تاریخ: ۲۴ بهمن ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۳:۳۳
بازدید: ۱۸۴
کد خبر: ۲۹۱۸۳۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
کاهش التهاب قیمت‌ها در روسیه به ماه نهم رسید

هنر مهار تورم در جنگ

هنر مهار تورم در جنگ
‌می‌متالز - نرخ تورم کشور روسیه برای نهمین ماه متوالی کاهشی شد و از قله ۸/ ۱۷درصد در ماه آوریل۲۰۲۲، به سطح ۸/ ۱۱درصد در ژانویه۲۰۲۳ افت کرد. اگرچه شوک‌های برون‌زا در اقتصاد روسیه باعث افزایش التهاب قیمت‌ها در این کشور شد، اما بانوی اول بانک مرکزی روسیه توانست با بهره‌گیری از استراتژی پولی مناسب، نرخ تورم را از قله پایین بکشد. الویرا‌نابیولینا، سکاندار پولی روسیه بلافاصله پس از آغاز روند صعودی قیمت‌ها نرخ بهره را بیش از نرخ تورم افزایش داد و سپس با تغییر آهنگ رشد قیمت‌ها، روند نرخ بهره سیاستی را کاهش داد.

به گزارش می‌متالز، گزارش منتشر شده از سوی بانک مرکزی روسیه در روز‌های اخیر حاکی از آن است که تورم این منطقه برای نهمین ماه متوالی در مسیر نزولی قرار گرفت و فراتر از پیش‌بینی‌ها رقم خورد. بر این اساس شاخص قیمت مصرف‌کننده از بالاترین سطح خود در آوریل ۲۰۲۲ با نرخ ۸/ ۱۷ درصدی به ۹/ ۱۱ درصد در ماه دسامبر رسید و سرانجام نخستین داده‌های تورمی در سال جدید را با ۸/ ۱۱ درصد آغاز کرد. دو محرک اصلی افزایش قیمت‌ها را می‌توان ناشی از افزایش در قیمت انرژی و مواد غذایی دانست. البته عامل مهم دیگری که سبب بروز تورم بی‌سابقه در این منطقه شده است، جنگ روسیه با اوکراین است.

این امر در یک‌سال اخیر تبعات زیادی از جمله افزایش قیمت‌ها در بخش کالا و خدمات، افزایش در هزینه‌های انرژی و... داشته است؛ بنابراین در این میان بانک مرکزی روسیه به عنوان ناجی در مدت زمان مذکور با قیچی ضدتورمی خود شاخه‌های تورم در این منطقه را هرس کرد و هفت مرتبه نرخ بهره را در سال ۲۰۲۲ افزایش داد و آن را به ۵/ ۷ درصد رساند که از اثرات آن می‌توان به کاهش ۶ درصدی تورم اشاره کرد. الویرا نابیولینا، رئیس این نهاد در سخنرانی خود در روز‌های پیشین اعلام کرده که قصد دارد نرخ بهره را در سطوح سابق خود حفظ کند البته این درصورتی است که تورم به روند کاهشی خود مطابق با پیش‌بینی‌ها ادامه دهد، در غیر این صورت و با افزایش ریسک داده‌های تورمی، این نهاد بار دیگر کمر به افزایش نرخ بهره در سال جدید خواهد بست.

جدال نرخ بهره و تورم

داده‌های تورمی در روسیه نشان می‌دهد کاهش هزینه‌های مواد غذایی و محصولات غیرخوراکی سبب شد تورم ماهانه در این منطقه با کاهش ۱/ ۰ واحد درصدی رو‌به‌رو شود و سطح تورم را از ۹/ ۱۱ درصد در آخرین ماه از سال ۲۰۲۲ به ۸/ ۱۱ درصد در اوایل سال ۲۰۲۳ برساند. این در حالی بود که برآورد سیاستگذاران از تورم ماه ژانویه در حوالی ۵/ ۱۱ درصد بود، اما داده‌های مذکور مطابق با پیش‌بینی رقم نخورد. بررسی‌های به عمل آمده در حوزه اقتصادی این کشور نشان می‌دهد که مواد غذایی از ۳/ ۱۰ درصد در ماه گذشته به ۲/ ۱۰ درصد در ماه اخیر رسیده و با کاهش ۱/ ۰ واحد درصدی مواجه شده است. همچنین محصولات غیر‌خوراکی نیز در این منطقه شاهد افت ۵/ ۰ واحد درصدی بود و از ۷/ ۱۲ درصد به ۲/ ۱۲ درصد در ماه ژانویه رسید. اما در طرف دیگر بازار‌ها در بخش خدمات، هزینه‌ها در ماه ژانویه افزایش یافت و از ۲/ ۱۳ درصد در ماه دسامبر به ۵/ ۱۳ درصد در ماه اخیر رسید. روند کاهشی تورم در داده‌های تورم هسته نیز قابل مشاهده است؛ بنابراین تورم هسته در ماه اخیر از ۳/ ۱۴ درصد به ۷/ ۱۳ درصد رسید. الویرا نابیولینا، رئیس بانک مرکزی روسیه نیز چندی پیش اعلام کرد که نرخ بهره را در سطح ۵/ ۷ درصدی حفظ می‌کند و درصورت بروز ریسک‌های بیشتر در زمینه تورم، آن را بیش از پیش در ماه‌های آتی افزایش خواهد داد.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت