تاریخ: ۲۱ بهمن ۱۳۹۷ ، ساعت ۲۲:۳۷
بازدید: ۳۶۶
کد خبر: ۲۸۵۷۰
سرویس خبر : انرژی
کارشناس حوزه انرژی مطرح کرد؛

هدر رفت ۳۰۰ روز آفتابی در کشور/ مناطق کویری می‌توانند قطب تولید برق کشور شوند

می متالز - شریفی دونچالی گفت: فلات مرکزی ایران با داشتن نزدیک به ۳۰۰ روز آفتابی در سال، بهترین مکان برای تولید انرژی‌های نو هستند.
هدر رفت ۳۰۰ روز آفتابی در کشور/ مناطق کویری می‌توانند قطب تولید برق کشور شوند

به گزارش می متالز، محمدرضا شریفی دونچالی کارشناس حوزه انرژی، با اشاره به ظرفیت انرژی‌های های نو در کشور اظهار کرد: موقعیت جغرافیایی ایران و قرار گرفتن آن در مدار جنب حاره‌ای فرصت مناسبی را برای استفاده از انرژی خورشیدی فراهم کرده است.

این کارشناس ادامه داد: فلات مرکزی ایران مانند مناطق کویری با دارا بودن نزدیک به ۳۰۰ روز آفتابی در سال، بهترین مکان برای تولید انرژی‌های نو هستند و با استفاده از این ظرفیت  می‌توان برق کشور را تأمین کرد که متأسفانه به این پتانسیل توجه چندانی نشده است.

وی با تأکید بر اینکه کاهش منابع آبی می‌تواند ما را به سمت استفاده از انرژی‌های نو سوق دهد، افزود: کاهش تولید برقابی و کمبود منابع آبی مورد نیاز برای فعالیت نیروگاه حرارتی، بخشی از مشکلات مربوط به خشکسالی‌های یک دهه اخیر است.

شریفی دونچالی تصریح کرد: با توجه به معاهده پاریس و تعهد ایران برای کاهش آلایندگی و استفاده کم از سوخت‌های فسیلی، انرژی‌های تجدیدپذیر بهترین گزینه برای تأمین انرژی است.

این کارشناس بیان کرد: با توجه به منابع عظیم نفت و گاز در کشور، به انرژی‌های تجدیدپذیر توجهی صورت نگرفته است و این بی توجهی در اجرای برنامه پنجم توسعه به وضوح قابل مشاهده است و به گونه‌ای که قرار بود تا پایان برنامه پنجم ظرفیت انرژی‌های تجدید پذیر به ۵ هزار مگاوات برسد، اما با بی توجهی این برنامه بدون هیچ پیشرفتی به برنامه ششم توسعه رسید.

شریفی دونچالی افزود: مقایسه قیمت پایانی برق تولید شده از انرژی‌های تجدیدپذیر و فسیلی کفه ترازو را به سمت استفاده از سوخت فسیلی سنگین کرده است، برای اصلاح این موضوع نیاز است ضمن واقعی سازی قیمت برق، شرایط برای استفاده از انرژی خورشیدی فراهم شود.

وی ادامه داد: در برنامه ششم توسعه، سهم انرژی‌های نو ۵ هزار مگاوات است که خوشبختانه در سال‌های ۹۷ گام مثبتی در این خصوص برداشته است و ظرفیت انرژی‌های نو به ۱۰۰۰ مگاوات رسیده است.

این کارشناس بیان کرد: استفاده از پنل‌های خورشیدی برای برق‌رسانی به روستاها، تجربه‌ای موفق بوده است که می‌تواند از اتلاف انرژی جلوگیری کند و هزینه‌های برق رسانی به مناطقی که تعداد خانوار‌های آن کمتر از ۱۰ خانوار است را کاهش دهد.

شریفی دونچالی در پایان گفت: باید زیرساخت‌های تولید برق از نیروی خوشیدی فراهم شود و از سوی دیگر باید مکانیزم مناسبی برای توزیع برق تولیدی در نظر گرفته شود که نیاز است وزارت نیرو برای استفاده از این ظرفیت، سرمایه گذاری‌های لازم و مناسبی انجام دهد.

عناوین برگزیده