تاریخ: ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۱:۴۱
بازدید: ۱۲۰
کد خبر: ۳۰۲۷۲۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

فروکش تورم آمریکا به سود کالایی‌ها

فروکش تورم آمریکا به سود کالایی‌ها
‌می‌متالز - شاخص قیمت مصرف‌کننده برای آمریکایی‌ها در ماه آوریل کمترین میزان رشد سالانه ظرف دوسال اخیر را ثبت کرد. فروکش تورم برای مصرف‌کنندگان آمریکایی می‌تواند فدرال‌رزرو را از استمرار رشد نرخ بهره در ماه‌های آینده منصرف کند و از این منظر سیگنالی مثبت برای فعالان بازار‌های کالایی تلقی می‌شود.

به گزارش می‌متالز، براساس گزارش وزارت کار ایالات‌متحده که روز چهارشنبه دهم ماه مه منتشر شد، شاخص قیمت مصرف‌کننده که هزینه کل کالا‌ها و خدمات را اندازه گیری می‌کند، برای ماه آوریل با رشد ۹/ ۴درصدی نسبت به زمان مشابه سال قبل و با افزایش ۴/ ۰درصدی نسبت به ماه مارس اعلام شد. به این ترتیب سرعت رشد تورم در بعد سالانه برای دهمین ماه متوالی کاهشی بود و به کمترین میزان پس از آوریل ۲۰۲۱ یعنی دوسال اخیر رسید. در حالی تورم کلی برای مصرف‌کنندگان آمریکایی در ماه آوریل رشد ۹/ ۴درصدی داشت که برآورد اقتصاددانان از رشد تورم سالانه برابر ۵‌درصد بود. به این ترتیب به‌رغم آنکه احتمال می‌رفت اثرگذاری سیاست‌های انقباضی بر روند مهار تورم کاهش یافته باشد، همچنان تورم در بعد سالانه کاهشی شد؛ هرچند از سرعت کاهش آن نسبت به قبل کاسته شده است.

تورم برای مصرف‌کنندگان آمریکایی در ماه آوریل نسبت به ماه قبل یعنی مارس با رشد ۴/ ۰درصدی اعلام شد. این در حالی بود که تورم ماهانه برای مارس برابر ۱/ ۰‌درصد بود. با این حال تورم در بعد ماهانه مطابق انتظار فعالا بازار رشد داشت. میانگین واقعی درآمد ساعتی برای کارگران نیز در ماه آوریل، با تعدیل تورم، ۱/ ۰‌درصد در ماه افزایش یافت؛ اما همچنان این نرخ نسبت به سال گذشته ۵/ ۰‌درصد کاهش داشت. داده‌های تورمی آمریکا برای ماه آوریل می‌تواند به‌طور مستقیم بر تصمیم بعدی فدرال‌رزرو در خصوص نرخ بهره اثرگذار شود و به این ترتیب این داده اثر زیادی بر بازار‌های کالایی می‌گذارد.

افزایش مستمر نرخ بهره در آمریکا ظرف بیش از یک‌سال اخیر، با ایجاد نگرانی درباره بروز رکود اقتصادی در دنیا زمینه عقبگرد محسوس بهای کالا‌های پایه در بازار‌های جهانی را فراهم کرده است. در چنین شرایطی فروکش تورم مطابق انتظار می‌تواند فدرال‌رزرو را از استمرار سیاست رشد نرخ بهره منصرف و از این منظر فرصت رشد نرخ را در بازار‌های کالایی فراهم کند. به این ترتیب فروکش تورم آمریکا در شرایط کنونی برای فعالان بازار‌های کالایی دنیا خبری خوش به شمار می‌رود.

از مارس سال ۲۰۲۲ روند افزایش نرخ بهره به‌منظور مهار تورم در آمریکا آغاز شد. طی این بازه زمانی ۱۰مرتبه نرخ بهره افزایش یافت و از محدوده صفر تا ۲۵/ ۰‌درصد به ۵ تا ۲۵/ ۵‌درصد در ماه مه ۲۰۲۳ رسید. به این ترتیب در شرایط کنونی نرخ استقراض معیار در بالاترین سطح ظرف ۱۶سال اخیر قرار دارد. کوئینسی کراسبی، استراتژیست ارشد جهانی در LPL Financial می‌گوید: گزارش‌های تورم آمریکا برای ماه آوریل نشان داد که تلاش فدرال‌رزرو برای فرونشاندن تورم، همچنان نتیجه بخش است؛ هر چند از سرعت آن کاسته شده است.

منبع: دنیای اقتصاد

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین