به گزارش میمتالز، بخش معدن یکی از بخشهای پرپتانسیل برای اشتغالزایی است. در ادامه فعالیتهای معدنی زنجیرههای ارزش در هر حوزه نیز ظرفیت بالایی برای اشتغالزایی به همراه دارند.
این در حالی است که بسیاری از معادن در مناطقه محروم و کمتر توسعه یافته قرار دارد و اشتغالزایی در این مناطق میتواند به توسعه هرچه بیشتر در بخشهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی منجر شود.
شرکتهای بزرگ معدنی با توسعه فعالیتهای خود، برنامههای مختلفی را در حوزه مسوولیتهای اجتماعی در دستور کار قرار میدهند که اشتغالزایی نیز در آن دیده میشود.
شرکت معدنی و صنعتی گل گهر به عنوان یکی از شرکتهای بزرگ معدنی کشور که نقش مهمی در زنجیره ارزش فولاد ایفا میکند، در سالهای اخیر با اجرای طرحهای توسعه ای، توانسته در بخش اشتغال نیز نقش آفرینی داشته باشد.
بدون شک افزایش طرحهای توسعه باعث میشود تا نقش گل گهر در اشتغالزایی نیز پررنگتر از قبل شود. اما در این بین این مجموعه معدنی و صنعتی با برگزاری آزمونهای استخدامی به سراغ جذب متخصصان بومی میرود تا بتواند نیاز خود را در حوزه پرسنل و کارکنان از منطقه تامین کند.
اما برگزاری سلسله آزمونهای استخدامی از سوی گل گهر چندین دستاورد به همراه دارد. شاید اولین موضوع آن باشد که جوانان منطقه برای جذب در این شرکت به سراغ تحصیلات تکمیلی رفته تا رشته خود را تخصصی دنبال کنند. درواقع برنامه گل گهر برای جذب نیرو میتواند بر افزایش سطح تحصیلات جوانان منطقه تاثیر داشته و به نوعی مشوقی برای ادامه تحصیل باشد.
از سویی دیگر با توجه به رقابت تنگاتنگ جوانان منطقه سعی میکنند تا دانش خود را به روز نگه داشته و در این ماراتن موفق به استخدام در گل گهر شوند.
درواقع آزمونهای استخدامی که از سوی گل گهر در حال برگزاری است میتواند بازی دو سر بردی برای هر دو سوی ماجرا یعنی جوانان جویای کار و مجموعه گل گهر باشد.
نکته مهم این است که گل گهر این موضوع را محدود به فعالیتهای شرکت نکرده است، به عنوان مثال اخیرا نزدیک به ۲ هزار نفر برای جذب در شرکت فراگیر سلامت جهت پرسنل اداری و انتظامات بیمارستان فوق تخصصی فاطمه زهرا (س) گلگهر، در این آزمون شرکت کردند.
گل گهر برای تمامی مجموعههای در اختیار در هر حوزهای که باشد به سراغ جذب نیروی متخصص رفته تا از پتانسیل افراد حاضر منطقه در این موارد استفاده کند.
این نگاه گل گهر برای جذب نیرو در واحدهای معدنی و مجموعههای غیر معدنی میتواند توسعه اجتماعی و فرهنگی را در این منطقه به همراه داشته باشد. از سویی دیگر ایجاد فرصتهای شغلی از سوی این مجموعه میتواند از میزان مهاجرت به شهرهای بزرگ را کاهش دهد.
از سویی دیگر به کار گیری نیروی متخصص بر کاهش هزینههای تولید و ارائه خدمات بهتر نیز تاثیر گذار است. درواقع امروز گل گهر را باید یکی از ستونهای توسعه در منطقه دانست که بازوی اجرایی دولت در اشتغالزایی محسوب میشود.
گل گهر ثابت کرده است که با مدیریت و برنامه ریزی دقیق و همچنین نگاه کارشناسی میتواند توسعه را به صورت همه جانبه در منطقه ایفا کرد و در نهایت محصولی با قیمت تمام شده کمتر و سوددهی بیشتر را راهی بازارهای داخلی و خارجی کند.
منبع: تیتر ۲۰