تاریخ: ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۳:۰۰
بازدید: ۱۸۲
کد خبر: ۳۰۲۶۴۱
سرویس خبر : انرژی

شمارش معکوس برای رکوردشکنی تعمیرات نیروگاهی

شمارش معکوس برای رکوردشکنی تعمیرات نیروگاهی
‌می‌متالز - اگر تا پیش‌از شروع پیک‌تابستانه تعمیرات ۱۰۰ هزار مگاواتی نیروگاه‌های حرارتی به‌اتمام برسد، رکوردی جدید در تاریخ صنعت برق کشور در خصوص انجام تعمیرات نیروگاهی، به‌ثبت خواهد رسید.

به گزارش می‌متالز، درحالی که حدود ۸۲ درصد ظرفیت اسمی تولید برق کشور در بخش نیروگاه‌های حرارتی شامل واحد‌های گازی، بخاری و سیکل‌ترکیبی است، در ایام پیک تابستان مجموع ظرفیت عملی تولید برق کشور وابستگی ۹۰ درصدی و حتی در مواقعی بالاتر، به واحد‌های حرارتی دارد.

نیروگاه‌های حرارتی که تأمین کننده اصلی برق کشور در طول سال و به‌ویژه ایام گرم تابستان هستند، هرساله با اجرای یک برنامه گسترده و دقیق تعمیراتی، به استقبال پیک تابستانه می‌روند.

نقش موثر تعمیرات نیروگاهی در گذر بدون خاموشی از تابستان

در فاصله پیک تابستان ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱، انجام به‌موقع تعمیرات ۹۴ هزار مگاواتی نیروگاه‌های حرارتی موجب شد تا واحد‌های حرارتی ضریب آمادگی بالایی در ایام پرتقاضای مصرف برق در روز‌های گرم تابستان ۱۴۰۱ داشته باشند. به‌عبارتی، یکی از دلایل اصلی موفقیت وزارت نیرو در مدیریت بدون خاموشی تابستان سال گذشته، آمادگی بالای نیروگاه‌های حرارتی به‌دلیل انجام به‌موقع و کامل تعمیرات نیروگاهی بود.

ثبت رکورد ۹۴ هزار‌مگاواتی در فاصله پیک ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱

تعمیرات ۹۴ هزار مگاواتی برای ورود به پیک تابستان ۱۴۰۱، رکوردی بی‌سابقه در انجام تعمیرات نیروگاهی پیش از شروع پیک تابستانه قلمداد می‌شد، تا این‌که در مهرماه سال گذشته شاهد آغاز برنامه تعمیرات ۱۰۰ هزار مگاواتی نیروگاه‌های حرارتی برای آماده‌سازی این واحد‌ها به‌منظور تولید حداکثری برق در تابستان ۱۴۰۲ بودیم.

در یک‌هدف‌گذاری با‌برنامه و البته سخت‌گیرانه از سوی وزارت نیرو، اتمام تعمیرات ۱۰۰‌هزار مگاواتی تا پایان اردیبهشت‌ماه در برنامه قرار گرفته و تا امروز که حدود یک‌هفته به پایان اردیبهشت‌ماه باقی مانده، حدود ۹۰ درصد از تعمیرات نیروگاهی انجام شده است.

تلاش شبانه‌روزی در فروردین و اردیبهشت پُرکار نیروگاه‌ها

تعمیرات در نیروگاه‌های مختلف کشور پیچیدگی‌های فنی و مهندسی بسیاری با توجه به تنوع تجهیزات به‌کار رفته در نیروگاه‌ها دارد؛ این پیچیدگی‌های فنی نیازمند زمان مناسب برای از مدار خارج بودن واحد‌های تحت تعمیر خواهد بود؛ شرایط ویژه تأمین برق زمستانی که با عنوان "زمستان بدون خاموشی" در دستور کار وزارت نفت و وزارت نیرو قرار گرفت، محدودیت‌های مضاعفی را به صنعت برق حرارتی کشور تحمیل کرد که موجب شد کارکنان نیروگاه‌ها، فروردین و اردیبهشت پرکاری را برای اتمام به‌موقع تعمیرات داشته باشند.

بررسی وضعیت نیروگاه‌های کشور در دو‌ماه ابتدایی سال نشان می‌دهد که شاهد تلاش شبانه‌روزی برای اتمام تعمیرات نیروگاهی و آماده‌سازی حداکثری واحد‌های حرارتی برای تأمین پایدار برق تابستانه بوده‌ایم.

اگر تا پیش‌از شروع پیک‌تابستانه، تعمیرات ۱۰۰ هزار مگاواتی نیروگاه‌های حرارتی به‌اتمام برسد، رکوردی جدید در تاریخ صنعت برق کشور در خصوص انجام تعمیرات نیروگاهی، به‌ثبت خواهد رسید.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده