تاریخ: ۰۵ آذر ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۳:۳۹
بازدید: ۳۷۴
کد خبر: ۲۸۱۷۷۹
سرویس خبر : آهن و فولاد
مدیرعامل شرکت صنایع فولاد کردستان مطرح کرد؛

نقش آفرینی شرکت صنایع فولاد کردستان در رفع بیکاری

نقش آفرینی شرکت صنایع فولاد کردستان در رفع بیکاری
‌می‌متالز - تولید و مصرف فولاد امروزه یکی از شاخص‌های اصلی توسعه یافتگی کشور‌ها و جوامع به شمار می‌آید. حضور صنعت فولاد در یک منطقه بر فرآیند توسعه، فرهنگ، سطح دانش، اشتغال زایی، پژوهش، آموزش و تجارت آن منطقه تأثیر بسزایی دارد.

به گزارش می‌متالز، استفاده از ظرفیت‌های خدادادی در حوزه معدن و صنایع معدنی، توسعه متوازن مناطق مختلف بویژه مناطق محروم و کمتر برخوردار و اشتغال‌زایی گسترده را به دنبال دارد. در این بین فولاد کردستان توانسته نقش مهمی در اشتغال‌زایی، پیشرفت و عدم فرار جمعیتی ایفا کند. در واقع شرکت فولاد کردستان با سرمایه گذاری هلدینگ سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات (۴۶درصد سهام تجمیعی) و ایمیدرو (۴۴ درصد) با هدف تکمیل زنجیره فولاد در غرب کشور فعالیت خود را آغاز کرده است و برای آن پروژه‌هایی ترسیم شده که به ثمر رسیدن آن‌ها می‌تواند علاوه بر افزایش تولید و تکمیل زنجیره فولاد نقش به سزایی در صادرات محصولاتی با ارزش افزوده بیشتر داشته باشد و علاوه بر رشد درآمد‌های صادراتی، منجر به توسعه منطقه و محرومیت زدایی شود. نگاهی به فولاد کردستان و واحد‌هایی که در دست اجرا است، نشان می‌دهد این شرکت می‌تواند چهره این منطقه را از فقر پاک کرده و روز‌های درخشانی را برای مردم منطقه رقم بزند.

با محمدرضا احمدی، مدیرعامل شرکت صنایع فولاد کردستان به گفتگو نشستیم که در ادامه می‌خوانید.

مدیرعامل شرکت صنایع فولاد کردستان با اشاره به مسوولیت‌های اجتماعی این مجموعه بیان کرد: خوشبختانه در راستای مسوولیت‌های اجتماعی گام‌های بزرگی در حال انجام است و با رویکرد اولیه کمک رسانی و رفع مشکلات روستا‌های اطراف پروژه‌ها در دستور کار قرار گرفته است.

احمدی با اشاره به پروژه‌های در دستور کار این مجموعه گفت: شرکت صنایع فولاد کردستان شامل ۲ پروژه مگا مدول صنعتی است که در میان ۴۸ پروژه پیشران پیشرفت اقتصاد کشور در بهمن ۱۴۰۰ با حضور رییس جمهور محترم درسالن همایش‌های صدا و سیما رونمایی شد. اولین پروژه، احداث کارخانه آهن اسفنجی به ظرفیت ۱.۶ میلیون تنی در شهرستان بیجار و پروژه دیگر واحد فولادسازی و نورد پیوسته ورق گرم فولادی به ظرفیت یک میلیون تن در شهرستان قروه است و هر دو پروژه نقش مهمی در توسعه اقتصادی کشور ایفا می‌کنند.

احمدی با بیان اینکه راه‌اندازی این پروژه می‌تواند نقش مهمی در اشتغال‌زایی داشته باشد، گفت: بدون شک راه‌اندازی این دو واحد تولیدی می‌تواند نقش بسیارمهمی در توسعه اقتصادی منطقه، اشتغالزایی و به دنبال آن ارتقای فرهنگی و اجتماعی آن منطقه به همراه داشته باشد. در پروژه آهن اسفنجی شاهد اشتغالزایی مستقیم ۵۰۰ نفر و در پروژه کارخانه فولاد سازی شاهد اشتغالزایی ۱۱۰۰ نفری خواهیم بود. در واقع این دو مجموعه به طور مشترک حدود ۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰ اشتغالزایی مستقیم به همراه دارد، اما فراموش نکنیم در صنعت فولاد به طور استاندارد میزان اشتغال غیر مستقیم چندین برابر اعداد اعلام شده است. البته این اعداد و ارقام صرف نظر از صنایع پایین دستی که بعد‌ها در استان به واسطه احداث واحد فولادسازی شکل می‌گیرند.

جذب از ساکنین روستا‌های مجاور پروژه انجام می‌شود

مدیرعامل شرکت صنایع فولاد کردستان در ادامه اظهار کرد: اشتغالی که این پروژه در منطقه ایجاد می‌کند شاهد اثر گذاری بسیار بر معیشت مردم منطقه و به ویژه روستاییان نزدیک به پروژه خواهیم بود. این در حالی است که اولین مرحله جذب از ساکنین روستا‌های مجاور پروژه انجام می‌شود و در حال حاضر نیز در قالب نیرو‌های کارگری و نگهبانی گزینش ومشغول به کار شده اند و در گام بعدی قرار است پس از برگزاری آزمون سراسری به جذب نیرو‌های متخصص بپردازیم که پس از گذراندن دوره‌های آموزشی در حین ساخت، در دوران بهره برداری در راهبری کارخانه از آن‌ها استفاده نماییم.

احمدی تاکید کرد: پروژه‌های فولاد تحولی جدی در منقطه ایجاد می‌کند و می‌تواند آینده روشنی برای مردم منطقه و اقتصاد کشور ایجاد کند. این مهمترین دلیل شعار ما در شرکت فولاد کردستان یعنی «کردستان شایسته توسعه است» بوده و به آن اعتقاد داریم و برای تحقق آن نهایت تلاشمان را در شرکت فولاد کردستان می‌کنیم.

احمدی در نهایت با اشاره به زمان بهره‌برداری از دو پروژه یاد شده، تصریح کرد: پروژه آهن اسفنجی براساس زمان بندی صورت گرفته و با توجه به اراده مصمم سهام داران و بحث افزایش سرمایه ۴۵۰۰ میلیارد تومانی که هزینه‌های سال اول پروژه را تامین می‌کند در سال ۱۴۰۳ به بهره برداری خواهد رسید، همچنین پروژه فولادسازی و نورد پیوسته ورق گرم فولادی نیز در حدود سال‌های ۱۴۰۴-۱۴۰۵ در مسیر تولید قرار می‌گیرد.

منبع: سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده