به گزارش میمتالز، محمود لندی معاون بهرهبرداری فولاد خوزستان محدودیتهای انرژی را مهمترین چالشی دانست که در چند سال اخیر باعث توقفات تولید صنعت فولاد شده است و اظهار کرد: فولاد خوزستان در سال ۱۴۰۰ حدود ۶۴۰ هزار تن فرصت تولید را از دست داد و در سال ۱۴۰۱ با انجام یکسری اقدامات توانست کاهش تولید را ۶۴۰ هزار تن را به ۳۵۰ هزار تن برساند.
وی در ادامه با بیان اینکه چالش صنعت برق یکی از چالشهایی بود که گریبانگیر صنعت فولاد شده و کاهش تولید را به همراه داشت؛ عنوان کرد: شرکت فولاد خوزستان با ساخت نیروگاه ۵۰۰ مگابایتی سعی در مرتفع کردن مشکلات مربوط به برق که منتج به کاهش تولید در سالهای قبل شد را دارد.
معاون بهرهبرداری فولاد خوزستان به محدویت مصرف گاز در زمستان اخیر اشاره کرد و گفت: گاز را با استفاده از بریکتهای BSC در ماههایی که محدودیت گاز وجود ندارد برای فصول سرد ذخیره میکنیم.
لندی با بیان اینکه محدودیت مصرف گاز در سال جاری در شاخص تولید فولاد خوزستان موثر بوده؛ اظهار کرد: در سال جاری فرصت تولید حدود ۱۰۰ هزار تن شمش فولادی و ۲۰۰ هزار تن آهن اسفنجی را از دست دادهایم.
وی در ادامه گفت: فولاد خوزستان از ۱۳ سال پیش در بومیسازی نسوز اقدامات بسیاری انجام داده است. در سال ۸۷،۸۰% نسوز از خارج از ایران تامین میشد، اما با اقداماتی که صورت گرفت در سال جاری ۹۵ درصد نسوز ما توسط شرکتهای دانشبنیان و داخلی تامین شده است.
معاون بهرهبرداری فولاد خوزستان میزان مصرف نسوز در فولاد خوزستان را نزولی اعلام کرد و گفت: مصرف نسوز واحد فولادسازی در سال ۱۴۰۱ نسبت به سالهای گذشته به پایینترین حد خود رسید.
لندی دستیابی به چنین موفقیتی در شرایط تحریم را نشان از اراده و دانش فنی متخصصان شرکت فولاد خوزستان دانست و اظهار داشت: تحریمهای ظالمانه دسترسی به منابع با کیفیت خارجی را دشوار کرده است و از سویی دسترسی تامینگنندگان به تهیه مواد نسوز مرغوب کمتر شده است.
وی به چشم انداز تولید در سال آینده اشاره کرد و گفت: پیش بینی تولید در فولاد خوزستان برای سال آینده ۳.۸ میلیون تن شمش فولادی و ۳.۹ میلیون تن آهن اسفنجی و شش میلیون تن گندله است.
معاون بهرهبرداری فولاد خوزستان ادامه داد: برنامه ریزی شده در فولاد شادگان که زیر مجموعه فولاد خوزستان است ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی تولید شود و اواخر سال آینده فولادسازی ۸۰۰ هزار تنی شادگان را آغاز کنیم.
منبع: تاباخبر