تاریخ: ۲۷ آبان ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۱:۳۷
بازدید: ۱۱۸
کد خبر: ۳۲۴۱۳۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
آمار‌های معاملاتی ۵ هفته اخیر بورس تهران

واگرایی شاخص‌ها در بورس

واگرایی شاخص‌ها در بورس
‌می‌متالز - معاملات هفته گذشته بورس تهران در دو پرده متفاوت دنبال شد. استقبال از نماد‌های کوچک در جریان معاملات هفته قبل، موجب شد تا شاخص هم وزن برای دومین هفته معاملاتی در مقیاس هفتگی با رشد همراه شود. از سوی دیگر، شاخص کل بورس تهران و شاخص کل فرابورس نیز با کاهش ارتفاع همراه شدند.

به گزارش می‌متالز، بعد از رشدی که در هفته منتهی به ۱۷آبان در نماگر‌های سهامی تجربه شد، در هفته گذشته جریان پول به سمت نماد‌های کوچک‌تر بازار سهام متمایل شد و این موضوع خود را در وضعیت بهتر نماگر هم وزن نسبت به شاخص کل نشان‌داد. در گزارش روز ۲۳ آبان «دنیای‌اقتصاد» تحت عنوان «تغییر پارادایم در بورس» به طور کامل دلایل استقبال از نماد‌های کوچک بازار سهام تشریح شد.

واگرایی شاخص‌ها در بورس

برآیند پول حقیقی

بررسی آمار و ارقام ورود و خروج پول حقیقی در پنج هفته معاملاتی اخیر بیانگر این نکته است که به استثنای هفته منتهی به ۱۷ آبان که بازار سهام در مقیاس هفتگی با ۱۷۴ میلیارد‌تومان ورود پول حقیقی همراه شد، در چهار هفته دیگر، حقیقی‌های بازار سرمایه، عطای بازار سهام را به لقای آن بخشیدند. با توجه به رشد نماگر‌های سهامی در هفته منتهی به ۱۷ آبان و خالص تغییر مالکیت مثبت در این هفته می‌توان این‌چنین استنباط کرد که سرمایه‌گذاران حقیقی در بازار سهام، نظاره گر اتفاقات حادث شده در بورس تهران هستند و هر زمان که پتانسیل رشد را در صحنه معاملات احساس می‌کنند، به سمت و سوی خرید سهام متمایل می‌شوند.

ارزش معاملات خرد

بررسی آمار ارزش معاملات خرد بازار سهام در پنج هفته معاملاتی اخیر گویای این نکته است که در دو هفته معاملاتی اخیر ارزش معاملات خرد بازار سهام توانسته به مقادیر بیش از ۴‌هزار میلیارد‌تومان برسد؛ این در حالی است که در سه هفته قبل از آن، این متغیر آماری در کانال ۳‌هزار میلیارد‌تومان قرار داشت. می‌توان گفت بعد از افت قیمت‌ها بر اثر ریسک سیستماتیک منتج از کشمکش‌های منطقه‌ای در هفته‌های اخیر، میل به خرید سهام کمی بیشتر از قبل شده و این موضوع خود را در رشد میانگین هفتگی ارزش معاملات خرد بازار سهام منعکس کرده‌است. به هر روی می‌توان گفت که باید جریان معاملات سهام را با دقت بیشتری مورد بررسی قرار داد تا اثر پارامتر‌های تاثیرگذار بر آن را به‌درستی کشف کرد.

میانگین هفتگی قیمت دلار

بررسی میانگین هفتگی قیمت دلار در پنج هفته اخیر نیز نشانگر این مساله است که در سه هفته معاملاتی اخیر میانگین قیمت دلار وارد کانال ۵۱‌هزار تومان شده و این در حالی است که در دو هفته قبل از آن، این میانگین در کانال ۵۰‌هزار‌تومان قرار داشت. می‌توان گفت یکی از دلایلی نیز که در کنار فروکش کردن التهابات ناشی از جنگ منجر به رشد مقطعی در بازار سهام در دو هفته اخیر شد، رشد قیمت دلار بود. نکته قابل‌توجه این است که بازار سهام همواره همبستگی مستقیمی با قیمت اسکناس آمریکایی در بازار آزاد داشته و همواره تغییرات در این متغیر در محاسبات ذهنی سهامداران برای خرید و فروش سهام شرکت‌های مختلف از وزن قابل‌توجهی برخوردار بوده است.

ورود و خروج پول به صندوق‌های با درآمد ثابت

رصد تحرکات خرید و فروش در صندوق‌های با درآمد ثابت نیز این نکته را برای سهامداران بازنمایی می‌کند که به‌جز هفته منتهی به ۱۷ آبان در چهار هفته دیگر بازار سهام با خروج پول حقیقی همراه شده است. می‌توان گفت که این صندوق‌ها به‌عنوان یک پناهگاه امن در حوالی معاملات تالار شیشه‌ای در دسترس سهامداران قرارگرفته اند و هر زمان که بازار سهام اوضاع و احوال مناسبی نداشته‌باشد، پول‌های خارج شده از متن بازار سهام، روانه این صندوق‌ها می‌شود و از سوی دیگر در زمانی‌که بازار سهام و روند قیمت‌ها در آن از تمایلات صعودی برخوردار است، این صندوق‌ها با خروج پول همراه می‌شوند.

میانگین هفتگی ارزش دلاری بازار سرمایه

و نهایتا بررسی ارزش دلاری بازار سهام در هفته‌های اخیر نشانگر نوسان این پارامتر آماری در دو کانال ۱۵۰ و ۱۶۰ میلیارد دلار است. بعد از تغییرات عجیب و غریب قیمت‌ها در اثر جنگ خاورمیانه، این سنجه آماری به سمت کف هفته‌های اخیر خود متمایل شد و در این هفته رقم ۱۵۴ میلیارد دلار را ثبت کرد، اما با رشد قیمت‌ها در هفته منتهی به ۱۷ آبان، مجددا شاهد برگشت این پارامتر به کانال ۱۶۰ میلیارد دلاری بوده ایم.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده