تاریخ: ۱۶ بهمن ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۲:۰۴
بازدید: ۲۰۱
کد خبر: ۲۸۱۹۶
سرویس خبر : آهن و فولاد

گشایش اعتبار اسنادی ۳‌ماهه برای تولیدکنندگان لوله و پروفیل

می متالز - همایش مشتریان تولیدکننده لوله‌های فولادی با حضور مدیرعامل و معاونان فولاد مبارکه، رئیس و اعضای هیات‌مدیره سندیکای لوله و پروفیل و تولیدکنندگان لوله‌های قطور و بیش از ۱۸۰ نفر از مدیران و نمایندگان شرکت‌های تولید‌کننده لوله و پروفیل کشور در محل برگزاری همایش‌های فولاد مبارکه برگزار شد.
گشایش اعتبار اسنادی ۳‌ماهه برای تولیدکنندگان لوله و پروفیل

۷۰۰هزارتن صادرات در ۹ ماه امسال

به گزارش می متالز، در این همایش حمیدرضا عظیمیان مدیرعامل فولاد مبارکه گفت: فولاد مبارکه اصفهان در ۹ ماه امسال، حدود ۷۰۰ هزار تن محصولات فولادی به خارج از کشور صادر کرده است.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با اشاره به اینکه صادرات ما به‌خاطر اینکه در تحریم‌های ثانویه امریکا، نام فولاد ایران قرار دارد، متوقف شده است، گفت: اکنون مذاکراتی با وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک مرکزی انجام شده تا بتوان راهکارهایی پیدا کرد و صادرات را ازسر گرفت. در گذشته، فولاد مبارکه ۱۵ تا ۲۰درصد تولید خود را صادر می‌کرده و از طریق صادرات، نیازهای ارزی خود را که شامل مواد اولیه و تجهیزات بوده، تامین می‌کرده است.
وی ادامه داد: ما از ابتدای سال تاکنون، حدود ۷۰۰ هزار تن صادر کرده‌ایم و نزدیک به ۵۰ میلیون یورو از ارز حاصل از فروش کالاهای خود را دریافت کرده‌ایم که معادل حدود ۲۰درصد ارز حاصل از صادرات این بنگاه صنعتی است.
وی افزود: راهکارهایی برای مقابله با تحریم پیدا کرده‌ایم و می‌خواهیم برای تامین لوازم و قطعات موردنیاز از طریق تمرکز بر تولیدات داخلی و استفاده از بومی‌سازی کالاها وارد عمل شویم و از این ظرفیت‌های قانونی استفاده کنیم. در بخش تجهیزات، کار بومی‌سازی را با کمک تولیدکنندگان داخلی و شرکت‌های دانش‌بنیان و پژوهشگران در دستور کار داریم. ضمن اینکه اگر مذاکرات با اروپا به نتیجه برسد، کار ما هم روان‌تر خواهد شد.

 

بومی‌سازی، رمز گشایش اقتصادی

مدیرعامل فولاد مبارکه با اشاره به اینکه شرکت‌های زیادی به ما مراجعه و اعلام آمادگی کردند که در تولید محصولات وارد عمل شوند، بیان کرد: حدود ۷۰ ایده به ما ارجاع شده است که در هر ۳ حوزه متالورژی، برق و مکانیک در تجهیزات و مواد اولیه بتوانند کالاهای موردنیاز ما را بسازند.
عظیمیان گفت: با انعقاد قراردادهای بلندمدت ۳، ۵ و ۷ساله این اطمینان را به سرمایه‌گذاران می‌دهیم که حتی اگر تحریم هم برداشته شده یا اتفاق دیگری رخ دهد، آنها به کار خود ادامه دهند و براساس قرارداد کار کنند.

 

ظرفیت فولاد مبارکه به ۲۵ میلیون تن خواهد رسید

معاون فروش و بازاریابی فولاد مبارکه گفت: ازنظر رتبه‌بندی، ایران پس از انقلاب از جایگاه ۳۵ به ۱۰ صعود کرده و برای سال ۱۴۰۴ نیز با ایجاد ظرفیت ۵۵ میلیون تن، دستیابی به جایگاه هفتم را برای خود هدف‌گذاری کرده است.
محمود اکبری حضور اعضای سندیکای لوله و پروفیل در فولاد مبارکه را فتح بابی برای افزایش تعامل، همکاری و هم‌افزایی هرچه بیشتر دانست و گفت: بدون شک این همایش کمک خواهد کرد تا با گفتمان رودررو به تحکیم بیش‌‌ازپیش فضاهای همدلی بپردازیم و درنهایت ضمن تامین اشتغال پایدار در کشور، نیاز حداکثری مصرف‌کنندگان نیز تامین
شود.
معاون فروش و بازاریابی فولاد مبارکه ضمن ارائه گزارشی از عملکرد و برنامه‌های آینده شرکت، از فولاد مبارکه به‌عنوان بزرگ‌ترین دستاورد صنعتی کشور بعد از انقلاب اسلامی یاد و تصریح کرد: میزان تولید فولاد خام کشور از حدود ۷۰۰ هزار تن در سال ۱۳۵۶ به ۲۵ میلیون تن در سال ۱۳۹۷ افزایش یافته است.
به همین نسبت ازنظر رتبه‌بندی نیز ایران در بازه زمانی یادشده از جایگاه ۳۵ به ۱۰ صعود کرده و برای سال ۱۴۰۴ نیز با ایجاد ظرفیت ۵۵ میلیون تن، دستیابی به جایگاه هفتم و تبدیل شدن به صادرکننده بزرگ را برای خود هدف‌گذاری کرده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به میزان سرانه مصرف فولاد در کشور گفت: سرانه مصرف فولاد در کشور با ۲۳۵ کیلوگرم به ازای هر نفر از متوسط جهانی که ۲۱۰ کیلوگرم بوده، بالاتر است و باید به خاطر داشته باشیم ارتقای این مقدار می‌تواند به رشد فزاینده صنعت و توسعه کشور کمک کند.
اکبری با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته شاهد رشد ظرفیت مازاد به‌ویژه در بخش تختال و در برخی مواقع محصولات نهایی بوده‌ایم، گفت: در سال‌های ۹۶ و ۹۷ روند صادرات ایران با ۸ میلیون تن به اوج رسید.
معاون فروش و بازاریابی فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: در صنایع بالادستی فولاد مبارکه حدود ۲ هزار و ۸۰۰ تامین‌کننده مشغول ارائه خدمات و تامین مواد اولیه و مصرفی این شرکت هستند و در پایین‌دست نیز نزدیک به ۴هزار کارخانه بزرگ و کوچک از محصولات فولاد مبارکه به‌طور مستقیم و غیرمستقیم استفاده می‌کنند که این مهم گویای نقش فولاد مبارکه و صنایع تکمیلی در کشور است. وی ادامه داد: درحال‌حاضر در گروه فولاد مبارکه به‌طور مستقیم و غیرمستقیم ۳۵۰ هزار فرصت شغلی ایجاد شده و فولاد مبارکه امروز به وسعت ایران در سراسر کشور گسترده شده است.
اکبری بیان کرد: در ۴ سال گذشته بیش از ۷ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان در زمینه توسعه گروه فولاد مبارکه سرمایه‌گذاری شده که نتیجه آن افزایش ظرفیت فولاد کشور، اشتغال‌زایی، جلوگیری از واردات و افزایش توان صادراتی کشور بوده است.
معاون فروش و بازاریابی فولاد مبارکه کاهش مصرف آب باوجود افزایش تولید را یکی دیگر از دستاوردهای این شرکت در سال‌های گذشته اعلام و با بیان اینکه امروز الگوی مصرف آب در فولاد مبارکه به یک الگوی جهانی تبدیل شده، اظهار کرد: با انجام اقدامات اساسی در بازچرخانی آب در چرخه تولید و اجرای پروژه‌های گوناگون، درحال‌حاضر مصرف آب در فولاد مبارکه از ۱۶.۶ مترمکعب بر تن تولید در سال ۱۳۷۰ به ۲.۷ مترمکعب کاهش یافته؛ این درحالی است که میزان تولید این شرکت از ۲.۴ به ۶.۷ میلیون تن افزایش یافته است.
 وی با اشاره به ظرفیت‌های صادراتی کشور در حوزه فولاد گفت: هم‌زمان با افزایش ظرفیت فولاد کشور و به دلیل کاهش مصرف در داخل در چند سال گذشته، شاهد افزایش صادرات بودیم.
اکبری درباره وضعیت تولید و عرضه محصولات فولاد مبارکه تصریح کرد: درحال‌حاضر تولید فولاد خام در گروه فولاد مبارکه ۹.۵ میلیون تن است که بنا بر برنامه‌ریزی‌های انجام شده، مقرر است این گروه با حفظ سهم ۵۰درصدی در تولید فولاد کشور، در سال ۱۴۰۴ با تحقق افزایش ظرفیت ۱.۵ میلیون تنی در شرکت فولاد هرمزگان، به‌بار نشستن واحد یک‌میلیون تنی فولاد سفیددشت و همچنین با ایجاد واحدهای جدید در جنوب کشور این ظرفیت را به ۲۵ میلیون تن افزایش دهد.
معاون فروش و بازاریابی فولاد مبارکه در ادامه سخنان خود به میزان فروش داخلی و صادراتی فولاد مبارکه اشاره کرد و در این‌باره گفت: در ۱۰ ‌ماه امسال با فروش ۴ میلیون و ۸۰۹ هزار تن محصول، ۸۶درصد از فروش گروه فولاد مبارکه به بازارهای داخلی و ۷۵۵هزار تن یا ۱۴درصد به بازارهای صادراتی اختصاص یافته است.
 از کل محصول عرضه‌شده به بازارهای داخلی در بازه زمانی یادشده ۶۹درصد محصولات گرم، ۱۸درصد محصولات سرد، ۱۰درصد تختال و ۴درصد محصولات پوشش‌دار بوده است.
 آمارها نشان می‌دهد مقدار فروش محصولات فولاد مبارکه در داخل کشور در بخش‌های مختلف نسبت به بازارهای جهانی از همخوانی خاصی برخوردار است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: درحال‌حاضر ۲۵درصد محصولات فولاد مبارکه به صنعت لوله و پروفیل، ۱۵درصد به صنایع تکمیلی، ۱۴درصد به صادرات، ۱۱درصد به سایر صنایع، ۱۰درصد به صنعت حمل‌ونقل، ۹درصد به سازه‌های فلزی، ۸درصد به مراکز خرده‌فروشی، ۴درصد به لوله‌های انتقال نفت و سیالات و درنهایت به صنایع بسته‌بندی و لوازم‌خانگی هرکدام ۲درصد اختصاص یافته است.
اکبری در پایان تصریح کرد: مقایسه روند تحویل محصولات فولاد مبارکه به صنعت لوله و پروفیل نشان می‌دهد در ۱۰ ماه گذشته با رشد ۱۰۸درصدی نسبت به مدت مشابه سال ۱۳۹۴، میزان تحویل محصول به این صنعت از ۶۸۸ هزار تن به ۱ میلیون و ۴۳۰ هزار تن افزایش یافته و این امر نقش فراوانی در کاهش واردات داشته است.

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت