تاریخ: ۲۳ مهر ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۰:۱۹
بازدید: ۱۶۸
کد خبر: ۳۲۰۵۶۱
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
مدیرعامل سیدکو:

هرگونه دخالت در قیمت‌گذاری سیمان بازار را بر هم می‌زند

هرگونه دخالت در قیمت‌گذاری سیمان بازار را بر هم می‌زند
‌می‌متالز - حمید فرمانی، مدیرعامل سیدکو اظهار کرد: اکنون قیمت سیمان در کف قرار دارد و ما باید به کشف قیمت‌های منطقی کمک کنیم. درحقیقت عرضه و تقاضا باید قیمت‌ها را تنظیم کنند و تعیین قیمت نه کار تولیدکننده و نه هیچ کدام از مسوولان یا ارگان‌ها است. هرگونه دخالت در قیمت‌گذاری سیستم بازار را برهم می‌زند و آثار سویی برای تولیدکننده و مصرف‌کننده دارد.

به گزارش می‌متالز، رئیس هیات‌مدیره انجمن سیمان به تازگی از رشد تولید سیمان در شش ماه نخست سال جاری با وجود محدودیت‌های انرژی در صنایع خبر داد؛ حمید فرمانی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری و توسعه صنایع سیمان درباره شرایط تولید و فروش سیمان در سال جاری گفت: آمار‌های تولید از رشد ۱۰ درصدی سیمان در شش ماه نخست سال در مقایسه با سال گذشته حکایت می‌کند. درمقابل وضعیت بازار‌های صادراتی چندان مناسب نبوده و شاهد کاهش صادرات سیمان در سال جاری هستیم؛ به‌صورتی‌که در حوزه صادرات کلینکر حدود ۲۳ درصد کاهش داشته‌ایم.

ردپای کمتر از ۲ درصدی سیمان در بازار مسکن

سیمان در شمار کالا‌های کاربردی و پرمصرف در ساخت‌وساز جای می‌گیرد و از مواد اولیه اصلی در تهیه بسیاری از مصالح ساختمانی و زیرساخت‌های کشور مانند پل، جاده، سد، تونل، بندر و اسکله و... محسوب می‌شود. اگرچه سیمان جزء صنایع راهبردی کشور است و نقش مهمی در توسعه اقتصادی و عمران ملی ایفا می‌کند، ولی طی سال‌های گذشته هر زمان سخنی از افزایش قیمت مسکن مطرح شده؛ انگشت‌های اتهام به سمت سیمان بوده است. فرمانی در رابطه با تاثیر سیمان بر قیمت مسکن توضیح داد: تاثیر سیمان بر قیمت مسکن کمتر از ۲ درصد است. متاسفانه سیمان اثر روانی بر بازار مسکن دارد و همیشه انگشت‌های گرانی ملک به سمت سیمان است؛ درحالی که کمترین تاثیر را سیمان در این حوزه ایفا می‌کند.

قیمت سیمان باید تابع عرضه و تقاضا باشد

عده‌ای معتقدند قیمت سیمان بالاست و قیمت‌ها در این بازار باید به تعادل برسد. مدیرعامل سیدکو درخصوص متعادل‌سازی قیمت سیمان اظهار کرد: اکنون قیمت سیمان در کف قرار دارد. زمانی که افزایش تولید در این صنعت رخ داده، به این معناست که عرضه بیشتر از تقاضاست و سیمان در کف قیمت به فروش می‌رسد. مسوولان باید در راستای منطقی شدن قیمت‌ها کمک کنند.

فرمانی درباره منطقی شدن قیمت سیمان توضیح داد: منظور از منطقی شدن قیمت‌ها، تطابق آن با میزان عرضه و تقاضاست؛ به‌عبارتی زمانی باتوجه به شرایط بازار قیمت سیمان تاحدودی بالا می‌رود و بالعکس در مقاطع زمانی قیمت این کالا کاهش می‌یابد. ما باید به کشف قیمت‌های منطقی کمک کنیم. اکنون بر سر قیمت سیمان اختلاف است؛ ولی این سوال مطرح می‌شود که مگر قیمت سیمان بالاست که باید پایین بیاید؟

وی در ادامه اضافه کرد: طی دو سال گذشته قیمت سیمان باتوجه به افزایش هزینه‌های تولید و بهای تمام‌شده، روند کاهشی پیدا کرده است و باوجود رشد هزینه‌های بخش تولید همچنان صبحت‌هایی از کاهش قیمت سیمان به گوش می‌رسد.

از دید مدیرعامل سیدکو قیمت سیمان نباید به‌صورت دستوری تعیین شود و تعیین قیمت‌ها را باید به دو فاکتور عرضه و تقاضا سپرد. فرمانی بیان داشت: ما باید به عنوان یک علم اقتصاد بپذیریم که عرضه و تقاضا راه خود را پیدا می‌کند؛ برای مثال امکان رشد تقاضا در بازار سیمان در فصول گرم سال وجود دارد و به تبع تقاضا قیمت‌ها را بالا می‌برد. درمقابل بازار سیمان در روز‌های سرد راکد است و تقاضا و قیمت‌ها کاهش می‌یابد. ما باید اجازه دهیم عرضه و تقاضا قیمت را تنظیم کنند و تعیین قیمت نه کار تولیدکننده و نه هیچ کدام از مسوولان یا ارگان‌ها است. هرگونه دخالت در قیمت‌گذاری سیستم بازار را برهم می‌زند و آثار سویی برای تولیدکننده و مصرف‌کننده دارد که به تدریج عواقب آن در سطح کلان اقتصاد کشور نمایان خواهد شد.

منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین

عناوین برگزیده