تاریخ: ۱۲ آذر ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۱:۲۴
بازدید: ۱۴۰
کد خبر: ۳۲۵۸۳۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

هند مانع سرمایه‌گذاری دیگر کشور‌ها در چابهار نیست/ تمایل کشور‌های عرب خلیج‌فارس به کریدور شمال‌-جنوب

هند مانع سرمایه‌گذاری دیگر کشور‌ها در چابهار نیست/ تمایل کشور‌های عرب خلیج‌فارس به کریدور شمال‌-جنوب
‌می‌متالز - مقام مسوول سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به مذاکرات با کشور‌های حاشیه جنوبی خلیج فارس برای استفاده از کریدور شمال‌-جنوب، گفت: به‌دنبال تبدیل ایران به پل ارتباطی شمال و جنوب هستیم.

به گزارش می‌متالز، خسرو سرایی در نشست خبری همایش بین‌المللی اقتصاد دریامحور ایران با محوریت کریدور شمال‌-جنوب در پاسخ به پرسش تسنیم در خصوص آخرین وضعیت مذاکره با برخی کشور‌ها برای سرمایه گذاری در کریدور شمال‌-جنوب ایران، اظهار کرد: با توجه به اینکه یکی از اولویت‌های دولت سیزدهم توسعه روابط با کشور‌های همسایه است، مذاکراتی را با کشور‌های عرب خلیج‌فارس انجام داده ایم. این کشور‌ها خواستار استفاده از قلمرو ایران برای دسترسی به کشور‌های شمالی هستند.

وی ادامه داد: همزمان مذاکراتی با روس‌ها انجام شده تا ایران به عنوان پل ارتباطی شمال و جنوب عمل کند، گرچه کریدور شمال‌-جنوب محدود به این کشور‌ها نیست.

وی افزود: گفتگو و مذاکرات جذب سرمایه گذاری با کشور‌های عرب خلیج فارس در حال انجام است که ترجیح می‌دهیم تا زمانی که نهایی نشده آنرا اعلام نکنیم.

مدیرکل امور لجستیکی و جذب سرمایه‌گذاری سازمان بنادر و دریانوردی با تاکید براینکه باید حمل و نقل ترانزیتی را در کشور پیگیری کنیم در خصوص حضور هندی‌ها در بندر چابهار گفت: حضور هند در فاز یک توسعه بندر چابهار مانع حضور سایر کشور‌ها در فاز‌های توسعه‌ای این بندر نیست. نقش هند و روسیه در کریدور شمال‌-جنوب کاملا به تسهیلاتی بستگی دارد که ایران برای آن‌ها فراهم می‌کند.

سرایی با اشاره به اینکه امروز بحثی تحت عنوان جنگ کریدور‌ها مطرح است، اضافه کرد: مطمئنا هر چه در کریدور شمال‌-جنوب بتوانیم تسهیلات فراهم کنیم تمام کشور‌های ذی نفع ترجیح می‌دهند از این مسیر تردد داشته باشند. در این راستا هماهنگی‌های خوبی بین دستگاه‌های دولتی و بخش خصوصی شکل گرفته است.

وی یادآور شد: ترانزیت در کشور‌های همسایه در بالاترین سطح پیگیری می‌شود تا اگر نیاز به همواره سازی مسیر به لحاظ دیپلماسی وجود داشته باشد، انجام شود. از سوی دیگر ترانزیت یک موضوع چند وجهی است که نیازمند هماهنگی‌های زیادی است و بخش خصوصی می‌تواند نقش بالایی در این موضوع داشت باشد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده