به گزارش میمتالز، غلامحسین حسینی، اظهار داشت: در اتاق تعاون استان در بحث توسعه اقتصادی هدفگذاریهایی صورت گرفته است.
وی به تفاوت بخش تعاون با سایر بخشهای اقتصادی اشاره کرد و افزود: بخش تعاون یک بخش مردمی است و مانند سایر بخشهای اقتصادی نیست که برای یک عده مشخص فعالیت میکنند.
رئیس اتاق تعاون خراسان جنوبی بیان کرد: هدف بخش تعاون در اقتصاد کشور، قانون اساسی و سیاستهای کلان کشور این است که مردم از این موضوع بهرهمند شوند، زیرا ممکن است عده زیادی از مردم قادر به سرمایهگذاری نباشند و بخواهند از سرمایه کوچکی که دارند به بهترین نحو استفاده کنند.
حسینی تصریح کرد: بنابراین از تجمیع این سرمایهها در بخش تعاون و اتحادیههای تعاونی به راحتی میتوان سودهای قابل قبولی برای مردم که در سبد خانوار آنان تاثیرگذار باشد را داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: در استان هدفگذاری که شده در وحله اول این است که یک اتحاد و انسجامی در بخش تعاون استان به وجود آید.
رئیس اتاق تعاون خراسان جنوبی یادآور شد: باید تلاش کنیم نقاط ضعف را پوشش و نقاط قوت را برجسته کنیم و حضور خود را در مجامع بیشتر کنیم، زیرا هدف کمک به اقتصاد مردمی است.
حسینی اظهار داشت: استفاده بهتر از ظرفیت بخش تعاون و اتحادیهها، در کنار هم قرارگرفتن بخشهای خصوصی جهت استفاده بهینه از ظرفیتهای اقتصادی و اجتماعی کشور، همکاری کامل با بخشهای دولتی و دستگاههای اجرایی استان از جمله اهداف بخش تعاون است.
وی به ظرفیتهای خراسان جنوبی اشاره و بیان کرد: در استان خراسان جنوبی چندین ظرفیت مهم اعم از معدن، صنعت، محصولات کشاورزی، گردشگری و صنایع دستی وجود دارد.
رئیس اتاق تعاون خراسان جنوبی گفت: با این دیدگاه که برای توسعه استان خراسان جنوبی باید از بیرون از استان سرمایهگذار دعوت کنیم موافق نیستم، زیرا محور توسعه استان ظرفیتهای موجود استان است.
حسینی بیان کرد: استان زمانی توسعه پیدا میکند که تولید محصولات کشاورزی ما برای تولید کننده مقرون به صرفه باشد و در سبد هزینه او تعریف شود و به راحتی بتواند بدون هیچ دغدغهای محصول خود را در بازارهای استان، کشور و جهان عرضه کند.
وی به بخش معدن اشاره کرد و اظهار داشت: در بحث معدن نیز در استان ظرفیتهای فراوانی وجود دارد و خراسان جنوبی به دلیل داشتن چندین نوع ماده معدنی به بهشت معدنی ایران معروف است که باید از این ظرفیتها استفاده شود.
رئیس اتاق تعاون خراسان جنوبی به مشکلات موجود اشاره کرد و گفت: عدم نقدینگی شرکتها و اتحادیهها، عدم سرمایه در گردش، تورم کالا که گریبانگیر شرکتها و اتحادیه شده از جمله مشکلات بخش تعاون است.
وی با بیان اینکه قانون تعاون ما هر چند سال در حال بهروزرسانی است و اشکالاتی در آن وجود دارد افزود: بخش عظیمی از اینکه اقتصاد تعاونی در کشور و استان موفق نبوده وجود این قوانین و مقرراتی است.
منبع: خبرگزاری تسنیم