تاریخ: ۲۹ فروردين ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۷:۰۳
بازدید: ۲۱۱
کد خبر: ۲۹۹۴۸۳
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

گام بلند گل‌گهر جهت شکوفایی ایده‌های فناورانه

گام بلند گل‌گهر جهت شکوفایی ایده‌های فناورانه
‌می‌متالز - شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر به منظور شناسایی، هدایت و توسعه ایده‌های نوآورانه و فناورانه شرکت‌های دانش‌بنیان، رویدادی را تحت عنوان «توسعه ایده‌های فناورانه گل‌گهر» در حوزه معدن و صنایع معدنی در سال ۱۴۰۱ برگزار کرد. در این رویداد بیش از ۱۵۰ ایده دریافت شد و پس از سه مرحله داوری، ۱۰ طرح به عنوان ایده‌های برتر انتخاب شدند. در حال حاضر شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر با حمایت از این ایده‌ها و عملیاتی کردن آن‌ها، اکتشافات و معدنکاری را در مرحله جدیدی از توسعه قرار داده است.

به گزارش می‌متالز، شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر به عنوان یکی از بزرگ‌ترین متولیان بخش معدن و صنایع معدنی کشور در سال‌های اخیر، یکی از سیاست‌های کلان خود را همکاری با شرکت‌های فناورانه و دانش‌بنیان و استفاده از ایده‌ها و طرح‌های این شرکت‌ها در جهت رفع چالش‌ها و مشکلات پیش‌رو در مسیر توسعه قرار داده است. در حال حاضر این شرکت معدنی و صنعتی بزرگ کشور با بیش از ۵۰ شرکت دانش‌بنیان در حوزه فعالیت خود همکاری می‌کند. با این حال ممکن است برخی از این شرکت‌ها و یا ایده‎‎های ناب در حوزه معدن و صنایع معدنی ناشناخته بمانند و همکاری مناسبی مبتنی بر توسعه این ایده‌‎ها انجام نشود.

در همین راستا در سال ۱۴۰۱، شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر ایده رویداد «توسعه ایده‌های فناورانه» را کلید زد تا همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان را سرعت ببخشد. با برگزاری این رویداد تخصصی، ایده‌های جدیدتری در راستای رفع چالش‌ها و معضلات بخش معدن و صنایع معدنی شناخته شدند و سرمایه‌گذاری‌های لازم برای عملیاتی کردن برخی از این ایده‌ها صورت گرفت. در مراسم اختتامیه رویداد توسعه ایده‌های فناورانه شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر که با حضور مدیران این شرکت، فعالان بخش بخش معدن و صنایع معدنی، شرکت‌های دانش‌بنیان و برخی نمایندگان مجلس برگزار شد، ۱۰ طرح پژوهشی به عنوان ایده‌های برتر این رویداد معرفی شدند.

گل‌گهر، نماد توسعه در بخش معدن و صنایع معدنی

هوش مصنوعی، یکی از کلیدی‌ترین فناوری‌های تحول‌آفرین به شمار می‌آید که شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر در حوزه اکتشافات معدنی و فراوری محصولات از این فناوری بهره‌مند خواهد شد و می‌تواند با تولید محصول جدیدی از باطله به واسطه تکنولوژی هوش مصنوعی، ارزش افزوده بیشتری را ایجاد کند. با توجه به پتانسیل‌های موجود در شرکت‌های دانش‌بنیان و تقویت توان آن‌ها از این شرکت‌ها درخواست شد تا برای رفع چالش‌های بخش معدن و صنایع معدنی ایده‌پردازی کنند تا شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر با حمایت از این ایده‌ها در مسیر پژوهش و توسعه گام بردارد.

در همین راستا در ابتدای سال گذشته، فراخوانی برای مراکز علمی و پژوهشی اعلام شد و طی یک برنامه با زمان‎‌بندی ۶ ماهه، بیش از ۱۵۰ ایده از این مراکز و پژوهشگاه‌ها دریافت شد. در رویداد «توسعه ایده‌های فناورانه گل‌گهر» بیش از ۳۰ دانشگاه و شرکت دانش‌بنیان (حقوقی) و ۳۸ فناور (حقیقی) ایده‌های خود را ارائه کردند. از آنجایی که باید بتوان ایده‌های علمی را در ابعاد صنعت عملیاتی کرد، دو کمیته علمی و صنعتی برای داوری ایده‌ها با در نظر گرفتن چالش‌ها و معیار‌هایی مانند نوآوری، خلاقیت، ارزش بازار و تجربه تیم اجرایی تشکیل شد. پس از سه مرحله داوری، در نهایت ۱۰ طرح به عنوان ایده‌های برتر انتخاب شدند و با صاحبان ایده‌ها قرارداد‌های پژوهشی لازم منعقد شد. از این ۱۰ طرح برگزیده، چهار طرح در حوزه هوشمندسازی معادن و صنایع معدنی، یک ایده اکتشاف و مابقی در حوزه‌های افزایش بهره‌وری و بازیابی باطله بوده‌اند.

یکی از اهداف برگزاری «رویداد توسعه ایده‌های فناورانه گل‌گهر» شناسایی ایده‌ها و حمایت از آن‌ها در راستای تجاری‌سازی بود، زیرا شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر مشتاق و متعهد است که با طرح مسئله برای نخبگان و شرکت‌های دانش‌بنیان، ایده‌ها و انگیزه آن‌ها را برای توسعه معدن و صنایع معدنی کشور شکوفا سازد. این شرکت در تلاش است تا با تعریف راهبرد‌های جدید، مسئولیت اجتماعی، حل مسائل زیست‌‎محیطی و سودآوری را در یک مسیر درست قرار دهد.

هم‌اکنون شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر ظرفیت عملی تولید سالانه ۲۴ میلیون گندله و کنسانتره سنگ‌آهن را دارد و می‌تواند با تکیه بر دانش فنی داخلی و حمایت از ایده‌های فناورانه نوین، ارزش افزوده بخش معدن و صنایع معدنی کشور را ارتقا دهد. از سوی دیگر این شرکت می‌تواند در توسعه زیرساخت‎‌ها و پروژه‎‌های توسعه‌محور به یکی از نقش‌آفرینان بزرگ کشور مبدل شود.

ضرورت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان

در بخش معدن و صنایع معدنی کشور، چندین محور اساسی و چالش‌برانگیز وجود دارد که می‌توان از ابزار‌های نوآورانه و فناوری‌های جدید برای بهبود و توسعه آن‌ها بهره‌مند شد. در مراسم اختتامیه رویداد توسعه ایده‌های فناورانه شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر، با اشاره به چالش‌های بخش معدن و صنایع معدنی، برخی از صاحب‌نظران و مدیران این شرکت نظرات خود را در این خصوص بیان کردند. کمبود مواد اولیه، عدم برخورداری از دانش استحصال سنگ‌آهن از ذخایر کم‌عیار، بازیابی باطله و تولید محصولات جدید، از جمله مسائلی بود که در این مراسم مطرح مورد بررسی قرار گرفت و بر ضرورت استفاده از پتانسیل شرکت‌های دانش‌بنیان تاکید شد.

احمد نادری، عضو هیات رییسه مجلس با اشاره به برگزاری جلسات متعدد در مجلس برای شتاب دادن شرکت‌های دانش‌بنیان در توسعه کشور گفت: کمتر از یک دهه است که در کشور شرکت‌های متمرکز بر دانش مورد توجه قرار گرفته‌اند، زیرا پیشرفت صنایع و معادن در گروی به‌‍کارگیری علم و دانش به صورت عملی است. در حال حاضر در کشور بیش از هفت هزار شرکت دانش‌بنیان در حال فعالیت هستند؛ اگرچه این عدد قابل توجه نیست، اما برای شروع قابل قبول است و این شرکت‌ها کشور را به سمت دانش‌بنیان شدن هدایت می‌کنند. در راستای دانش‌بنیان شدن کشور در مجلس شورای اسلامی در حوزه‌‎های مختلف، قوانین مالیاتی، قضایی، صنعتی و … وضع شد تا تحولی را در کشور ایجاد شود.

حمیدرضا فولادگر، رئیس هیات مدیره شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر نیز با تاکید بر بهره‌برداری از پتانسیل‌های معدنی، اظهار داشت: در حال حاضر سهم بخش معدن از تولید ناخالص داخلی کشور برابر ۱٫۳ درصد است و با احتساب صنایع معدنی، این سهم به حدود ۶ درصد افزایش می‌یابد که این سهم با توجه به مهارت و دانش نیروی انسانی و پتانسیل‌های معدنی کشور عدد ناچیزی است. بنابراین، توسعه حلقه‌‎های نخست زنجیره و صنایع معدنی به عنوان صنایع پیشران راهکار برون‌رفت از شرایط فعلی اقتصاد کشور و کمک به بهبود اشتغال‌زایی و معیشت مردم است.

وی با اشاره به رتبه تولید فولاد کشور در جهان، ادامه داد: اگرچه در سال‌های اخیر صنعت فولاد کشور پیشرفت چشمگیری را تجربه کرده و بر اساس آخرین آمار‌ها ایران در حال حاضر رتبه هفتم جهانی را در تولید فولاد خام به خود اختصاص داده است، اما اگر توسعه و پیشرفتی در حوزه معدن و صنایع معدنی کشور رخ ندهد، نمی‌توان این جایگاه را حفظ کرد و یا ارتقا داد.

رئیس هیات مدیره شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر همچنین با اشاره به تکمیل زنجیره و جلوگیری از خام‌فروشی، خاطرنشان کرد: مجلس طی دوره‌های مختلف به دنبال وضع قوانینی مانند حقوق گمرکی و برداشتن معافیت مالیاتی برای جلوگیری از خام‌فروشی بوده است و خوشبختانه با تکمیل زنجیره ارزش در کشور به ویژه در شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر ارزش افزوده بیشتری در کشور تولید می‌شود.

محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز که یکی از سخنرانان مراسم بود، با مروری بر پیشینه شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر و تاکید بر تسریع اجرای طرح‌های توسعه‌ای به خصوص طرح‌های فعلی زیرمجموعه‌های این شرکت، نقش شرکت‌های دانش‌بنیان را در بهره‌برداری از آن‌ها موثر دانست.

وی همچنین بر سرمایه‌گذاری‌های ریسک‌پذیر در توسعه اکتشافات معدنی به وسیله شرکت‌های بزرگ معدنی تاکید کرد. پس از اتمام سخنرانی مدعوین، در پایان مراسم اختتامیه رویداد توسعه ایده‎های فناورانه گل‌گهر ۱۰ ایده برگزیده معرفی شدند و جوایزی نیز به این برگزیدگان اهدا شد.

منبع: فلزات آنلاین

عناوین برگزیده