به گزارش میمتالز، مصطفی طاهری درباره واردات کالاهایی که در داخل تولید میشود، گفت: هرچند واردات کالای مشابه با ساخت داخلی، به تولید ضربه میزند و یکی از مشکلات حوزه صنایع کوچک و متوسط است، اما باید به این نکته نیز توجه کرد که این موضوع به آسیبشناسی دقیقی نیاز دارد.
نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی افزود: در ممنوعیت واردات کالاهای مشابه باتولید داخل باید به چند نکته دقت کرد در وهله نخست نباید به دلیل حمایت از تولید داخل، انحصار ایجاد کرد و با قیمت و کیفیت کالای مذکور موجب آزار ۸۵ میلیون نفر شد.
وی اضافه کرد: از سوی دیگر ممکن است تولیدکننده ادعا کند که میتواند کالای وارداتی مربوط به ابتدای زنجیره را تولید کند و براساس این ادعا واردات این کالا ممنوع شود، اما مشکل اینجاست که نیاز کشور به کالای مذکور حدود ۱۰ هزار واحد است، اما توان تولید این تولیدکننده حدود یک هزار واحد است در این شرایط تولیدکنندگان حلقههای بعدی با مشکل تامین مواد اولیه روبهرو میشوند که باید به این موضوع دقت شود در صورتی که به دنبال ممنوعیت واردات کالایی به واسطه تولید در داخل هستیم باید ادعای تولیدکننده و توان تولید وی مورد ارزیابی قرار گیرد.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم ادامه داد: در برخی موارد تولیدکننده ادعا میکند که کالایی را در داخل تولید میکند، و هرچند در بازرسیهای انجام گرفته از سوی وزارت صمت موضوعاتی مانند وجود تجهیزات، محل تولید و... تایید میشود، اما زمانیکه با ذرهبین مراحل تولید و اقدامات مورد بررسی قرار میگیرد، مشخص میشود که ۹۵ درصد کالای مذکور وارداتی است و این کالا فقط در کشور مونتاژ میشود، در واقع فرد با این اقدام انحصار ایجاد کرده است.
طاهری قاچاق و نبود نظارت کافی در گمرکات را از دیگر مشکلاتی دانست که موجب زیان تولید داخل میشوند، افزود: با وجود اینکه واردات لوازم خانگی ممنوع است، اما حدود ۵۰ درصد لوازم خانگی کوچک موجود قاچاق است که باید به این موضوع ساماندهی شود.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه برای حمایت از تولید داخل باید به رصد کالا به این معنا که چه کالایی ساخته میشود، چه مقدار مواد اولیه نیاز است و... توجه شود، تصریح کرد: برای رفع مشکلات مذکور باید سامانه جامع تجارت تکمیل شود که کمیسیون صنایع و معادن در حال بررسی این موضوع است.