به گزارش میمتالز، بهرام سبحانی رئیس انجمن فولاد در نخستین همایش تخصصی تابآوری در صنعت فولاد بیان کرد: در انجمن تولیدکنندگان فولاد حس کردیم که برخی اتفاقات در طول یکسال گذشته در حال رخ دادن است. به همین خاطر تصمیم گرفتیم که همایشی برگزار کنیم تا از هم نظری مسئولان مربوطه در این حوزه کمک بگیریم.
او افزود: به رغم آنکه صنعت فولاد با تولید حدود ۳٢ میلیون تن فولاد توانسته در بین ۱۰ کشور برتر جهان قرار گیرد، اما همچنان با چالشهایی مواجه است.
رئیس انجن فولاد بیان کرد: سال ۱۳۸۵ تولید فولاد ۹ میلیون و مصرف ۲۵ میلیون تن بود و عملا واردکننده فولاد بودیم؛ اما پس از اصلاح قوانین در طول همین سال، نقطه عطفی در صنعت فولاد ایجاد شد و با ورود بخش خصوصی به تولید فولاد، اکنون به یکی از بزرگترین کشورهای تولیدکننده تبدیل شدهایم.
سبحانی گفت: دولت باید حامی صنعت باشد، متاسفانه در دوسال اخیر با تصمیمات خلق الساعه و قیمتگذاری دستوری مواجه بودهایم.
او افزود: در حال حاضر بورس کالا محلی است که میبایست قیمت محصولات بر اساس عرضه و تقاضا در آن مشخص شود، اما متاسفانه با تصمیماتی که گاها اتخاذ میشود، این صنعت آسیب دیده و حاشیه سود کاهش مییابد.
رئیس انجمن فولاد تصریح کرد: دماسنج صنعت فولاد، تابلو بورس است؛ زیرا با یک تصمیم اشتباه ناگهانی، تابلو بورس قرمز میشود.
سبحانی گفت: صنعت فولاد تنها پنج درصد گار کشور را مصرف میکند، در حالی که با آغاز زمستان و ایجاد محدودیت در مصرف گاز فورا گاز صنعت فولاد را قطع میکنند، از سوی دیگر نیز با آغاز تابستان برقمان را قطع میکنند.
او افزود: این که بانک مرکزی میگوید تمام ارز را به ما تحویل دهید بعد به طور مجدد برای رفع نیاز ثبت سفارش انجام دهید، کار بسیار اشتباهی است؛ زیرا تولیدکنندگان از بخشی از ارز خود به منظور تعمیر قطعات و ... بهره میگیرند.
رئیس انجمن فولاد در پایان گفت: در بحث تابآوری صنعت فولاد باید به دو مسئله پرداخت؛ نخست مدیریت تصمیمات حاکمیتی (تامین انرژی، بانک مرکزی، عدم دخالت در بورس) و دوم عملکرد و همکاری بنگاههای تولیدی با یکدیگر اشاره کرد.