تاریخ: ۱۵ دی ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۳:۵۹
بازدید: ۱۹۷
کد خبر: ۲۸۷۰۹۳
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خبر داد

ایجاد مشاغل جدید در حوزه نظارت بر معادن

ایجاد مشاغل جدید در حوزه نظارت بر معادن
‌می‌متالز - رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران با اشاره به جایگاه ویژه همدان در حوزه معادن، از ایجاد مشاغل جدید در حوزه نظارت بر معادن و مسئولان فنی، شیوه‌های متنوع نقشه‌برداری و همچنین آغاز به‌کار طرح فاجد در روز‌های آینده خبر داد.

به گزارش می‌متالز، رضا بستامی با اشاره به وضعیت مطلوب استان همدان در فعالیت در بخش معدن گفت: همدان به عنوان یک استان معدنی شناخته شده است به طوریکه طبق آخرین آمار سازمان اکتشافات زمین‌شناسی ۸۱ تنوع در مواد معدنی کشور وجود دارد که وجود ۳۲ ماده معدنی در همدان نشان از جایگاه ویژه این استان در عرصه معادن دارد.  

وی افزود: در سازمان نظام مهندسی با همفکری وزارت صمت شغلی با عنوان ناظر فنی (متفاوت و مجزا از مسوول فنی) معادن در نظر گرفته شده که وظیفه اصلی آن نظارت بر عملکرد بهره‌بردار در چهارچوب قانون معادن، عملکرد مسوول فنی در چهارچوب نظام مهندسی و معادن، عملکرد طراحان اعم از طرح اکتشاف و گزارش پایانی، طرح بهره‌برداری و طرح صنایع معدنی و همچنین نظارت بر عملکرد نقشه‌برداران است.

وی تاکید کرد: این شغل در راستای دستیابی به یک خروجی مفید و متناسب با اهداف عالی بخش معدنی است چراکه ذخایر معدنی تجدیدناپذیر و کار معدنی بسیار خشن، پرریسک و حساس است و ضریب اشتباه آن باید به صفر میل کند.

بستامی با بیان اینکه شرح شغل آن با مشارکت دفتر صنایع معدنی وزارت صمت و نظام مهندسی تهیه شد، تصریح کرد: درجه‌بندی صنایع معدنی و نمونه قرارداد و گزارش‌هایی در این راستا تهیه شد و به تایید شورای مرکزی نظام مهندسی معدن ایران و وزارت صمت رسید و ابلاغ شد که امیدوارم بتواند هم موجب ایجاد اشتغال در حوزه صنایع معدنی برای مهندس‌های ما شود و هم حوزه صنایع معدنی ما را به صورت بهتر و مفیدتر ساماندهی کند.  

این مقام مسوول با اشاره به اینکه نحوه برداشت مواد معدنی و میزان آن از دغدغه‌ها و راستی‌آزمایی آمار آن از چالش‌های این حوزه بود، یادآور شد: به همین علت در قالب تهیه برآورد حجم معادن به صورت سالانه با استفاده از پهپاد و به وسیله شرکت‌های مجاز و مورد تایید سازمان هواپیمایی و زیرنظر نظام مهندسی و با همراهی یک مهندس نقشه‌بردار و یک مهندس معدن کاری کاملا مهندسی و علمی انجام می‌گیرد و خروجی آن هر ساله از طریق نظام مهندسی به سازمان‌های صمت استان‌ها ارائه می‌شود، بدین ترتیب هیچ‌گونه ابهامی در میزان و نحوه برداشت وجود نخواهد داشت.  

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران خاطرنشان کرد: این موضوع در قالب دستورالعمل نقشه‌های توپوگرافی و برآورد حجم با تعرفه مشخص، کاملا نظام‌مند و قانونی انجام خواهد شد.

وی با اشاره به اهمیت بهره‌گیری از نیرو‌های جوان در حوزه معادن گفت: طرحی به نام فاجد -فارغ‌التحصیلان جوان دانشگاهی- با مشارکت نظام مهندسی و سازمان توسعه و نوسازی معدن و صنایع معدنی طی روز‌های آینده آغاز خواهد شد که این طرح نویدبخش ایجاد اشتغال برای فارغ‌التحصیلان جدید و بدون سابقه کار و بیمه خواهد بود.  

بستامی با بیان اینکه رئیس نظام مهندسی استان همدان عضو شورای مرکزی نظام مهندسی معدن ایران و رئیس صندوق مشترک است، گفت: این حضور سبب تاثیر مثبت در حوزه معادن استان همدان شده است.  

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران تعداد اعضای نظام مهندسی استان همدان را متناسب با تعداد پروانه‌های صادر شده و معادن فعال دانست و گفت: مسوولان فنی در استخدام بهره‌بردار هستند، اما صلاحیت آن‌ها حتما باید از طریق نظام مهندسی معدن تایید شود.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده