به گزارش میمتالز، قیمت طلا در روز پنجشنبه نزدیک به پایینترین سطح دو ماهه خود در نوسان بود، زیرا بازارها نسبت به افزایش سقف بدهی ایالات متحده مطمن نبودند، در حالی که قیمت مس در بحبوحه نگرانیها از کند شدن رشد اقتصادی و چشمانداز ضعیف تقاضا کاهش بیشتری یافت. قیمت نفت در روز پنجشنبه تغییر چندانی نداشت، زیرا عدم اطمینان در مورد اینکه آیا ایالات متحده از نکول بدهی جلوگیری میکند یا خیر، چشم انداز کاهش بیشتر تولید اوپک پلاس توانست تأثیر مثبت خود را بگذارد.
پس از سقوط فلز زرد به زیر سطح ۲۰۰۰ دلاری که در هفته گذشته مشاهده شد، قیمت شمش در محدوده معاملاتی محدود – ۱۹۵۰ تا ۱۹۸۰ دلار در هر اونس – باقی ماند. تمرکز بیشتر بر مذاکرات میان قانونگذاران بر سر افزایش سقف هزینههای ایالات متحده بود، اگرچه نه مذاکره کنندگان دموکرات و نه جمهوری خواه هیچ نشانهای در مورد زمان دستیابی به توافق ارائه نکردند.
این همچنین پیش از ضرب الاجل اول ژوئن برای نکول بدهی ایالات متحده صورت میگیرد که میتواند ایالات متحده را به سمت رکود سوق دهد و عواقب بدی برای اقتصاد جهانی داشته باشد. آژانس رتبهبندی فیچ نسبت به کاهش رتبه رتبهبندی ایالات متحده در صورت پیشفرض هشدار داد.
اما علیرغم ابهامات بازار، طلا با هجوم معامله گران به سمت دلار، تقاضای کمی برای پناهگاه امن را شاهد بود. همانطور که فدرال رزرو اعلام کرد، با توجه به انتظارات مبنی بر اینکه نرخهای بهره ایالات متحده برای مدت طولانی تری بالاتر باقی بماند، به بالاترین حد در دو ماه گذشته رسید.
هر اونس طلا با اندکی افزایش به ۱۹۵۹.۰۹ دلار رسید، در حالی که معاملات آتی طلا تا ساعت با ۰.۲ درصد کاهش به ۱۹۵۹.۷۰ دلار در هر اونس رسید. هر دو ابزار نزدیک به پایینترین سطح خود از اوایل آوریل معامله میشدند.
صورتجلسه نشست ماه مه فدرال رزرو در روز چهارشنبه نشان داد که سیاست گذاران برای افزایش بیشتر نرخ بهره در بحبوحه فشار فزاینده بر بخش بانکی و افزایش بادهای معکوس اقتصادی تردید داشتند. اما به نظر میرسد که بانک هیچ برنامهای برای کاهش نرخ بهره ندارد، با توجه به اینکه تورم هنوز بسیار بالاست. همانطور که قیمتهای آتی صندوق فدرال رزرو نشان میدهد، انتظارات بازار مبنی بر اینکه فدرال رزرو در ماه ژوئن نرخ بهره را بیشتر افزایش دهد نیز رو به رشد بود. این میتواند درد اقتصادی بیشتری را در سال جاری به همراه داشته باشد، زیرا سیاست پولی همچنان محدود کننده است.
چشم انداز بدتر شدن شرایط اقتصادی به شدت بر قیمت فلزات صنعتی تأثیر گذاشت و مس در روز پنجشنبه پس از رسیدن به پایینترین سطح شش ماهه در جلسه قبل، تحت فشار باقی ماند.
معاملات آتی مس در ۳.۵۶۹۲ دلار در هر پوند ثابت ماند و نزدیک به ضعیفترین سطح خود از اواخر نوامبر بود. این فلز قرمز در این هفته با چندین شاخص ضعیفتر از حد انتظار فعالیتهای تولیدی مواجه شد.
نگرانیها نسبت به وخامت بیشتر تقاضای چین نیز افزایش یافته است، زیرا این کشور با موج جدیدی از عفونتهای COVID-۱۹ دست و پنجه نرم میکند که بازارها نگران آن هستند که فعالیتها را بیشتر مختل کند. این درحالی است که دادههای اخیر نشان میدهد که جهش اقتصادی در کشور رو به اتمام است.
بهای معاملات آتی نفت برنت با ۱۴ سنت یا ۰.۲ درصد کاهش به ۷۸.۲۲ دلار در هر بشکه رسید. قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) با ۲۵ سنت یا ۰.۳ درصد کاهش به ۷۴.۰۹ دلار رسید.
Yeap Jun Rong، استراتژیست بازار در IG گفت: «سرپوش محتاطانه بر روی محیط ریسک ناشی از عدم قطعیت سقف بدهی ایالات متحده، قیمت نفت را نیز در نشست آسیایی منتظر گذاشته است. یپ افزود: «همراه با تقویت بیشتر دلار آمریکا، این امر قیمت نفت را در حال حاضر متوقف نگه داشته است، در حالی که منتظر یک کاتالیزور بیشتر برای ادامه روند بهبود اخیر است».
در جلسه قبل، قیمت نفت با هشدار وزیر انرژی عربستان سعودی مبنی بر کاهش قیمتهای نفت که شرطبندی میکنند باید مراقب باشند، حمایت شد. برخی از سرمایه گذاران این موضوع را به عنوان سیگنالی در نظر گرفتند که سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش از جمله روسیه، با هم موسوم به اوپک پلاس، میتوانند کاهش بیشتر تولید را در نشست ۴ ژوئن بررسی کنند.
در همین حال، کاهش قیمت با یک سقوط غیرمنتظره و عظیم در ایالات متحده محدود شد. میزان موجودی نفت خام در هفته منتهی به ۱۹ میدر روز چهارشنبه توسط اداره اطلاعات انرژی گزارش شد.
با کاهش واردات، ذخایر نفت خام آمریکا ۱۲.۵ میلیون بشکه کاهش یافت و به ۴۵۵.۲ میلیون بشکه رسید. تحلیلگران انتظار افزایش ۸۰۰۰۰۰ بشکهای را داشتند. EIA گفت: ذخایر بنزین با ۲.۱ میلیون بشکه کاهش در هفته به ۲۱۶.۳ میلیون بشکه رسید، در حالی که ذخایر تقطیر با ۶۰۰ هزار بشکه کاهش به ۱۰۵.۷ میلیون بشکه رسید.
منبع: شفقنا