تاریخ: ۲۸ آذر ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۲:۵۳
بازدید: ۲۴۷
کد خبر: ۲۸۴۸۳۷
سرویس خبر : آهن و فولاد
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در همایش تخصصی انرژی در صنعت فولاد:

پیشنهاد فعالسازی میادین گازی توسط فولاد مبارکه/ اهتمام فولاد مبارکه به بهینه سازی مصارف انرژی

پیشنهاد فعالسازی میادین گازی توسط فولاد مبارکه/ اهتمام فولاد مبارکه به بهینه سازی مصارف انرژی
‌می‌متالز - محمد یاسر طیب نیا مدیر عامل شرکت فولاد مبارکه در اولین همایش تخصصی انرژی در صنعت فولاد گفت: صنعت فولاد در کشور ما بر پایه مزیت‌هایی از جمله وفور گاز و برق شکل گرفته است و در حال حاضر از این حیث در رتبه دهم دنیا قرار گرفته ایم و این در حالی است که امروز این صنعت در همین زمینه با چالش‌هایی روبرو است.

به گزارش می‌متالز، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در اولین همایش تخصصی انرژی در صنعت فولاد اظهار کرد: صنعت فولاد کشور بر پایه مزیت‌های نسبی نظیر برق و گاز توسعه یافته و این در حالی است که امروز این صنعت در همین زمینه با چالش‌هایی روبرو است.

طیب نیا افزود: رقابت در عرصه بین المللی جدی است و باید در مورد توسعه‌ها و اقدامات دیگر برنامه ریزی‌هایی داشته باشیم. امروز علاوه بر چالش‌های بین المللی، تعارضاتی نیز وجود دارد و این مشکلات باید حل شود تا بتوانیم جایگاه خود را حفظ کنیم.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه بیان کرد: هر چند در سال گذشته این همایش برگزار شد، ولی امروز مشکلات زیادی وجود دارد و ۷۵ درصد گاز قطع شده است. امروز نگهداری کارخانه‌های فولادی با چالش مواجه شده است و این موضوع می‌تواند تبعات بدی را برای کشور داشته باشد. این در حالی است که از سال گذشته تاکنون تنها فولادی‌ها اقداماتی را انجام داده اند.

وی ادامه داد: روند استفاده از گاز به طور کلی در حال افزایش است و با توجه به برنامه ریزی برای تولید ۵۵ میلیون تن در سال ۱۴۰۴ و مجوز‌هایی که بالغ بر ۱۰۰ میلیون تن ایجاد شده چالش‌هایی را در آینده ایجاد کرده است. ۵۰ درصد مصارف در کشور خانگی و نیروگاهی است. صنعت فولاد حدود ۳ درصد گاز کشور را به عنوان واحد صنعتی گاز محور مصرف میکند.

طیب نیا اظهار کرد: اگر بخواهیم اتفاقی ویژه‌ای در کوتاه مدت رخ دهد با توجه به زمان بر بودن سرمایه گذاری در میادین گازی، کار‌هایی عملیاتی برای صرفه جویی در مصارف خانگی را مطرح کردیم که البته سازمان‌های مربوطه باید محور این کار می‌شدند. پیشنهاد‌هایی عملیاتی برای طرح جایگزینی بخاری و اهدای پاداش به مشترکین کم مصرف مطرح شد.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه گفت: راندمان تولید برق نیروگاهی حدود ۳۸ درصد است و در بسیاری نقاط کشور راندمان ۲۰ درصدی را مشاهده می‌کنیم که با افزایش راندمان می‌توانیم شاهد کاهش مصرف گاز در مصارف نیروگاهی باشیم. این کار با سرمایه گذاری کمی در کوتاه مدت قابل انجام است که می‌تواند مشکلات را تا حدی کاهش دهد. فولاد مبارکه در این حوزه ورود کرده و نیروگاهی با راندمان ۶۰ درصد و پیشرفت ۶۵ درصد در پروژه را شاهد هستیم.

طیب نیا اظهار کرد: در حوزه کاهش مصرف برق نیز به همین صورت است. مصرف صنعت فولاد چیزی حدود ۷ درصد است و با توجه به زیاد بودن مصرف خانگی باید اقداماتی را انجام دهیم.

وی موضوع تولید دی اکسید کربن را موضوع مهمی دانست و افزود: تولید دی اکسید کربن ۱.۹ تن به ازای تولید هر تن فولاد است. در فولاد مبارکه این عدد ۱.۶ تن است که از بنچ مارک‌ها جلو هستیم. در مصرف آب نیز فولاد مبارکه ۲.۲ متر مکعب برای هر تن مصرف می‌کند که بهتر از بنچ مارک‌ها است.

طیب نیا در ادامه گفت: فولاد مبارکه برای تولید برق ۹۱۴ مگاوات سیکل ترکیبی و ۲۰۰ مگاواتی بادی در دست احداث دارد که ۲.۵ میلیون تن دی اکسید کربن با این پروژه‌ها در سال کاهش خواهد یافت.

مدیرعامل فولاد مبارکه افزود: به خاطر کمبود انرژی در گندله سازی ۶۹۱هزار تن، احیا مستقیم ۱۲۰۷هزار تن، ریخته گری مداوم ۸۰۰هزار تن، احیا مستقیم سبا ۴۱۸ هزار تن افت تولید را در فولاد مبارکه شاهد بوده ایم. ۳۰ میلیون یورو سرمایه گذاری برای صرفه جویی در مصرف انرژی انجام شده و پروژه‌هایی ۹۸۴ میلیون یورو پروژه فعال است که اهتمام فولاد مبارکه را به بهینه سازی مصارف انرژی نشان می‌دهد

وی گفت: ۱.۲ میلیون یورو پروژه‌های آبی است که در دست اقدام بوده و تا جمع این اعداد چیزی حدود ۳ میلیارد یورو است

طیب نیا بیان کرد: فعالسازی میادین گازی توسط فولاد مبارکه پیشنهاد شده و در دست مطالعه است که چیزی حدود یک میلیارد یورو نیاز به سرمایه گذاری دارد که وزارت نفت باید در زمینه اعطای مجوزات همکاری کند.

مدیرعامل فولاد مبارکه گفت: در زمینه تولید برق نیز مجوزات در حال پیگیری است که روند آن توسط وزارت خانه باید تسریع شود. باید تضمین داده شود که گاز و برق تولید شده به خود صنایع تعلق بگیرد.

طیب نیا افزود: در کوتاه مدت سرمایه گذاری‌های متعددی برای کاهش مصرف، بهینه سازی و… انجام شده و این اتفاق نه تنها در فولاد مبارکه بلکه در کشور باید اتفاق بیافتد. باید جذابیت برای سرمایه گذاران ایجاد شود تا در این زمینه سرمایه گذاری کنند.

منبع: چیلان

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده