تاریخ: ۰۸ مرداد ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۲:۴۶
بازدید: ۱۹۴
کد خبر: ۳۱۲۰۹۳
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

"نفت سفید" به دست تجلی استحصال می‌شود

‌می‌متالز - شرکت پروژه محور تجلی که حالا یکی از پیشتازان بخش معدن و صنایع معدنی کشور محسوب می‌شود، برای ورود به حوزه عناصر استراتژیک همچون لیتیوم، وارد کار شده است. بهره برداری از این عناصر می‌تواند انقلابی در بخش معدن کشور باشد.

به گزارش می‌متالز، بهره برداری از مواد معدنی در دنیا با تغییر کاربری آن‌ها در سال‌های اخیر با تغییرات بسیاری همراه شده است. درواقع نیاز بازار و توسعه صنایع «های تک» توانسته مسیر معدنکاری را دستخوش تغییر کند.

دستیابی به عناصر استراتژیک امروز می‌تواند به عنوان قدرت یک کشور تلقی شود و این را جنگ تجاری میان آمریکا و چین به خوبی به تصویر کشید.

این در حالی است که ایران با در اختیار داشتن ذخایر بسیاری از مواد معدنی توانسته در میان ۱۵ کشور معدنی دنیا قرار بگیرد، اما همچنان از نظر اکتشاف و بهره برداری به نوعی دست نخورده محسوب شود.

عدم توجه و تمرکز بر حوزه اکتشاف در سال‌های گذشته باعث شد تا بخش معدن ایران از دنیا عقب بماند، اما در چند سال اخیر با تاکید بر اهمیت این بخش و افزایش نقش آفرینی آن در توسعه صنعتی باعث شد تا دولت بیش از گذشته به بخش خصوصی متخصص اعتماد کرده و بستر را برای ورود آن‌ها به توسعه بخش معدن فراهم کند.

در این بین شرکت پروژه محور «تجلی» توانست به سرعت به یکی از شرکت‌های خصوصی تاثیر گذار در توسعه بخش معدن و صنایع معدنی تبدیل شود. شرکتی از زیرمجموعه شرکت توسعه معادن و فلزات (ومعادن) که حالا به یکی از درخشان‌ترین زیرمجموعه‌های آن تبدیل شده است.

اما شاید یکی از اصلی‌ترین نقش آفرینی‌های تجلی را باید در حوزه عناصر استراتژیک به ویژه لیتیوم مشاهده کرد. این مجموعه با رصد به روز بازار‌های جهانی و تحلیل آینده پیش رو به این نتیجه دست یافته است که علاوه بر حضور در حوزه‌هایی همچون مس، فولاد، طلا، زغال سنگ و... باید به سمت عناصر استراتژیک که نیاز هر کشوری محسوب می‌شود، حرکت کند.

ورود تجلی به حوزه پراهمیت لیتیوم می‌تواند به موفقیت‌های صنعتی و اقتصادی کشور منجر شود. درواقع امروز دولت می‌داند دسترسی به عناصر نادرخاکی و استراتژیک به اندازه‌ای حائز اهمیت است که نباید آن را به تعویق انداخت، اما از سویی دیگر بهره برداری از این عناصر نیازمند سرمایه گذاری، تکنولوژی‌های نوین و بازاریابی است که باید به همت بخش خصوصی محقق شود.

ایران دارای ذخایر شورابه‌ای لیتیوم و حتی ذخایر غیر شورابه‌ای است که دستیابی به استحصال آن می‌تواند انقلابی در معدنکاری ایران محسوب شود. حال شرکت تجلی به عنوان یک شرکت پروژه محور ورود به حوزه لیتیوم را کلید زده که می‌تواند بزرگترین بازیگر معدنی کشور شود.

سرمایه گذاری در حوزه استحصال لیتیوم می‌تواند بر سوددهی تجلی نیز تاثیر بسیاری داشته باشد. حال حضور این شرکت در این حوزه می‌تواند نوید بخش روز‌های روشن برای بخش معدن باشد.

البته این مجموعه علاوه بر سرمایه گذاری در حوزه لیتیوم و استحصال آن در حوزه عناصر نادر خاکی نیز وارد شده است، زیرا می‌داند تقاضای داخلی و جهانی به سمت این عناصر ارزشمند است و دستیابی به این عناصر می‌تواند اقتصاد ایران را متحول کند.

اما از بعد دیگر باید به این نکته اشاره داشت که اعتماد دولت به بخش خصوصی و توسعه همکاری در حوزه‌های استراتژیک از جمله دستیابی به لیتیوم منجر به تحقق اهداف مشخص شده در این حوزه می‌شود.

تجلی با ورود به این حوزه و سرمایه گذاری در بخش لیتیوم می‌تواند بازیگر اصلی اقتصاد غیر نفتی ایران در بخش خصوصی باشد.

از سویی دیگر این تجربه نشان می‌دهد اعتماد دولت به بخش خصوصی می‌تواند دستاورد‌های مثبت بسیاری به همراه داشته باشد که میزان وابستگی به اقتصاد نفتی را کاهش می‌دهد.

لیتیوم که حالا به عنوان نفت سفید از آن یاد می‌شود می‌تواند توسعه صنایع پایین دستی و ارزآوری بسیار را برای کشور داشته باشد و حال این اتفاق با کمک بخش خصوصی در حال وقوع است.

منبع: تیتر ۲۰

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت