تاریخ: ۲۸ آبان ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۱:۴۲
بازدید: ۱۳۶
کد خبر: ۳۲۴۳۱۷
سرویس خبر : آهن و فولاد
سنگ ‏‏‌آهن در سقف قیمت هشت‌ماهه و فولاد در سقف نرخ هفت‌ماهه جا خوش کرد

مه‌شکنی فولاد در غبار چین/ بی‌توجهی سنگ آهن به افت بهای خانه نوساز در چین

مه‌شکنی فولاد در غبار چین/ بی‌توجهی سنگ آهن به افت بهای خانه نوساز در چین
‌می‌متالز - کاهش بهای مسکن در چین طی ماه اکتبر ادامه دار شد و فعالان بازار احتمال استمرار این رویه را تا پایان سال‌جاری میلادی می‌دهند. با وجود این، سنگ آهن و فولاد در بازار داخلی چین، بی توجه به داده‌های منفی بخش مسکن در مسیر رشد قیمت نوسان دارند، به نحوی که سنگ آهن در سقف نرخ هشت‌ماهه و فولاد در سقف قیمت هفت‌ماهه معامله می‌شود.

مه‌شکنی فولاد در غبار چین/ بی‌توجهی سنگ آهن به افت بهای خانه نوساز در چین

سقوط نرخ مسکن چینی ادامه دار شد

به گزارش می‌متالز، قیمت مسکن نوساز در چین ظرف ماه اکتبر برای چهارمین ماه متوالی کاهش یافت. افت نرخ ثبت‌شده برای مسکن در چین بیشترین میزان پس از زمان اوج گیری کووید-۱۹ در این کشور ظرف سال گذشته بوده و نشان دهنده تضعیف گسترده تقاضا در بازار املاک چین است. براساس محاسبات رویترز، طبق داده‌های اداره ملی آمار چین (NBS)، قیمت مسکن نوساز این کشور ظرف ماه اکتبر ۰.۳‌درصد نسبت به ماه قبل کاهش داشت؛ این در حالی بود که بهای مسکن نوساز در این کشور ظرف ماه سپتامبر کاهش ۰.۲ درصدی داشت. اقدامات دولت چین برای مهار بدهی شرکت‌های توسعه دهنده املاک در این کشور ظرف سال ۲۰۲۰ باعث بروز بحران در بخش ساخت وساز شد.

بخش ساخت وساز و صنایع وابسته به آن حدود ۲۵ تا ۳۰‌درصد تولید ناخالص ملی در چین را پشتیبانی می‌کند. به این ترتیب، اقدامات نظارتی دولت چین در حالی که در وهله ابتدایی، احتمال بروز نکول در شرکت‌های توسعه دهنده املاک در چین را مطرح کرد، در ادامه باعث شد تا دومین اقتصاد جهانی با بحران جدی در زمینه اهداف رشد اقتصادی مواجه شود. در این شرایط، دولت چین برای مهار تبعات منفی بروز بحران در شرکت‌های ساختمانی این کشور، مجموعه‌ای از اقدامات را برای تحریک این بخش اجرایی کرد که از جمله آن‌ها می‌توان به کاهش محدودیت در خرید خانه و کاهش هزینه‌های وام اشاره کرد. با وجود این، همچنان خریداران مسکن در این کشور محتاط هستند، بنابراین به‌رغم این سیاست‌ها از نرخ مسکن در این کشور کاسته می‌شود. ما هونگ، تحلیلگر ارشد موسسه تحقیقات سرمایه‌گذاری Zhixin گفت: مهم‌ترین دلیل کاهش قیمت مسکن تضعیف تقاضاست. خریداران نسبت به تحویل خانه‌هایی که پیش‌خرید می‌کنند در زمان مقرر اطمینان ندارند.

موسسه Nomura تخمین می‌زند، حدود ۲۰ میلیون واحد پیش فروش‌شده در چین وجود دارد که هنوز ساخته نشده اند یا در مرحله ساخت قرار دارند و با تاخیر تحویل داده می‌شوند. از این تعداد خانه نیمه کاره حدود ۵‌درصد مربوط به شرکت کانتری‌گاردن و مابقی مربوط به سایر شرکت‌هاست. از ۷۰ شهر مورد بررسی، نرخ مسکن نوساز در ۵۶ شهر ظرف ماه اکتبر کاهش داشت؛ این در حالی بود که ظرف ماه سپتامبر نرخ مسکن در ۵۴ شهر افت داشت. در عین حال، قیمت مسکن در سه شهر بزرگ این کشور شامل پکن، شنژن و گوانگژو ظرف ماه اکتبر کاهش یافت. قیمت مسکن سالانه در چین نیز ظرف ماه اکتبر افت ۰.۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل داشت.

لیو آیهوا، سخنگوی اداره ملی آمار، روز چهارشنبه هفته گذشته برابر ۱۶ نوامبر گفت: بازار املاک هنوز در حال تعدیل و دگرگونی است و بروز پیچ وخم در مسیر بهبود اقتصادی، طبیعی است. ژانگ داوی، تحلیلگر آژانس املاک و مستغلات Centaline معتقد است که نرخ مسکن در چین در ماه‌های نوامبر و دسامبر نیز کاهش می‌یابد؛ این زمان به شکل سنتی زمان رکود در بازار مسکن چین است، بنابراین کاهش مستمر قیمت در این ماه‌ها دور از انتظار نیست. ژانگ می‌گوید: برای بازگرداندن بازار املاک چین به مسیر رشد لازم است که سیاست‌های حمایتی دولت این کشور به خصوص در شهر‌های درجه‌یک افزایش یابد.

بانک‌مرکزی چین قصد دارد حداقل ۱۳۷ میلیارد دلار بودجه کم‌هزینه برای نوسازی روستا‌ها و شهر‌های کوچک این کشور و همچنین ساخت مسکن ارزان هزینه کند. این وعده‌های دولت چین باعث شده است تا به‌رغم کاهش تقاضا در بازار مسکن چین، سنگ آهن و فولاد در مسیر رشد نرخ نوسان داشته باشند. دولت چین به دنبال ارائه طرح‌هایی برای تحریک بازار مسکن است؛ اما مردم چین از سویی درخصوص حفظ درآمد خود به دلیل افزایش آمار بیکاری تردید دارند و در عین حال بازده سرمایه‌گذاری مالی در چین ضعیف است و مجموع این موارد باعث می‌شود تا چینی‌ها در خرید یک دارایی بزرگ نظیر خانه مردد باشند.

سنگ آهن در سقف نرخ هشت‌ماهه

سنگ آهن عیار ۶۳.۵‌درصد وارداتی به بنادر شمالی چین ظرف هفته منتهی به روز جمعه ۱۸ نوامبر به کانال قیمتی ۱۳۰ دلاری صعود کرد و ظرف روز جمعه ۱۸ نوامبر با نرخ ۱۳۲ دلار و ۵۰ سنت فروش رفت. این رقم سقف قیمت هشت‌ماه اخیر این محصول بود. سنگ آهن وارداتی به چین بی توجه به داده‌های اقتصادی چین در مسیر صعود نرخ قدم برمی دارد. در حالی که افت تقاضا در بازار مسکن چین، سیگنالی منفی برای بازار سنگ آهن و فولاد به همراه داشته است، محرک‌های اعمالی از سوی دولت چین، زمینه ساز رشد تقاضا در بازار آهن و فولاد شده و از رشد بهای این محصولات حمایت کرده است. دولت پکن هفته گذشته اعلام کرد که انتشار اوراق قرضه یک‌تریلیون دلاری اجرای پروژه‌های زیرساختی در این کشور را تسریع خواهد کرد. این تصمیم، فعالان بخش آهن و فولاد را به رشد تقاضا از سوی بخش زیرساخت چین امیدوار و زمینه رشد نرخ در بازار آهن و فولاد را تقویت کرد.

بازگشت میلگرد به اوج قیمت هفت‌ماهه

میلگرد داخلی چین در ماه نوامبر به بیش از ۳‌هزار و ۹۲۰ یوآن به ازای هر تن رسید که این رقم بالاترین نرخ فروش آن پس از هفت‌ماه گذشته بود. داده‌های امیدوارکننده از اقتصاد چین با ایجاد امیدواری نسبت به رشد تقاضا از سوی بخش صنعت در این کشور به رشد بهای میلگرد وارداتی به چین انجامید. داده تولید صنعتی در بزرگ‌ترین مصرف‌کننده فلزات آهنی جهان در ماه اکتبر بیش از حد انتظار افزایش یافت که داده‌های ضعیف PMI را برای این دوره به چالش کشید و با پیش‌بینی‌ها همسو شد که سرمایه‌گذاری‌های بیشتر باعث افزایش فعالیت خرید فولاد می‌شود. درعین حال، داده‌ها نشان داد که تولید فولاد خام چین در ماه اکتبر برای چهارمین ماه متوالی کاهش یافت. امیدواری به رشد تقاضا، همزمان با افت تولید از رشد بهای فولاد در چین حمایت کرد.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت