به گزارش میمتالز، ایرج رخصتی در اولین همایش و نمایشگاه معدنکاری دیجیتال ۱۴۰۱، اظهار کرد: تحول دیجیتال در بخشهای مختلف، افزایش بهرهوری و مدیریت ریسکها را در پی دارد و کشورمان در این زمینه با شرایط مناسبی که دارد، چشمانداز خوبی نیز برای آینده ترسیم کرده است.
وی افزود: حرکت به سمت بازارها و اکوسیستمهای جدید، توسعه سبد محصولات و خدمات و افزایش سهم بازار از جمله سایر دستاوردها در این بخش است.
به گزارش ایسنا، مدیرعامل ذوب آهن اصفهان با اشاره به اینکه ذوب آهن اصفهان در استفاده از سیستمهای هوشمند در خطوط تولید و سیستمهای مدیریتی و پشتیبانی بسیار قوی عمل کرده و امروز یکی از پیشروان این موضوع در کشور است، گفت: دانش جوانان و تجربه خبرگان این عرصه، دو بال توسعه و شکوفایی صنایع هستند، بنابراین نیاز است از این پتانسیلها بهرهبرداری بهتری شود. با همین توان توانستیم با وجود ۲۰ سال تحریم و ۱۲ سال فشار حداکثری با قدرت پیشروی کنیم.
وی گفت: در نگاه به معادن باید یک تغییر رویکرد داشته باشیم. کل پروانههای صادر شده بهرهبرداری در کشور حدود ۱۲ هزار مورد است و از این تعداد تقریبا ۷ هزار مورد فعال هستند که مساحت آنها کمتر از ۵ درصد کل مساحت کشور است. بر این اساس، از سرمایههای کشور در حوزه معدن به درستی استفاده نشده است.
مدیرعامل ذوب آهن اصفهان با اشاره به اینکه در کشورهای پیشرفته دنیا میانگین عمق اکتشاف و بهرهبرداری از معادن ۳۰۰ متر و میانگین دنیا ۸۰ متر است، اما در کشور ما در بهترین شرایط، ۱۰ متر است، گفت: استفاده از ابزار دیجیتال، هوشمندسازی و تجهیزات بهروز در بهرهبرداری و اکتشاف بسیار کاربردی است و میتواند شرایط را بهبود بخشد. در واقع در زمینه اکتشاف در کشور عملکرد مطلوبی نداشته ایم و نیاز است همکاری بیشتری از طرف دولت با فولاد سازان بزرگ انجام شود.
رخصتی گفت: ذوبآهن اصفهان مادر معدنکاری در کشور است و نباید اولین فولادساز کشور برای تامین مواد اولیه خود دچار مشکل شود. این درحالی است که پهنههای اکتشافی درخواست شده از طرف این شرکت منتظر تصمیمگیری وزیر محترم صمت است و تعیین تکلیف نشده است.
مدیرعامل ذوب آهن اصفهان با بیان اینکه ذوب آهن اصفهان متعلق به همه مردم کشور به ویژه جامعه زحمتکش کارگری است و بحث منافع شخص یا گروه خاصی در میان نیست، گفت: امروزه باید تحولی در معدن کشور ایجاد شود و دولت باید قفل انجام اکتشاف در پهنهها و محدودههای مستعد را بگشاید.
وی تحول در معدنکاری و سرمایهگذاری جدی در زغالسنگ توسط حاکمیت را بسیار مهم دانست و گفت: در کشور نیاز به زغال سنگ ۴ میلیون تن است در حالیکه تنها ۲ میلیون تن تولید میشود و بقیه باید وارد شود که حل این مشکل نیاز به سرمایهگذاری در اکتشاف و بهره برداری از معادن زغال سنگ بهصورت جدی دارد.
رخصتی با اشاره به اینکه اقتصاد معدنی امنیت اشتغال، سرمایهگذاری و … را به همراه دارد، گفت: برای اینکه بخش معدن بتواند در اقتصاد کشور جایگزین نفت شود نیاز است در این بخش تغییر رویکرد داشته باشیم و اکتشافات باید به سرعت انجام شود.
مدیرعامل ذوب آهن با بیان اینکه مشکل مواد اولیه ذوبآهن با تلاش مجاهدانه در کمتر از یک سال گذشته حل شده است، گفت: برای اولین بار در ۵۵ سال عمر ذوب آهن شاهد هستیم که تولید واقعی از برنامه ۳ میلیون تنی سال جاری، ۳ درصد پیش است، اما برای ادامه آن، حمایت وزارت صمت بهعنوان متولی معادن کشور ضروری است.
وی افزود: این مجتمع عظیم صنعتی بهعنوان یک مجموعه بورسی برای سرمایه گذاری در بخش زغال سنگ کشور اعلام آمادگی کرده است و در این زمینه باید حاکمیت حمایت لازم را داشته باشد، زیرا تولید این کارخانه بدون یارانه انرژی انجام میگیرد.
منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)