تاریخ: ۰۲ مرداد ۱۴۰۲ ، ساعت ۰۱:۵۸
بازدید: ۱۱۶
کد خبر: ۳۱۱۷۲۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

بیت‌کوین به ۵۰‌هزار دلار خواهد رسید؟

بیت‌کوین به ۵۰‌هزار دلار خواهد رسید؟
‌می‌متالز - بررسی‌های به‌عمل آمده در حوزه کریپتو نشان می‌دهد که بیت‌کوین در نیمه اول سال‌۲۰۲۳ و در پی وقایع اقتصادی اخیر که در این گزارش موردبررسی قرار گرفته، جهش مطلوبی را تجربه کرده است، از این‌رو لیدر بازار‌های رمزارز برای اولین‌بار در چندماه گذشته دوباره به ۳۰‌هزار دلار رسید.

به گزارش می‌متالز، ارزش این دارایی در سال‌۲۰۲۲ حدود ۶۰‌درصد سقوط کرد، اما شواهد نشان می‌دهد که در سال‌۲۰۲۳، روند معاملاتی بیت‌کوین دستخوش تغییر شده‌است. بزرگ‌ترین ارز دیجیتال در سطح جهان از آغاز سال‌جاری تاکنون حدود ۸۳‌درصد رشد کرده و صعود آن از کانال ۱۶‌هزار دلاری به ۳۰‌هزار دلاری، تقاضای این دارایی را افزایش داده‌است.

اما سوالی که مطرح می‌شود این است که رشد چشمگیر بیت‌کوین ناشی از چه عواملی بوده است و قیمت این دارایی در نیمه دوم سال‌جاری چقدر خواهد بود؟ در پاسخ به این سوال باید به دو محرک اصلی بازار کریپتو اشاره کرد. در وهله اول باید به سیاست‌های کلان اقتصاد آمریکا و در وهله دوم باید به‌عملکرد برخی از شرکت‌ها و موسسات اشاره کرد. پژوهش‌ها نشان می‌دهد که با ثبت تورم ۳‌درصدی در آمریکا، انتظارات برای تمدید سیاست‌های انقباضی کاهش یافته و این امر واکنش منفی دلار جهانی را به‌دنبال داشته است. شاخص دلار در پی این واقعه به کانال دورقمی نزول کرد و بازار‌های جهانی را در مسیر جدیدی قرار داد. از سوی دیگر باید به اقدامات مدیر شرکت بلک‌راک درخصوص در خواست ایجاد صندوق بورسی برای بیت‌کوین اشاره کرد.

حمایت بلک‌راک از این دارایی بلافاصله سبب شد تا بیت‌کوین در مسیر صعودی قرار گیرد و واکنش سرد‌تری به سیاست‌های آمریکا نشان دهد. البته در این میان اقداماتی همچون شکایت کمیسیون اوراق‌بهادار از صرافی بایننس را نیز نباید نادیده گرفت. این واقعه سبب شد تا بازار کریپتو مدت زمان کوتاهی را در بی‌ثباتی به‌سر ببرد و در مسیر نزولی قرار گیرد. بااین‌حال این دارایی مقاومت خود را در‌برابر وقایع اقتصادی اخیر حفظ کرد و با افت شاخص دلار‌بار دیگر به مسیر صعودی بازگشت، اما با توجه به عوامل مذکور مساله این است که قیمت این دارایی در نیمه دوم سال‌۲۰۲۳ چگونه خواهد بود؟ پس از جهش بیش از ۸۰‌درصدی قیمت بیت‌کوین در نیمه اول سال‌۲۰۲۳، ناظران بازار کریپتو می‌گویند که انتظار دارند این ارز دیجیتال در نیمه دوم سال‌به سطح ۵۰‌هزار دلاری برسد. در این میان کارشناسان سی‌ان‌بی‌سی و همچنین کارول الکساندر، استاد امور مالی دانشگاه ساسکس، تاکید کردند که سفارش‌های خرید بزرگ از سوی دارندگان بزرگ و خرید مجدد از سرمایه‌گذاران نهادی می‌تواند قیمت بیت‌کوین را به سطح۵۰ تا ۷۰‌هزار دلاری برساند.

همچنین جف کندریک، رئیس تحقیقات دارایی‌های دیجیتال اعلام کرد: با اشاره به نشانه‌هایی از کاهش فروش از سوی ماینر‌ها -نهاد‌هایی با تجهیزات محاسباتی هدفمند که تراکنش‌های روی بلاک‌چین را تایید می‌کنند- خوشبین است که بیت‌کوین به سطح مذکور خواهد‌رسید. آنتونی ترنچف، مدیرعامل شرکت وام دهی ارز‌های دیجیتال نیز در این میان گفت: «از دیدن بیت‌کوین بین ۴۰‌هزار تا ۵۰‌هزار دلار در پایان سال‌۲۰۲۳ شوکه نمی‌شوم. باید گفت که با پایان چرخه انقباضی فدرال‌رزرو تا پایان سال‌جاری، انتظار رشد بیشتر از دارایی را خواهم داشت.» اقتصاددانان برجسته در این حوزه نیز انتظار دارند بیت‌کوین تا پایان سال‌جاری به ۴۰‌هزار دلار برسد. علاوه‌بر اشخاص نام‌برده‌شده، درایپر، یکی از سرمایه‌گذاران این حوزه معتقد است که این دارایی می‌تواند در پایان سال‌۲۰۲۴ از ۲۵۰‌هزار دلار عبور کند.

بیت‌کوین به ۵۰‌هزار دلار خواهد رسید؟

دست‌اندازی به نام شاخص دلار

پس از بررسی‌ها در خصوص روند معاملاتی بیت‌کوین در نیمه دوم سال ۲۰۲۳ و افت شاخص دلار به کانال دورقمی، گزارش اداره آمار کار مسیر این دارایی را برای صعود به کانال‌های قیمتی فوق طولانی‌تر کرد. از این رو شاخص دلار در ساعات پایانی بازار‌ها در روز جمعه به کانال ۱۰۱ واحدی صعود کرد و با رقم ۰۸/ ۱۰۱ واحد بسته شد. در پی این امر دارایی‌های بازار کریپتو نیز واکنش منفی خود را نسبت به تقویت دلار جهانی اعلام کردند و در مسیر نزولی قرار گرفتند. از این رو بزرگ‌ترین دارایی رمزارز‌ها روند معاملاتی روز گذشته را با افت ۲درصدی آغاز کرد و در ساعت ۱۵ به وقت تهران با قیمت ۲۹‌هزار و ۸۵۶ دلار معامله شد.

سوال این است که چه عاملی سبب تقویت دلار جهانی شد؟ در پاسخ به این سوال باید به گزارش اخیر وزارت کار اشاره کرد. در بحبوحه تنگنای بازار کار ایالات متحده، وزارت کار اعلام کرد تعداد آمریکایی‌هایی که درخواست‌های جدید برای دریافت مزایای بیکاری ارائه کردند، هفته گذشته به طور غیرمنتظره کاهش یافته و به پایین‌ترین سطح در دوماه گذشته رسیده است. این دومین کاهش متوالی هفتگی گزارش‌شده از سوی وزارت کار است و این سیگنال را به تحلیلگران می‌دهد که وضعیت بازار کار ظرفیت پذیرش بیشتر سیاست‌های انقباضی را دارد و این امر می‌تواند از ورود اقتصاد این کشور به رکود جلوگیری کند.

در پی این امر برخی از افراد صاحب‌نظر در این حوزه اعلام کردند که انتظار می‌رود بانک‌مرکزی ایالات متحده پس از حذف افزایش نرخ در ماه ژوئن، چهارشنبه آینده افزایش نرخ‌ها را از سر بگیرد. عملکرد احتمالی این نهاد سبب شد تا شاخص دلار واکنش مثبت خود را اعلام کند و با صعود به کانال ۱۰۱ واحدی بار دیگر در بازه سه‌رقمی قرار بگیرد. در این میان برخی از اقتصاددانان عقیده دارند که با توجه به داده‌های اقتصادی آمریکا در ماه اخیر، سیگنال رکود در آمریکا به میزانی که مقامات متصور هستند، قوی نیست. تحلیلگران درباره این موضوع تاکید کردند که داده‌های ارائه‌شده کمی اغراق آمیز است و برای اطمینان از این موضوع باید تا ارائه گزارش بعدی وزارت کار منتظر ماند.

برایان برون/ سی‌ان‌بی‌سی

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده