تاریخ: ۱۵ آذر ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۲:۵۲
بازدید: ۱۵۵
کد خبر: ۳۲۶۳۲۸
سرویس خبر : انرژی

لزوم توسعه هوشمندسازی صنعت برق

لزوم توسعه هوشمندسازی صنعت برق
‌می‌متالز - معاون برق و انرژی وزیر نیرو با بیان اینکه سیستم‌های سرمایشی ایران به اندازه پنج کشور همسایه برق مصرف می‌کنند، گفت: هوشمند‌سازی صنعت برق کشور آغاز شده و در این زمینه پیشرفت‌های خوبی داشته‌ایم، اما لازم است در این حوزه بیشتر کار کنیم و با تقویت زیرساخت ها، امکان بهره‌برداری حداکثری از هوش مصنوعی را فراهم کنیم.

به گزارش می‌متالز، همایون حائری در سیزدهمین کنفرانس بین‌المللی شبکه‌های هوشمند انرژی که در محل پژوهشگاه نیرو برگزار شد، بیان کرد: امروزه استفاده از شبکه‌های هوشمند در حوزه مدیریت تولید، توزیع و انتقال انرژی از اهمیت زیادی برخوردار است و می‌توانیم با بهره گیری از شبکه‌های هوشمند ضمن ساده سازی شبکه‌های پیچیده صنعت برق، امکان مدیریت بهتر در این صنعت را فراهم کنیم.

معاون برق و انرژی وزیر نیرو در ادامه با اشاره به افزایش ظرفیت تولید و نیز نیاز مصرف در صنعت برق کشور افزود: با توجه به اینکه شبکه تولید و توزیع برق کشور یک شبکه پیشرفته و پیچیده است، بنابراین برای مدیریت بهتر و مطلوب‌تر آن لازم است تا حد امکان از شبکه‌های هوشمند استفاده کنیم. وی در مورد ضرورت‌های توسعه شبکه‌های هوشمند در صنعت برق کشور نیز گفت: برای توفیق بیشتر در این زمینه باید نسبت به تقویت زیرساخت‌های نرم‌افزاری و دیجیتالی در این صنعت اقدام کنیم تا بتوانیم برنامه‌های مرتبط با هوشمند‌سازی شبکه را با کمترین مشکل در صنعت برق کشور پیاده‌سازی کنیم. حائری با اشاره به اهمیت برگزاری سیزدهمین کنفرانس بین‌المللی شبکه‌های هوشمند انرژی ادامه داد: در سال‌های آینده بر اهمیت و میزان استفاده از شبکه‌های هوشمند در بخش‌های مختلف افزوده می‌شود.

در حوزه صنعت برق کشور نیز باید ببینیم اکنون کجا قرار داریم و برای توسعه این ظرفیت‌ها در آینده چه کاری باید انجام دهیم. معاون وزیر نیرو در مورد ضرورت‌های توسعه شبکه‌های هوشمند در صنعت برق کشور تصریح کرد: برای توسعه این شبکه‌ها لازم است میان شرکت‌های زیرمجموعه، سازمان و نهاد‌های مرتبط دولتی و دیگر حوزه‌های سیاستگذار نوعی همگرایی و تعامل ایجاد شود تا بتوانیم با سرعت بیشتری در این حوزه گام برداریم. وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مزایای استفاده از شبکه‌های هوشمند در شبکه‌های تولید، توزیع و انتقال برق، امکان کاهش هزینه ها، افزایش راندمان، ایجاد امکان توسعه و استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر، ایجاد مزیت‌های اقتصادی، افزایش انعطاف‌پذیری، امکان تعامل سازنده با مشترکان، استفاده خلاقانه از امکانات، کاهش اتلاف انرژی، نوآوری در شبکه و بهبود نحوه مدیریت مصرف را از جمله مزایای استفاده از شبکه‌های هوشمند در صنعت برق عنوان کرد.

معاون برق و انرژی وزیر درباره سیاست‌های کلی وزارت نیرو در حوزه توسعه شبکه‌های هوشمند انرژی اظهار کرد: سیاست کلی وزارت نیرو که مورد تاکید شخص وزیر نیز قرار دارد، توسعه هوشمند سازی و دیجیتال سازی صنعت برق و مدیریت مصرف سمت تقاضا با بهره مندی از ابزار‌های نوین و پیشرفته است که در این حوزه گام‌های موثری برداشته شده است و باید با جدیت ادامه یابد. وی همچنین با اشاره به نقش موثر شبکه‌های هوشمند در افزایش امکان رویت‌پذیری مصرف مشترکان، مدیریت لحظه‌ای و سریع شبکه و نیز ارتقای راندمان سیستم‌های سرمایشی افزود: در تابستان گذشته و اوج بار مصرف برق حدود ۳۲‌هزار مگاوات برق توسط سیستم‌های سرمایشی مصرف شد که می‌توانیم با استفاده از شبکه‌های هوشمند این میزان مصرف را به مراتب کاهش دهیم.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده