به گزارش میمتالز، هوشنگ گودرزی در میزگرد تخصصی با عنوان «وضعیت آلومینیوم کشور، چالشها و فرصت ها» که در حاشیه پنجمین همایش چشم انداز صنایع فلزات غیرآهنی برگزار شد افزود: باوجود ظرفیتهای تولید در کشور، دولت توجه لازم به این صنعت ندارد و شاهد آن هستیم که برخی کشورها که از لحاظ وسعت، نصف کشور ما هستند و نیروی انسانی بسیار کمتری دارند تولیدشان به مراتب بیشتر از ماست.
وی با بیان اینکه توسعه صنعت آلومینیوم و صنایع پایین دستی آن، نیازمند رفع محدودیتهای دولت است پس از آنکه مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب (سالکو) اضافه شد، رشد مناسب تری در این حوزه داشتیم.
دبیر و عضو هیات مدیره سندیکای صنایع آلومینیوم ایران هم در این میزگرد تخصصی گفت: با وجود آنکه برنامه ریزی شده تا تولید آلومینیوم کشور در سال۱۴۰۴ به یک میلیون و نیم تن برسد، اما با وجود چالشها دستیابی به این چشم انداز با مشکل مواجه است و مسئولان پاسخگوی مشکلات صنعتگران نیستند.
آریا صادق نیت حقیقی با بیان اینکه به دلیل کاربرد خاص صنعت آلومینیوم، این فلز مشخصا مورد تحریم قرار گرفته است افزود: به دلیل شرایط تحریمی نمیتوانیم قراردادهای مدون بلند مدت داشته باشیم.
وی گفت: سال گذشته حدنصاب تولید را با حضور مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب (سالکو) شکستیم، ۶۳۳ هزار تن تولید آلومینیوم اولیه داشتیم که از این مقدار، ۳۷۹ هزار تن آن صادر شد.
نیت حقیقی با اشاره به قرار گرفتن ایران در بین ۲۰ کشور تولید کننده آلومینیوم در دنیا افزود: مزیت ما در تولید آلومینیوم انرژی هست و به همین دلیل هم در مناطقی رشد پیدا کرده که انرژی برق آبی و به گاز طبیعی دسترسی دارند، تولید میشود.
دبیر سندیکای صنایع آلومینیوم ایران چالش دیگر این صنعت را قطع برق و گاز در تابستان و زمستان عنوان کرد و گفت: از آن جایی که نگاه درستی به تولید انرژی نداریم با کمبود انرژی مواجهیم که باعث شده در تولید به نسبت رقبای خارجی خود عقب بمانیم.
در این میزگرد، تامین مواد اولیه آلومینیوم، عرضه نامناسب کف عرضه بورس، عدم استفاده از ظرفیتهای تولید و تبدیل فرصتها به تهدید از جمله مشکلات صنعت آلومینیوم عنوان شد.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما