تاریخ: ۲۴ مرداد ۱۴۰۲ ، ساعت ۰۲:۱۰
بازدید: ۱۸۴
کد خبر: ۳۱۳۹۷۱
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

معدن‏‏‌کاری؛ عصای دست اقتصاد استرالیا

معدن‏‏‌کاری؛ عصای دست اقتصاد استرالیا
‌می‌متالز - تاثیر معادن بر اقتصاد استرالیا چشمگیر و حیاتی است. این منابع با ارزش نه تن‌ها در تامین انرژی و منابع معدنی، بلکه در ایجاد اشتغال، رشد اقتصادی و توسعه صنایع مختلف نقش دارند. باتوجه به پتانسیل‌ها و چالش‌های مرتبط با این بخش، مدیریت معقولانه و پایداری در بهره برداری از منابع معدنی، امری ضروری است تا این کشور بتواند بهره وری اقتصادی و محیط زیستی را هم زمان حفظ کند.

به گزارش می‌متالز، خبرگزاری‌آور‌فلو (Oreflow) در یک گزارش به بررسی اجمالی تاثیر معدن کاری در استرالیا بر اقتصاد این کشور پرداخته است. در این گزارش آمده است منابع طبیعی فراوان استرالیا با گسترش صنایع معدنی و منابع به استاندارد بالای زندگی این کشور کمک کرده است. بدون شک، استخراج معادن تاثیر مثبت و قابل توجهی بر اقتصاد داشته است. استرالیا در بین پنج تولیدکننده برتر سرب، سنگ آهن، طلا، نیکل و روی قرار دارد. علاوه بر این، این کشور دارای برجسته‌ترین ذخایر اورانیوم جهان و چهارمین ذخایر بزرگ زغال سنگ سیاه در این سیاره است. دیگر جنبه‌های مثبت تاثیر اقتصادی معدن شامل پیشرفت‌های فناورانه و افزایش چشمگیر بهره وری است که به نفع صنعت معدن است و درعین حال سایر بخش‌ها را متحول می‌کند.

مزایای استخراج معدن بر اقتصاد استرالیا

استخراج معدن همواره یکی از ستون‌های اقتصاد استرالیا بوده است. تاثیر افزایش استخراج طلا در دهه ۱۸۵۰ در توسعه اولیه کشور انکارناپذیر است. استرالیا یکی از بزرگ‌ترین بازار‌های منابع مواد نادر خاکی جهان را دارد در حالی که حدود ۸۰‌درصد از زمین‌های استرالیا بدون اکتشاف باقی مانده است؟ استرالیای غربی، استرالیای جنوبی و کوئینزلند دارای ذخایر معدنی در سطح جهان هستند. ازآنجا که بخشی از معادن عظیم استرالیا همچنان در حال گسترش و توسعه هستند، استرالیا فرصت باقی ماندن در بالاترین سطح تاثیرگذاری در صنعت معدن جهانی را داراست.

امروزه صنعت معدن یکی از باسابقه‌ترین و سودآورترین بخش‌ها در کشور است. این صنعت بخش مهمی از تولید ناخالص داخلی ملی استرالیا را در برمی‌گیرد که تقریبا ۱۰درصد از کل تولید ناخالص داخلی را در سال ۲۰۲۰ تشکیل می‌دهد. این بخش به شدت صادرات‌محور است و مراحل فرآوری بسیار کمی در داخل استرالیا انجام می‌شود. چشم انداز صادرات مواد معدنی استرالیا همچنان در حال بهبود است، زیرا اقتصاد جهانی برای کاهش تاثیرات همه‌گیری COVID-۱۹ گام‌های مهمی برداشته است. به عنوان مثال با بهبود اقتصاد جهانی، رکورد قیمت سنگ آهن باعث افزایش درآمد صادراتی استرالیا شده است. انتظار می‌رود درآمد صادراتی در سال‌های نزدیک به بیش از ۲۳۰ میلیارد دلار برسد که تقریبا ۷‌درصد بیشتر از رکورد تجربه‌شده در سال ۲۰۲۰-۲۰۱۹ است. استخراج معادن برای اقتصاد حیاتی است؛ زیرا در طول زمان زمینه ساز افزایش تدریجی درآمد، استاندارد‌های زندگی و رفاه است. استرالیا همچنین دارای بسیاری از بخش‌های تجهیزات معدنی هوشمند، فناوری و خدمات ایمنی و دیگر نوآوری‌های پیشرو در صنعت است. در کل می‌توان تاثیرات بخش معدن بر روند اقتصادی استرالیا را در چند بخش خلاصه کرد.

رشد اقتصادی و تاثیر معادن: معادن به عنوان یکی از مهم‌ترین منبع درآمد صادراتی استرالیا، نقش قابل توجهی در رشد اقتصادی این کشور ایفا می‌کنند. تامین منابع مالی از طریق صادرات مواد معدنی و بهره برداری موثر از این منابع، به دولت اجازه می‌دهد تا در بخش‌های مختلف اقتصادی سرمایه‌گذاری کند. این سرمایه‌گذاری‌ها موجب ایجاد زیرساخت‌های جدید، ارتقای صنایع مختلف و ایجاد فرصت‌های شغلی می‌شود.

توسعه فناوری و نوآوری: بخش معدنی استرالیا به طور مداوم در توسعه فناوری‌های پیشرفته و نوآوری‌های مرتبط با استخراج و فرآوری معادن سرمایه‌گذاری می‌کند. این توسعه فناوری‌ها نه تن‌ها به بهبود بهره وری در استخراج معادن کمک می‌کند، بلکه ایجاد فرصت‌های نوآورانه در زمینه‌های مرتبط با مهندسی معدن، فرآوری معادن و حتی توسعه تجهیزات و خدمات مرتبط با این صنعت را تسهیل می‌کند.

سهم در صادرات و تجارت جهانی: استرالیا به عنوان یکی از بزرگ‌ترین صادرکنندگان مواد‌معدنی در جهان شناخته می‌شود. تامین منابع معدنی باکیفیت و بازارپسند به کشور‌ها و شرکت‌های دیگر، موجب تقویت تجارت بین‌المللی و ارتقای جایگاه استرالیا در بازار‌های جهانی می‌شود. این نقش فعال در تجارت جهانی باعث افزایش درآمد‌های صادراتی و ارزی برای کشور می‌شود.

تعامل با سایر بخش‌های اقتصادی: بخش معدنی به طور مستقیم و غیرمستقیم با سایر بخش‌های اقتصادی در استرالیا تعامل دارد. برای مثال، تامین منابع معدنی باکیفیت به صنایع تبدیلی و تولیدی، امکان تولید محصولات باکیفیت و رقابت پذیرتر را فراهم می‌کند. همچنین، بخش‌های حمل ونقل، خدمات مالی و حتی گردشگری از تاثیرات مستقیم و غیرمستقیم بخش‌معدنی بهره مند می‌شوند.

اثرات معدن بر جوامع محلی

استخراج معادن سالانه میلیارد‌ها دلار مالیات و حق امتیاز برای دولت‌های فدرال و ایالتی ایجاد می‌کند. این پول به نفع همه صنایع در استرالیاست و امکان ساخت مدارس جدید، زیرساخت ها، جاده‌ها و بیمارستان‌ها و موارد دیگر را فراهم می‌کند. بهبود کسب و کار‌های معدنی به افزایش کیفیت فعالیت‌های اجتماعی و بورسیه‌های تحصیلی در سراسر کشور نیز کمک می‌کنند. بیش از ۳۵۰ سایت معدن فعال در سراسر کشور وجود دارد که تقریبا یک سوم آن‌ها در استرالیای غربی، یک پنجم در نیو ساوت ولز و یک چهارم در کوئینزلند، سه ایالت اصلی معدنی واقع شده اند.

علاوه بر این، دو کالای بزرگ معدنی استرالیا از نظر حجم عبارتند از سنگ آهن که ۹۷‌درصد آن در غرب استرالیا استخراج می‌شود و زغال سنگ که عمدتا در سواحل شرقی، در ایالت‌های کوئینزلند و NSW استخراج می‌شود. در مقایسه با عمده تولید جهانی، بیشتر زغال سنگ تولیدشده در استرالیا از معادن روباز تامین می‌شود. تمامی این فعالیت‌ها می‌تواند به افزایش درآمد دولت‌های محلی و در نتیجه بهبود خدمات رسانی به تمامی شهروندان استرالیا منجر شود. اثرات مفید معدن بر اقتصاد به مسائل اجتماعی نیز کشیده می‌شود. بخش‌های معدن و منابع معدنی برای رشد اقتصادی و اجتماعی بسیاری از جوامع، به ویژه در مناطق روستایی و محروم، حیاتی هستند. شرکت‌های محلی به دلیل افزایش اشتغال و درآمد در یک شهر می‌توانند شکوفا شوند. علاوه بر این، تجارت و افزایش اشتغال مرتبط با معدن به توسعه جامعه و توسعه مهارت ها، دانش، نوآوری‌ها و فرصت‌های محلی کمک می‌کند.

معدن کاری چه فرصت‌هایی در استرالیا ایجاد می‌کند؟

باتوجه به هزینه بالای نیروی کار استرالیا، علاقه قابل توجهی به فناوری‌های اتوماسیون مانند وسایل نقلیه بدون راننده، مته‌ها و تجهیزات حفاری وجود دارد. این علاقه در بخش سنگ آهن قدرتمند است، جایی که یکی از مهم‌ترین منابع درآمد استرالیایی‌ها تعریف می‌شود. بخش معدن استرالیا در چند زمینه از جمله فناوری‌های موبایل و پوشیدنی پیشگام است که دلیل بخشی از پیشرفت، بهبود دانش تکنولوژی در حوزه تجهیزات معدنی بوده است. علاوه بر این، تلاش‌هایی برای انتقال انواع خاصی از تجهیزات متحرک سنگین، مانند لودر‌های زیرزمینی، به انرژی غیر‌دیزلی به دلایل ایمنی و بهداشت محیطی و شغلی در حال انجام است.

صنعت معدن در ایجاد هیدروژن آبی پیشگام بود. در مارس ۲۰۲۰، چهار غول معدنی، BHP، Fortescue، Anglo American و Hatch، کنسرسیوم هیدروژن سبز را باهدف افزایش تولید هیدروژن توسط انرژی‌های تجدیدپذیر و کاربرد آن در بخش معادن و سایر بخش‌های سنگین تاسیس کردند. به گفته دکتر دانیل رابرتز، مدیر پلتفرم علمی آینده انرژی هیدروژن CSIRO، «هیدروژن کاربرد‌های زیادی در بخش معدن و دیگر صنایع حیاتی کشور دارد.» علاوه بر این، وزارت صنعت و علم استرالیا دفتر تسهیل مواد معدنی حیاتی را برای توسعه بخش مواد معدنی استرالیا و شناسایی فرصت‌های جذب سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی از کشور‌هایی مانند ایالات متحده ایجاد کرد.

آینده معدن در استرالیا

با رشد کسب و کار‌های معدنی، موقعیت‌های بیشتری در اختیار طیف وسیع تری از متخصصان صنعت قرار می‌گیرد. همان‌طور که بخش‌های فناورانه به سمت دیجیتالی شدن و نوآوری‌های جدید می‌روند، کارگران موجود هم مهارت بیشتر و فرصت‌های جدیدی پیدا می‌کنند. صنایعی که از نزدیک با این صنعت سروکار دارند، از پیشرفت‌های فناوری نیز سود خواهند برد، زیرا نیاز بیشتری به تجهیزات معدن، خدمات فناوری و نیروی کار متخصص وجود خواهد داشت. این رشد شغلی برای تقویت جوامع در مناطق روستایی و کمتر بهره‌مند کشور ادامه خواهد داشت. اکتشاف همچنان نقش مهمی در آینده استرالیا ایفا خواهد کرد. استرالیا در صادرات مواد معدنی به سراسر جهان پیشرو است و ازآنجا که اقتصاد آسیا با سرعت سرسام آوری به رشد خود ادامه می‌دهد، تقاضا برای مواد معدنی استرالیا نیز افزایش می‌یابد. از طرفی می‌توان به پشتوانه تلاش‌های دانشمندان و محققان در دانشگاه‌های استرالیا اذعان کرد که این کشور در آینده استاندارد‌های استخراج معدن را تعیین خواهد داد.

منبع: دنیای اقتصاد

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده