تاریخ: ۱۱ بهمن ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۲:۰۷
بازدید: ۱۳۸
کد خبر: ۲۹۰۶۳۶
سرویس خبر : زمین شناسی
اکبریان:

عمق میانگین اکتشافی کشور حدود ۷۵ متر است

عمق میانگین اکتشافی کشور حدود ۷۵ متر است
‌می‌متالز - رئیس انجمن سنگ آهن ایران با بیان اینکه میانگین عمق اکتشافی کشور حدود ۷۵ متر است گفت: در بحث اکتشافات هنوز قسمت عمده‌ای از مساحت کشورمان به صورت پنهان است، شاید کمتر از ۱۰ درصد مساحت کشور را اکتشاف کرده ایم.

به گزارش می‌متالز، مهرداد اکبریان در بحث اکتشافات جدید افزود: اگر قرار است معدن داری را به عنوان پیش نیاز و تامین کننده مواد اولیه صنعت فولاد و حتی صنایع دیگر ادامه دهیم و متکی به معادن داخلی باشیم، حتما باید موضوع اکتشاف جدی گرفته شود.

وی گفت: شاید مهترین موضوع در بحث اکتشافات، سرمایه گذاری و تامین مالی است، فرقی هم نمی‌کند که این سرمایه گذار سازمان زمین شناسی، سازمان ایمیدرو یا هر جای دیگری باشد اگر بخواهند روی اکتشافات هزینه و سرمایه‌های سنگین کنند قطعا این موضوع باید تعریف شود که این سرمایه چگونه و از کجا قابل تامین است.

رئیس انجمن سنگ آهن ایران افزود: ما در بحث اکتشافات همانطور که پیش از این نیز یادآور شدیم، دو مقوله را نرسیدیم انجام بدهیم، یکی بحث مساحت اکتشافات است که به لحاظ مساحتی، هنوز قسمت عمده‌ای از کشورمان به صورت پنهان است، شاید ۱۰ درصد یا کمتر از ۱۰ درصد از مساحت کشور را اکتشاف کرده ایم. هنوز میزان خیلی زیادی مانده که باید روی آن کار شود.

وی با بیان اینکه عمق میانگین اکتشافی کشور نیز حدود ۷۵ متر است گفت: در صورتی که عمق اکتشافی کشور‌های معدن خیزی که کار‌های کلان بویژه در حوزه معدن سنگ آهن انجام می‌دهند، ده برابر این عدد یعنی ۷۵۰ متر است و این فاصله خیلی زیاد است.

اکبریان ادامه داد: با این فاصله صحبت کردن درباره میزان ذخایر سنگ آهن کشور، خیلی جوابگو و گویا نیست یعنی اعدادی که ما روی کاغذ داریم قطعا این اعداد، اعداد کاملی نیست و قابل تغییر است. وی در ادامه به بحث بهره گیری از فناوری‌های نو اشاره کرد و گفت: اگر از فناوری‌های روز استفاده کنیم، خیلی از ذخایری که اکنون عیار پایین محسوب می‌شوند و در چرخه فولاد مصرف نمی‌شوند حتی جزء ذخایر ما نیز محسوب نمی‌شوند، بعد از بهره گیری از فناوری‌های نوین، قابلیت استفاده را دارند. توجیح اقتصادی پیدا می‌کنند و به ذخایر ما اضافه می‌شوند.

رئیس انجمن سنگ آهن ایران افزود: در موضوع اکتشافات قطعا بعد از سرمایه، تجهیزات را خیلی مهم می‌دانم. تجهیزات چه سخت افزاری و چه نرم افزاری هر دو لازم و مورد نیاز است. اکنون خارج از کشور از امکاناتی استفاده می‌کنند که با هزینه‌های بسیار کمتر و خطا‌های خیلی کم می‌توانند همان کاری را انجام بدهند که متاسفانه ما در مدت زمان بیشتر با هزینه‌های بیشتر و خطای بآلاتر داریم انجام می‌دهیم.

وی گفت: موضوع حفاری‌های عمیق ماشین آلات سنگین نیاز دارد و این ماشین آلات سنگین چیزی نیست که هر معدن کاری و مکتشفی بتواند برای خودش خریداری کند، این‌ها ماشین آلات حفاری سنگین هستند، هزینه‌های خیلی زیادی را نیاز دارند، معمولا در کشور‌ها یا شرکت‌های دولتی یا خود دولت یا کنسرسیوم چندین شرکت معدنی جمع می‌شوند و این ماشین آلات حفاری سنگین را خریداری می‌کنند. اکبریان افزود: ضمن اینکه هر دستگاهی قابلیت حفاری چند صد متری را ندارد که ما در این حوزه نیز نیاز به ماشین آلات سنگین داریم.

وی گفت: البته هیچ کدام از این موارد هزینه محسوب نمی‌شود همه این‌ها سرمایه گذاری برای آینده کشور است. اکتشافات موضوعی است که برای نسل امروز نیست، ذخایری که ما به دست می‌آوریم بجزء اینکه مسیر را برای ما روشن می‌کند، میراث خوبی برای نسل‌های آینده است که برجای گذاشته می‌شود.

رئیس انجمن سنگ آهن ایران افزود: در کشور‌های معدنی روی اطلاعات پایه‌ای کار می‌کنند که شاید ۴۰ - ۵۰ سال پیش در کشورشان فراهم شده است. اما به صورت کاملا طبقه بندی شده در اختیار مکتشفین شان قرار می‌گیرد تا یک بار دیگر روی ان‌ها کار کنند.

وی گفت: بنابراین اکتشاف موضوع مهمی در بحث معدن کاری در کشور است، فقط بحث فولاد هم نیست، در مس و المینیوم و هر مواد معدنی دیگری که بخواهیم به صورت گسترده فعالیت کنیم نیاز به سرمایه گذاری در اکتشافات خواهیم بود.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت