به گزارش میمتالز، منابع خبری از توافقنامه ساخت راه آهن «فارو-افغان» میان کشورهای ازبکستان، پاکستان و افغانستان خبر داده اند.
بر اساس این یادداشت تفاهم که پس از نشست کارگروه سه کشور در شهر اسلام آباد امضا شد، مسیر جدید این خط آهن نسبت به پروژه اولیه تغییر خواهد کرد.
به گفته این منابع مسیر راه آهن از ترمذ ازبکستان به مزار شریف و لوگر در افغانستان میگذرد و در گذرگاه مرزی خرلوچ ولایت پکتیا به خاک پاکستان میرسد. پیش از این قرار بود که این خط آهن از گذرگاه مرزی «تورهم» در ولایت ننگرهار وارد خاک پاکستان شود.
وزارت راه آهن پاکستان اعلام کرد اتصال خطوط ریلی سه کشور به توسعه تجارت منطقه ای، ترانزیت و همکاریهای دوجانبه بین کشورهای شرکت کننده کمک میکند.
پاکستان، افغانستان و ازبکستان نیز بر روی نقشه راه مطالعات فنی و منابع سرمایه گذاری برای تطبیق سریع این پروژه به توافق رسیده اند.
به گفته طرف ازبکستانی این خط آهن به طول ۷۶۰ کیلومتر از طریق افغانستان حدود ۵ روز زمان تحویل بار به پاکستان و ۴۰ درصد کاهش هزینههای حمل و نقل را به همراه خواهد داشت.
تخمین زده میشود ساخت این پروژه با بودجه ۶ میلیارد دلار تا پایان سال ۲۰۲۷ تکمیل شود و در سال ۲۰۳۰ تا ۱۵ میلیون تن بار در سال توسط خط آهن "فارو - افغان" جابه جا شود.
در صورت اجرای پروژه راهآهن «فارو-افغان» کشورهای اتحادیه اروپا، روسیه، ازبکستان و افغانستان به بنادر پاکستان در دریای عرب متصل میشوند و راه جدیدی برای صادرات کالا به کشورهای خاورمیانه و جنوب شرق آسیا باز میشود.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان