تاریخ: ۲۷ مهر ۱۴۰۱ ، ساعت ۰۰:۴۹
بازدید: ۱۱۸
کد خبر: ۲۷۷۵۵۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
نسبت ین به دلار به کمترین میزان سه‌دهه اخیر رسید

پول ژاپنی در کف تاریخی/ سقوط پول ژاپنی با بهره منفی

پول ژاپنی در کف تاریخی/ سقوط پول ژاپنی با بهره منفی
‌می‌متالز - نرخ برابری ین به دلار به پایین‌ترین سطح سه دهه اخیر رسیده است. ارز ژاپنی با افت ۲۳/ ۲درصدی در پنج روز اخیر در یک مسیر نزولی قرار گرفته است. نزول پول ژاپنی، تحت تاثیر افزایش نرخ بهره آمریکا و جهش قیمت انرژی بوده است. انتظار می‌رود بانک مرکزی ژاپن به سیاست «نرخ بهره منفی» پایان دهد و عملکردی مشابه فدرال‌رزرو برای حفظ ارزش ین اتخاذ کند.

به گزارش می‌متالز، تحولات بازار‌های جهانی نشان می‌دهد که ین ژاپن به پایین‌ترین سطح خود در سه دهه اخیر در برابر دلار آمریکا رسید. بر این اساس هر دلار آمریکا به بیش از ۱۴۹ ین ژاپن رسید. به دنبال این موضوع باید گفت سقوط ارزش ین ژاپن از فوریه سال ۱۹۹۰ بی‌سابقه بوده است. برخی از تحلیلگران معتقدند که بانک مرکزی ژاپن باید از عملکرد فدرال‌رزرو در تقویت ارز منطقه خود بهره گیرد. با وجود افزایش نرخ بهره آمریکا، نرخ بهره ژاپن همچنان منفی است.

افت تاریخی ین ژاپن

گزارش بازار ارز از افت ین در برابر دلار در روز‌های اخیر حکایت دارد. بر این اساس باید گفت هر دلار آمریکا به بیش از ۱۴۹ ین ژاپن رسید که این موضوع در ۳۲ سال اخیر بی‌سابقه بوده است. در این میان باید به روند پرنوسان شاخص دلار نیز اشاره کرد. شاخص ارز آمریکایی در روز گذشته با افت ۳/ ۱ درصدی در روز‌های اخیر مواجه شد و در ساعاتی از روز حمایت کانال ۱۱۲ واحدی را از دست داد. اما سوال این است که چه عاملی افت شاخص دلار را به همراه داشته است؟ در پاسخ به این سوال باید به ریسک‌گریزی سرمایه‌گذاران و احتمال وقوع رکود شدید‌تر در این منطقه اشاره کرد. برخی از تحلیلگران با توجه به عوامل مذکور افزودند که تنها عامل موثری که از سقوط ارز آمریکایی در پی نوسانات بازار‌های جهانی جلوگیری می‌کند، عملکرد فدرال‌رزرو در به‌کارگیری سیاست‌های انقباضی است؛ زیرا هدف این نهاد از افزایش و تداوم سیاست‌های انقباضی، درمان تورم و حفظ ارز آمریکایی بود که به نظر می‌رسد که در اعمال سیاست‌های مذکور نیز موفق بوده است.

پیش‌بینی می‌شود که این نهاد در نوامبر سال جاری نرخ بهره را ۷۵/ ۰ واحد درصد دیگر افزایش خواهد داد و از افت شاخص دلار و همچنین افزایش تورم جلوگیری خواهد کرد. اما بر خلاف بانک مرکزی آمریکا که عملکرد مثبتی در مهار تورم و حفظ شاخص دلار داشته، بانک مرکزی ژاپن با ثابت نگه داشتن نرخ بهره در این منطقه، اقدام موثری در حفظ ارزش ین در چند سال اخیر انجام نداده است و نرخ بهره ژاپن همچنان در منفی ۱/ ۰ درصد باقی مانده است. بر این اساس کارشناسان انتظار دارند که این نهاد برای اولین بار از عملکرد مشابه فدرال‌رزرو بهره جوید و با مداخله در بازارها، نرخ بهره را افزایش دهد. اما سوال بعدی این موضوع است که چرا ین در برابر دلار سقوط کرد؟

چرا ین سقوط کرد؟

در پاسخ به این سوال که چرا ین در روز گذشته سقوط ۳۲ ساله را تجربه کرده است، باید گفت که افزایش مواد خام و انرژی تاثیر بسزایی در افت این ارز ژاپنی داشته است؛ زیرا شرکت‌های ژاپنی برای واردات از آمریکا نیازمند خرید دلار‌های بیشتری در روز‌های اخیر بوده‌اند. اما اینکه اقدامی در جهت حفظ ارزش ین توسط بانک مرکزی ژاپن صورت می‌گیرد یا خیر، در روز‌های آتی مشخص خواهد شد. رشد ضعیف اقتصاد ژاپن و احتمال وقوع رکود در این کشور دست بانک مرکزی را برای افزایش نرخ بهره و حمایت از ین بسته است.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده