به گزارش می متالز، روز گذشته برخی از بزرگترین صادرکنندگان نفت اوپک و کشورهای همکار در باکو پایتخت آذربایجان گرد آمدند تا شرایط دو سمت عرضه و تقاضای بازار طلای سیاه را بررسی کنند. خالد الفالح وزیر نفت عربستان در حاشیه این نشست گفت : "به نظر من کار اصلی باقی مانده است، هنوز به سطح ذخایر نفتی اضافه میشود و ما باید کاهش تولید خود را تا انتهای ماه ژوئن ادامه دهیم". وی به کمیته نظارت اوپک پلاس هم گفت که باید شرایط عرضه و تقاضا را بررسی کنند تا به راهکار مناسبی برای نیمه دوم سال 2019 برسند.
با کاهش قیمت نفت در انتهای سال گذشته میلادی اوپک و کشورهای همکار آن طرح کاهش 1.2 میلیون بشکهای تولید نفت خود را به اجرا گذاشتهاند که تا به اینجا توانسته حمایت قابل قبولی را از نفت به عمل آورد و باعث رشد 30 درصدی برنت و وست تگزاس از دسامبر گذشته شده است.
امروز و همزمان با بازگشایی بازارهای جهانی هر بشکه نفت خام وست تگزاس آمریکا «WTI» بدون تغییر خاصی به بهای 58.8 دلار به فروش میرسد و برنت با رشد 0.19 درصدی به قیمت 67.3 دلار به ازای هر بشکه مبادله میشود.
در ابتدای سال به نظر میرسد که افزایش تولید نفت آمریکا و رسیدن آن به مرز 12.1 میلیو بشکه در روز در ماه فوریه بتواند بهای نفت را کاهش دهد. پیشبینی انقباض مجرای تقاضا نیز در نیمه دوم سال جاری میلادی نیز از ورود طلای سیاه به بازار خرسی روایت داشت، با این حال اوپک تا به اینجای کار موفق به بازگرداندن نفت به رالی صعود شده است.
آمریکا با تحریم نفت ایران به عنوان سومین تولیدکننده نفت اوپک و ونزوئلا، بازار نفت را متشنج کرده است و با بسط عدم قطعیت شرایط را برای کنترل قیمتها مشکل کرده است.
الکساندر نواک وزیر انرژی روسیه در همین راستا گفت که با توجه به تحرکات آمریکا برنامهریزس برای روسیه و اوپک سخت شده است. وی با بیان اینکه تا نشست بعدی اوپک در آوریل زمان زیادی باقی نمانده، اما آمریکا هنوز در مورد تمدید معافیتها اظهار نظری نکرده است. وی افزود: " این تحریمها چشمانداز عرضه و تقاضا را مکدر کردهاند و هدف از اعمال آنها به فروش رساندن کالاهای کشوری است که تحریمها را اعمال کرده است".
روسیه موافقت خود را برای کاهش 140 هزار بشکهای اعلام کرده است و عربستان نیز صادرات خود را زیر 7 میلیون بشکه در روز نگه خواهد داشت.