تاریخ: ۰۱ آبان ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۳:۱۶
بازدید: ۲۴۸
کد خبر: ۲۷۷۹۰۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

مسیر توسعه صادرات

مسیر توسعه صادرات
‌می‌متالز - عضو هیات‌رئیسه اتاق ایران با اشاره به اهمیت صادرات برای بنگاه‌های اقتصادی و توسعه کشور، حضور تولیدکنندگان و کالا‌های ایرانی در نمایشگاه‌های بین‌المللی را یکی از مهم‌ترین راهکار‌های توسعه صادرات عنوان کرد.

به گزارش می‌متالز، کیوان کاشفی در هشتادمین جلسه شورای گفت وگوی دولت و بخش‌خصوصی استان کرمانشاه، روز صادرات را برای این استان بسیار مهم دانست و با بیان اینکه کرمانشاه یک استانی صادراتی بوده و از دیرباز سبقه طولانی در حوزه تجارت خارجی داشته است، افزود: به علاوه بر اساس آمار‌ها نیز درمجموع سال‌۱۴۰۰، کرمانشاه رتبه پنجم صادرات ایران را به خود اختصاص داد که بیانگر جایگاه استان در حوزه صادرات کشور است.

رئیس اتاق کرمانشاه، ابراز امیدواری کرد: افق صادرات همچنان در آینده برای کرمانشاه روشن باشد، زیرا توسعه صادرات کرمانشاه، هم برای استان و هم کشور نتایج مثبتی دارد. وی اشاره‌ای هم به مزایای صادرات برای بنگاه‌های اقتصادی داشت و تصریح کرد: واحد‌های صادرات‌محور هم از نظر اشتغال و هم تولید، در برابر تکانه‌های اقتصادی مقاوم‌تر هستند. کاشفی از پتانسیل‌های استان که می‌تواند به رونق تجارت استان کرمانشاه کمک کند نیز یاد کرد و افزود: وجود منطقه آزاد تجاری قصر‌شیرین، منطقه ویژه اقتصادی اسلام آباد غرب و پنج مرز رسمی ازجمله این مزایا است. وی توسعه صادرات استان را هم نیازمند ملزوماتی ازجمله فراهم‌کردن زیرساخت‌های مرزی و... دانست و خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ترین مواردی که می‌تواند به رونق صادرات و معرفی توانمندی صادراتی واحد‌های تولیدی استان کمک کند، حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی است. رئیس اتاق کرمانشاه حضور اخیر کرمانشاه در نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمان سلیمانیه عراق در قالب یک پاویون و با حضور ۱۳‌شرکت استان را نمونه موفقی از حضور بین‌المللی شرکت‌های کرمانشاه اعلام کرد و افزود: با توجه به هزینه بالای شرکت در نمایشگاه‌ها و اینکه معمولا یارانه‌ای هم به آن اختصاص نمی‌یابد، تلاش کردیم همواره با درنظرگرفتن تخفیف‌ها و امکانات، واحد‌های تولیدی را برای حضور در نمایشگاه‌ها ترغیب کنیم. کاشفی اظهار کرد: حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی می‌تواند یک فنر جهش برای صادرات و پل ارتباطی بین واحد‌های تولیدی و صادراتی با بازار‌های جهانی باشد. وی در ادامه به معضلات کمیسیون ماده‌۱۰۰ هم اشاره کرد و با بیان اینکه بر اساس مصوبات شورای گفتگو مقرر شد مالک یا نماینده، ولی در جلسات کمیسیون ماده‌۱۰۰ حضور داشته باشد، افزود: متاسفانه اگرچه در اکثر شهرستان‌ها استقبال خوبی از این موضوع داشتیم، اما در خود شهر کرمانشاه هنوز اجرایی نشده‌است. رئیس اتاق کرمانشاه عدم‌حضور مالک در این جلسات را عاملی برای تضییع حقوق وی دانست و تاکید کرد: این در حالی است که ۲۷ تا ۳۰‌درصد اقتصاد استان در بخش ساخت وساز است و باید با فعالان این عرصه تعامل بیشتری صورت گیرد.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده