به گزارش میمتالز، روز جمعه از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو، «مصطفی رجبی مشهدی» در خصوص دستاوردهای صنعت برق کشور پس از انقلاب اسلامی اظهار داشت: ۹۹.۷ درصد روستاهای ما دارای برق هستند، برای عشایر کوچ رو پیشبینی شد که از سامانههای سیار برای شارژ کردن تلفن همراه و دیگر مصارف روزمره استفاده کنند.
وی ادامه داد: تولید برق از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی ۲۰ برابر شده است و ما امیدوار هستیم در این دولت ۳۰ درصد دیگر به ظرفیت نیروگاههای موجود اضافه شود و امیدواریم بتوانیم نیروگاههای موجود را ارتقای کیفیت دهیم.
رجبی مشهدی با بیان اینکه در طی چهار دهه تلاش کردیم و اکنون بیش از ۹۵ درصد از قطعات مورد نیاز صنعت برق کشور توسط متخصصان و مهندسان داخلی تولید میشود، افزود: ما پنجمین کشور نیروگاه ساز در جهان هستیم و شرکتهای دانش بنیان و نخبگان ما توانستند سیستمهای کنترل نیروگاهی و پستهای فشار قوی را نیز تولید کنند.
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق کشور یادآور شد: پنلهای نیروگاههای خورشیدی و نیروگاههای بادی ما در گذشته وارداتی بودند، اما اکنون کارخانههای ما توانایی تولید پنلهای تولید برق و نیروگاههای بادی را دارند.
وی در پاسخ به این سوال که چه زمانی به پوشش ۱۰۰درصدی برق در کشور خواهیم رسید، گفت: عمده روستاهای ما برقدار هستند و فقط ۳ دهم درصد از روستاها که کوچ نشین و یا صعبالعبور هستند به شبکه سراسری برق متصل نیستند.
رجبی مشهدی با اشاره به اینکه تابستان امسال را با وجود ناترازی شدید بدون قطعی برق پشت سر گذاشتیم، افزود: رشد فولاد امسال رکوردهای بی نظیری را ثبت کرد و با موفقیت برق را به صنایع رساندیم.
سخنگوی صنعت برق با تاکید بر اینکه ۱۴ هزار مگاوات ظرفیت ساخت نیروگاههایی است که توسط صنایع احداث میشود، گفت: در صورتی که ۱۴ هزارمگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه شود، محدودیتهای این بخش برطرف خواهد شد.
رجبی مشهدی با اشاره به اینکه برنامهریزی شده بود تا ۶ هزار مگاوات به میزان تولید برق کشور برای سال ۱۴۰۰ اضافه شود که این امر به طور کامل محقق شد، افزود: ما میتوانیم ارتقاء توان نیروگاههای موجود را نیز به نحو مطلوب به انجام برسانیم.
سخنگوی صنعت برق بیان کرد: مردم در مصرف برق صرفهجویی قابل توجهی داشتند، ما بیش از چهار درصد در بخش خانگی رشد منفی مصرف در دوران اوج بار داشتهایم و در بخش صنعت هم رشد بیش از ۱۵ درصدی را در این ایام تجربه کردهایم.
وی با بیان اینکه مشوقهای خود را برای کاهش مصرف در بخش خانگی بیشتر خواهیم کرد، افزود: با کاهش مصرف نسبت به دوره مشابه، هزینههای قبض برای مشترکان میتواند رایگان شده یا از صنعت برق بستانکار شوند.
رجبی مشهدی با بیان اینکه این یک افتخار است که تعمیرات توربینها و شبکهها توسط مهندسان و دانشمندان ایرانی انجام میشود، افزود: سال گذشته ما یک رکورد داشتیم که قبل از شروع خرداد ۱۰۰ درصد تعمیرات نیروگاهی را انجام دادیم و مشکلاتی که در مسیر تأمین تجهیزات و قطعات در این بخش ایجاد شده بود، توسط شرکتهای دانش بنیان برطرف شده است.
سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه بهرهوری انرژی ما پائین است، افزود: برنامه وزارت نیرو برای افزایش بهرهوری در ۲ بخش بهینهسازی مصرف و توسعه انرژی تجدیدپذیر است. در توسعه نیروگاههای تجدید پذیر برنامه بسیار بلندپروازانهای را به خود تکلیف کرده است و مقرر شده ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر خود را هم افزایش دهیم، در این راستا شرکتهای دانشبنیان امکان ساخت نیروگاههای بادی و خورشیدی را در داخل کشور دارند.
وی گفت: پیشبینی شده است که از محل صرفهجویی سوخت، منابع مالی مورد نیاز برای توسعه تجدید پذیرها فراهم شود.
رجبیمشهدی در پاسخ به این سوال که آیا تعرفه مشترکان پرمصرف را تغییر دادهاید، گفت: تعرفه براساس قانون بودجه تغییر کرد، ولی کماکان این مشترکان از یارانه برخوردار هستند و بیش از ۱۴ برابر از مشترکان دیگر مصرف میکنند.
سخنگوی صنعت برق افزود: برخی از مشترکان تمکن مالی دارند و توان پرداخت قبضهای پرمصرفی خود را دارند و پیشنهاد ما به این گروه این است که از نیروگاههای خورشیدی در خانه خود استفاده کنند. چون کسانی که قبضهای با مبالغ بالا دریافت میکنند این امکان را دارند که علاوه بر بهینهسازی مصرف برق از مولدهای کوچک خورشیدی برای تامین برق خود استفاده کنند که در این صورت امکان تامین برق بیشتر بخشهای صنعت و کشاورزی فراهم میشود.
منبع: اگزیم نیوز