به گزارش میمتالز، ناصر اسکندری، معاون راهبری تولید شرکت تولید نیروی برق حرارتی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اظهار داشت: تعمیرات نیروگاهی بر اساس دستورالعملهای سازنده، میزان کارکرد، عمر دستگاهها و اتفاقاتی که در طول مدت بهرهبرداری در نیروگاهها داشتیم، تشخیص داده میشود که به چه ترتیبی انجام شود و همه ساله برنامهریزی برای انجام تعمیرات صورت میگیرد.
وی افزود: برنامه تعمیرات نیروگاهی، گاها بر اساس نیاز شبکه و اتفاقاتی که در شبکه برق رخ میدهد، دچار تغییراتی میشوند و نیاز بهجابهجایی برنامه بهوجود میآید.
اسکندری از مهمترین عوامل موثر در ایجاد تغییر در برنامه تعمیرات نیروگاهی را بحث سوخت اعلام کرد و گفت: اغلب نیروگاههای کشور گازسوز هستند و گاز به عنوان پایه سوخت نیروگاهی محسوب میشود، اگر به هر دلیلی امکان تأمین گاز وجود نداشته باشد، مثلا وقتی مصرف خانگی گاز بالا رود، تأمین گاز نیروگاهها محدود میشود؛ در چنین شرایطی نیروگاه بایستی از سوخت دوم استفاده کند که در اغلب نیروگاهها، این سوخت دوم گازوئیل است و در برخی نیروگاهها این سوخت نفتکوره است.
وی ادامه داد: نیروگاههای بخاری کشور که مازوت (نفتکوره) میسوزانند، به دلیل آنکه حتما باید در تأمین برق مشارکت داشته باشند، در برخی اوقات در فصل سرد، که گاز نیروگاهها تأمین نمیشود، مجبور میشویم این نیروگاهها را در مدار داشته باشیم؛ طبعا در آن بازه، تعمیرات را نمیتوانیم انجام دهیم و تعمیرات آنها به تعویق میافتد؛ ما در تمامی سالها چنین مواردی را داریم، اما تلاش میکنیم که با برنامهریزی منسجم، این تغییرات به حداقل برسد.
معاون راهبری تولید شرکت تولید نیروی برق حرارتی تصریح کرد: برای تعمیراتی که از مهرماه سال ۱۴۰۰ شروع شد و تا خرداد ۱۴۰۱ ادامه داشت، سعی کردیم برنامهریزی دقیقی باشد که تمامی عوامل تأثیرگذار در آن دیده شود.
وی افزود: سازندگان داخلی هنوز پتانسیل اینکه بتوانند ۱۰۰ درصد قطعات مورد نیاز تعمیرات نیروگاهی را بسازند ندارند و تأمین قطعات، یکی از مشکلات جدی ماست؛ اما بخش اعظمی از قطعات نیروگاهی، توسط سازندگان داخلی با کیفیت مناسب ساخته میشود.
اسکندری با بیان اینکه "با وجود تمامی موانع و مشکلات، برنامه تعمیراتی سال ۱۴۰۰-۱۴۰۱ نیروگاههای کشور بدون مشکل هدایت شد و بهدرستی پیش رفت"، گفت: انجام کامل و بهموقع تعمیرات نیروگاهی، موجب شد بالای ۹۸ درصد آمادگی نیروگاهها را در زمان پیک تابستان امسال داشتیم؛ در واقع در فصل گرم ۱۴۰۱، آمادگی نیروگاهها بالای ۹۸ درصد و به صورت پیوسته بوده است.
وی ادامه داد: این عدد، رقمی است که اگر با معیارهای جهانی بخواهیم مقایسه کنیم، در استانداردهای جهانی، حدود ۹۵ درصد است و عدد ۹۵ درصد، رنج قابل قبولی در دنیا برای آمادگی نیروگاههاست؛ اما در ایران این رقم در تابستان سال جاری ۹۸ درصد بود.
منبع: خبرگزاری تسنیم