تاریخ: ۰۷ اسفند ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۳:۲۱
بازدید: ۱۴۲
کد خبر: ۲۹۳۷۲۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

سعادت ارزی

‌می‌متالز - بازار سهام در پی افزایش قیمت دلار در روز‌های اخیر رشد قابل‌توجهی داشته است و چنانچه قیمت دلار به همین منوال پیش برود و افت شدیدی نداشته باشد، بورس نیز این روند را ادامه می‌دهد.

به گزارش می‌متالز، اما چنانچه قیمت دلار با افت شدیدی مواجه شود و مثلا به زیر ۵۰هزار تومان برسد بازار سهام هم به دنبال آن اصلاحی خواهد کرد. در این میان تشکیل مرکز مبادله ارز و سکه اتفاق خوبی برای شرکت‌های صادرات‌محور بورسی است و چنانچه شرکت‌های بورسی بتوانند در این بازار دلار حاصل از صادرات خود را با قیمتی نزدیک به آنچه در بازار آزاد معامله می‌شود بفروشند، نه‌تن‌ها تاثیر خوبی بر بازار سرمایه خواهد گذاشت بلکه عرضه ارز نیز مقداری افزایش می‌یابد و این اتفاق در نهایت به نفع کلیت اقتصاد است. در‌حال‌حاضر تنها ریسک پیش روی بازار سهام ریسک‌های سیستماتیک و سیاسی است و موضوع دیگری بورس را تهدید نمی‌کند. بازار سهام این روز‌ها در حال پیروی از افزایش قیمت دلار و جبران عقب‌ماندگی خود از سایر بازار‌های موازی است. چنانچه اتفاق خاصی برای نرخ دلار رخ ندهد، دولت با سیاست‌های غلط برای بازار سرمایه تهدیدی به وجود نیاورد و سعی در تثبیت یا سرکوب نرخی نداشته باشد و شرکت‌های صادرات‌محور بورس بتوانند ارز حاصل از صادرات خود را با دلاری نزدیک به بازار آزاد بفروشند رسیدن به سقف تاریخی برای شاخص کل بازار سرمایه نیز دور نیست. وقتی شرکت‌های صادرات‌محور بورسی بتوانند دلار خود را با قیمت مناسبی بفروشند، علاوه بر عایدی که نصیب این شرکت‌ها و بازار سرمایه می‌شود، عرضه دلار نیز بیشتر شده و کمبود ارز تا حدودی جبران می‌شود، لذا امیدوارم سیاستگذار در حوزه قیمت دلار حماقت دیگری نکند یا وزارت صمت بخشنامه عجیبی صادر نکند؛ چرا که در ماه‌های اخیر شاهد تصمیماتی بودیم که بازار سهام را با مشکلات عدیده‌ای مواجه کرد.

برای مثال در نیمه اول سال و زمانی که قیمت‌های جهانی در اوج بودند و شرکت‌های صادراتی می‌توانستند کمی سود کنند، وزارت صمت بخشنامه‌ای صادر و عوارض عجیبی روی صادرات این شرکت‌ها وضع کرد. در آن زمان ما نسبت به اختلالی که در نتیجه این بخشنامه در ارزآوری کشور محتمل بود هشدار دادیم، اما متاسفانه گوش کسی بدهکار نبود. نتیجه چه شد؟ دلار بالای ۵۰ هزار تومان در بازار غیر رسمی. متاسفانه سیاست‌های اشتباه و ضد و نقیض دولت وقت صدمات جبران‌ناپذیری به اقتصاد و بازار‌های پولی و دارایی زده است. دولت باید سیاست واحدی در خصوص بازار سرمایه، نرخ ارز و مسائل مهم اقتصادی در پیش گیرد. متاسفانه وضعیت درآمد‌های ارزی کشور و مبادله ارز وضعیت جالبی نیست. این در حالی است که از سوی دیگر وزارت خزانه‌داری امریکا در حال از بین بردن بیش از پیش اتصالات ارزی ما در کشور‌های مختلف است که این موضوع ورود ارز از آن کشور‌ها را دچار مشکل و مشکل کمبود ارز را تشدید می‌کند. بازار سرمایه الان در وضعیت خوبی است. در حال حاضر یک سیاست غلط کافی است تا شرکت‌های صادراتی در حوزه ارزآوری دچار مشکل شوند و نرخ‌های ارزی عجیب‌تری را ببینیم.

برزو حق‌شناس / تحلیلگر بازار سهام

منبع: دنیای اقتصاد

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده