تاریخ: ۱۴ دی ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۶:۰۶
بازدید: ۱۴۴
کد خبر: ۲۸۷۰۲۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
بر اساس اعلام مرکز آمار ایران

تورم ریالی کالا‌های وارداتی از ۱۷۳ درصد گذشت

تورم ریالی کالا‌های وارداتی از ۱۷۳ درصد گذشت
‌می‌متالز - بنابر اعلام مرکز آمار ایران نرخ تورم سالانه ریالی کالا‌های وارداتی در تابستان امسال با ۲.۵ درصد افزایش نسبت به بهار به ۱۷۳.۱ درصد رسید درحالی‌که تورم سالانه ریالی کالا‌های صادراتی با ۲۳.۷ درصد کاهش روی عدد ۶۶.۱ درصد ایستاد.

به گزارش می‌متالز، بر اساس گزارش مرکز آمار ایران در تابستان امسال شاخص قیمت کل ریالی کالا‌های صادراتی ۱۳۴.۳ است. بر این اساس تورم فصلی در این بخش ۶.۷ درصد، تورم نقطه به نقطه ۴۳.۷ درصد و تورم سالانه ۶۶.۱ درصد بوده است. شاخص قیمت کل دلاری کالا‌های صادراتی نیز برابر با ۱۰۳.۱ است که بر این اساس تورم فصلی در این بخش به ۴.۹-، تورم نقطه به نقطه به ۴.۸ درصد و تورم سالانه به ۱۱.۴ درصد رسیده است.

به این ترتیب نرخ تورم سالانه ریالیکالا‌های صادراتی نسبت به همین شاخص در بهار امسال ۲۳.۷ واحد درصد کاهش داشته است. در این فصل بیشترین تورم سالانه با ۱۵۸.۴ درصد مربوط به گروه «کالا‌ها و مصنوعات گوناگون» و کمترین تورم سالانه با ۱۱.۲ درصد مربوط به گروه «مروارید طبیعی یا پرورده و ...» بوده است. تورم سالانه دلاری در این بخش نیز نسبت به بهار امسال ۲.۳ درصد کاهش داشته است.

تورم فصلی ریالی کالا‌های صادراتی نسبت به تورم فصلی ریالی در بهار امسال با کاهش ۳.۵ درصدی روبرو بوده است. در این فصل بیشترین تورم فصلی با ۲۵.۳ درصد مربوط به گروه «کفش، کلاه و.» و کمترین تورم فصلی با ۰.۰ درصد مربوط به گروه «مروارید طبیعی یا پرورده و ...» بوده است. همچنین تورم فصلی دلاری کالا‌های صادراتی نیز ۹.۷ درصد کاهش داشته است.

همچنین در تابستان امسال تورم نقطه به نقطه ریالی نیز نسبت به بهار امسال ۲ درصد کاهش داشته است. در این فصل بیش­ترین تورم نقطه به نقطه با ۱۳۹.۷ درصد مربوط به گروه «کالا‌ها و مصنوعات گوناگون» و کم­ترین تورم نقطه به نقطه با ۱۵.۳ درصد مربوط به گروه «فلزات معمولی و مصنوعات آن­ها» بوده است. همچنین تورم نقطه به نقطه دلاری نیز نسبت به فصل قبل از آن با ۹ واحد درصد کاهش مواجه شده است.

در مورد کالا‌های وارداتی نیز شاخص قیمت کل ریالی این کالا‌ها در تابستان امسال به ۲۸۹.۴ رسید؛ بنابراین تورم فصلی در این بخش ۹۳.۶ درصد، تورم نقطه به نقطه ۲۱۳.۷ درصد و تورم سالانه ۱۷۳.۱ درصد بوده است. شاخص قیمت کل دلاری کالا‌های وارداتی نیز برابر با ۱۱۴.۵ است که بنابراین تورم فصلی در این بخش به ۲.۶ درصد، تورم نقطه به نقطه به ۱۵.۹ درصد و تورم سالانه به ۱۶.۶ درصد رسیده است.

به این ترتیب بر اساس این گزارش نرخ تورم فصلی ریالی کالا‌های وارداتی نسبت به تورم فصلی ریالی در بهار امسال ۶۹.۷ درصد افزایش داشته است. در این فصل بیشترین تورم فصلی با ۱۳۰.۶ درصد مربوط به گروه «ماشین آلات و وسایل مکانیکی، ادوات برقی و.» و کمترین تورم فصلی با ۰.۰ درصد مربوط به گروه «پوست خام و چرم و ...» بوده است. تورم فصلی دلاری نیز نسبت به همین شاخص در بهار امسال ۳.۲ واحد درصد کاهش داشته است.

 تورم نقطه به نقطه ریالی کالا‌های وارداتی در تابستان امسال هم نسبت به بهار امسال ۱۳۰.۶۷ درصد افزایش داشته است..  در این فصل بیش­ترین تورم نقطه به نقطه با ۴۱۰.۲ درصد مربوط به گروه «ماشین آلات و وسایل مکانیکی، ادوات برقی و.» و کم­ترین تورم نقطه به نقطه با ۰.۵ درصد مربوط به گروه «پوست خام و چرم و ...» و گروه «مروارید طبیعى یا پرورده، سنگهاى گرانبها و ...» با ۰.۲- درصد بوده است. تورم نقطه به نقطه دلاری نیز نسبت به بهار امسال ۳.۱ درصد کاهش داشته است.

 تورم سالانه ریالی کالا‌های وارداتی نسبت به بهار امسال ۲.۵ درصد افزایش داشته است. در این فصل بیشترین تورم سالانه با ۳۰۲.۷ درصد مربوط به گروه «ماشین آلات و وسایل مکانیکی، ادوات برقی و.» و کمترین تورم سالانه با ۰.۴ درصد مربوط به گروه «پوست خام و چرم و ...» و گروه «مروارید طبیعى یا پرورده، سنگهاى گرانبها و ..» با ۰.۰۴- درصد است. تورم سالانه دلاری نیز نسبت به بهار امسال ۰.۲ واحد درصد کاهش داشته است.

منبع: پایگاه خبری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران

عناوین برگزیده