق آزادراه‌اندازی شدند و مناطق آزاد اروند و انزلی هم تا پایان شهریورماه به این سامانه ملحق می‌شوند. راه اندازی سامانه بازرسی و سرمایه‌گذاری از اقدامات دیگر دبیرخانه شورای‌عالی بود که سعید محمد به آن‌ها اشاره کرد و افزود: در سامانه سرمایه‌گذاری تمام فرصت‌های سرمایه‌گذاری را با توجیه اقتصادی قرار دادیم، بیش از ۱۶۰ فرصت سرمایه‌گذاری با تمامی مشخصات اقتصادی در اختیار متقاضیان قرار گرفته است. وی در ادامه به اقدامات حقوقی و قضایی، در ۶ماه دوم سال‌گذشته اشاره کرد و افزود: موفق شدیم در مدت ۶ماه گذشته، ۸۳‌هزار‌میلیارد تومان ملک و اراضی که قبلا واگذارشده بود را به سبد بیت المال برگردانیم. امسال هم در راستای ادامه احیای اراضی و املاکی به ارزش حدود ۲۰۰‌هزار‌میلیارد تومان در مراحل پایانی رای قضایی آن قرار دارد. مشاور رئیس جمهور به ایجاد مناطق آزاد مشترک با کشور‌های همسایه اشاره کرد و افزود: در بحث دیپلماسی اقتصادی با همکاری وزارت‌خارجه، ایجاد مناطق آزاد مشترک و فرامرزی را دنبال می‌کنیم؛ با عمان، قطر، سوریه، روسیه، ارمنستان، ترکیه و اقلیم کردستان عراق تفاهم‌نامه امضا کردیم. موارد و چارچوب آن به تایید معاونت حقوقی نهاد ریاست جمهوری رسید و در حال پیگیری هستیم تا هرچه سریع‌تر بتوانیم این ظرفیت‌های مرزی و فرامرزی را راه اندازی کنیم. دبیر شورای‌عالی مناطق به مشکلات و محدودیت‌های موجود در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی اشاره کرد و گفت: مهم‌ترین این مشکلات کم رنگ شدن مشوق‌ها و معافیت‌ها است، سرمایه گذار صرفا به دلیل وجود این مشوق‌ها و معافیت‌هاست که ترغیب به سرمایه‌گذاری در این مناطق می‌شود. تقریبا همه مشوق‌های ما مخدوش‌شده که نیازمند حمایت دولت هستیم. قوانین خلق‌الساعه در مناطق آزاد که توسط دستگاه‌ها صادر می‌شود، فعالیت‌های مناطق آزاد را محدود می‌کند.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت