به گزارش میمتالز، یک کارشناس بازار سرمایه علت کاهش ارزش معاملات در بازار سرمایه را ورود بازار درروند نزولی عنوان کرد و به بورسان گفت: مهمترین پارامتری که همیشه یکی از پیشرانهای بازار بوده، محرکهای به نام دلار است. دلار نیمایی بخش مهمی از بازار سرمایه کشور را تحت تاثیر دارد و با توجه به وجود برخی اخبارها درباره برجام و موضوعات مربوط به مذاکرات، روند دلار، نزولی بوده و به نظر میرسد نمیتوان چشم اندازی به واسطه دلار برای خارج شدن بازار از روند نزولی تصور کرد.
هادی میرعلمی به پارامتر دوم یعنی بازارهای جهانی و کامودیتیها اشاره کرد و گفت: به هر حال بازار جهانی چند ماهی است که وارد روند نزولی شده و کفهایی را از دست داده و همچنین اصلاحات خوبی در فلزات اساسی و بسیاری دیگر از کامودیتیها صورت گرفته است.
به گفته وی؛ اعتقاد من بر این است که موضوع تورم آمریکا به پایان نرسیده و همچنان تهدید افزایش نرخ بهره وجود داشته و احتمال اینکه بازار جهانی به نزولی بودن خود ادامه دهد، وجود دارد؛ بنابراین از پارامتر دوم هم همچنان نمیتوان برای خروج بازار سرمایه از روند منفی استفاده کرد.
میرعلمی به پارامتر سوم یعنی نرخ بهره اشاره کرد و افزود: احتمال اینکه نرخ بهره بین بانکی هم طی هفتههای آتی افزایش یابد، بسیار است و این موضوع هم نمیتواند پارامتر خوبی برای خروج بازار از روند نزولی باشد.
وی به پارامتر چهارم یعنی برجام و مذاکرات پیش روی اشاره کرد و گفت: به طور قطع، خبر برجام و پایان مذاکرات میتواند از لحاظ روانی برای بازار یک محرک خوب باشد، اما موضوع مهم این است که بنده به این موضوع خوشبین نیستم چرا که تجربه این توافق را در سال ۹۴ داشتیم و فکر نمیکنم این برجام کیفیت بالایی نسبت به برجام گذشته داشته باشد.
کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: زمانی که سرمایهگذاران خارجی شاهد چشمانداز خوبی از سرمایهگذاری در کشور نباشند این سوال مطرح میشود که آیا باز هم انگیزه برای سرمایهگذاری خواهند داشت؟
وی ادامه داد: وجود نقدینگی بسیار در کشور و کسری بودجه، ساختار اقتصادی را دچار مشکل کرده است. شاید با وجود برجام موج انگیزشی و صعودی در کشور و در کوتاه مدت را شاهد باشیم، اما با وجود برخی مشکلات اقتصادی، فرصت خروج برای سرمایهگذاران فراهم شده و بعد از آن بازار دوباره به حالت رکود برخواهد گشت.
میرعلمی خاطرنشان کرد: تا زمانی که پارامترهای اصلی و بنیادی همگام با بازار سرمایه نباشند چگونه میتوان انتظار داشت که بازار به ترند صعودی و رونقی خود برسد؟