تاریخ: ۱۱ فروردين ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۹:۱۴
بازدید: ۳۰۴
کد خبر: ۲۹۷۱۴۳
سرویس خبر : زمین شناسی

ورود قدرتمند چین به استخراج مواد معدنی از بستر اقیانوس‌ها

ورود قدرتمند چین به استخراج مواد معدنی از بستر اقیانوس‌ها
‌می‌متالز - دولت چین به‌تازگی از آغاز اقدامات جدی برای توسعه پروژه استخراج مواد معدنی از بستر اقیانوس‌ها خبر داده است؛ اتفاقی که می‌تواند غلبه این کشور بر تولید مواد معدنی حیاتی و استراتژیک را تقویت کند.

به گزارش می‌متالز، چین که سال جاری میلادی را با جریانی از گشایش اقتصادی آغاز کرده به‌تازگی از تلاش‌های جدید برای پیوستن به رقابت بر سر استخراج مواد معدنی حیاتی و استراتژیک از اعماق اقیانوس‌ها خبر داده است.

وب‌سایت ماینینگ که اخبار معدن و صنایع معدنی را در سطح جهان پوشش می‌دهد به نقل از رسانه دولتی و انگلیسی زبان چاینادیلی در این باره می‌نویسد چین در پژوهش‌ها، فناوری و سخت‌افزار مرتبط با این پروژه که خط مقدم رقابت بین‌الملل نام گرفته از غربی‌ها عقب‌تر است، اما حالا جدی‌تر از پیش به آن وارد می‌شود.

گفتنی است هر چند چینی‌ها فناوری و ابزارآلات پیشتازان غربی این پروژه را ندارند، اما به کل هم دست خالی نیستند و شرکت کشتی‌سازی دولتی کشور مجهز دو شناور معروف برای غواصی در آب‌های عمیق است. یکی از این شناور‌ها جیالونگ به معنای اژد‌های دریا و دیگری شِن‌های یونشی به معنای جنگجوی آب‌های عمیق نام دارند.

انرژی‌های نو محرک اشتهای چین برای استخراج

یه کونگ، کارشناس مرکز پژوهشی علمی چین، مستقر در شهر ووشی در زیرمجموعه شرکت کشتی‌سازی دولتی این کشور، در توضیح بیشتر در این باره گفته که کلوخه‌های بستر اقیانوس‌ها بیشتر حاوی نیکل، مس، کبالت و منگنز هستند و استخراج این مواد از آن‌ها در کاهش وابستگی چین به عرضه‌کننده‌های خارجی موثر است.

کلوخه‌های حاوی مواد معدنی اجرامی شبیه به سیب زمینی و مستقر بر رسوبات دشت‌هایی در اعماق اقیانوس‌ها هستند. این دشت‌ها در عمق حدود ۳۵۰۰ تا ۶۰۰۰ متری زیر آب قرار گرفته‌اند و سازمان زمین‌شناسی آمریکا پیش‌بینی می‌کند تا سال ۲۰۶۵ میلادی حدود ۳۵ تا ۴۵ درصد تقاضا برای فلزات حیاتی از منابع موجود در این مکان تامین شود.

در همین حال آنچه اشتهای چین را برای دستیابی به مواد یادشده تحریک می‌کند، کاهش تمایل جهان به سوخت‌های فسیلی و افزایش توجه به انواع تجدیدپذیر انرژی است؛ اتفاقی که تقاضای به‌تدریج بیشتری از این مواد معدنی را ایجاد می‌کند.

آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی می‌کند فناوری‌های مرتبط با انرژی‌های تجدیدپذیر تا دو دهه آینده بیش از ۴۰ درصد از تقاضا برای مس، ۶۰ تا ۷۰ درصد تقاضا برای کبالت و ۹۰ درصد تقاضا برای لیتیوم را به خود اختصاص می‌دهند.

دست طرفداران محیط زیست کوتاه شد

با وجود همه جذابیت‌های پروژه استخراج مواد معدنی از اعماق اقیانوس‌ها، مخالفت‌های شخصیت‌های حقیقی و حقوقی مدافع محیط زیست همواره یکی از اصلی‌ترین چالش‌هایی بوده که دست‌اندرکاران پروژه‌ها در همه نقاط جهان با آن رویارو بوده‌اند. با این حال سازمان ملل به تازگی با نخستین معاهده آب‌های آزاد موافقت کرده است. این توافق پس از بیش از یک دهه مذاکره با دولت‌های عضو حاصل شده و به دنبال آن است که محدودیت‌های مربوط به ۳۰ درصد از آب‌های بین‌المللی را کنار بزند و قوانینی را به نفع اکتشاف ایجاد کند.

بنا بر اخبار مرتبط با تغییرات آب و هوایی جهان، استخراج در اعماق اقیانوس‌ها از قوانین ارزیابی اثرات زیست محیطی که در زیرمجموعه معاهده سازمان ملل تنظیم شده، معاف است و این به معنای هموار شدن مسیر پیش روی چین و دیگر سرمایه‌گذاران در اقتصاد‌های بزرگ دنیاست.

منبع: تجارت نیوز

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت