به گزارش میمتالز، رضا اسماعیلپور، مدیر واحد گندلهسازی شرکت فولاد مبارکه در این خصوص بیان کرد: با همکاری و حمایت معاونتها و مدیریتهای مختلف شرکت، تعمیرات برنامهریزی ۱۶ روزه واحد گندلهسازی با آمادهسازیها و هماهنگیهای لازم از تاریخ چهارشنبه ۲۴ آبانماه ۱۴۰۲، آغاز و زودتر از برنامه در روز پنجشنبه ۹ آذر ماه ۱۴۰۲ با پیگیریهای مستمر و حدود ۱۲۸ هزار نفر ساعت فعالیت تعمیراتی، با نظم و انضباط و با کیفیت و بدون بروز حادثه ایمنی به انجام رسید.
وی افزود: توقف تعمیراتی مذکور، بزرگترین توقف واحد گندلهسازی از نظر نفر ساعت، تعداد نیرو و تعداد فعالیت انجام شده از شروع بهرهبرداری این واحد تا کنون است.
حمیدرضا جمالی، رئیس دفتر فنی تعمیرات ناحیه آهنسازی شرکت فولاد مبارکه عنوان کرد: باید اذعان داشت انجام این فعالیت بزرگ تعمیراتی با این میزان نفر ساعت و در زمان محدود، مرهون تدوین دستورالعملهای تعمیرات، آمادهسازی دقیق و مناسب و تامین به موقع قطعات یدکی با کیفیت و مهارت کارکنان اجرایی و نظارت مناسب بوده است.
وی ادامه داد: بیش از ۱۰ هزار نفر ساعت از این فعالیت، برای نخستین بار بر روی تجهیزات انجام شد که اغلب قطعات یدکی آنها ساخت داخل و بومیسازی شده بود؛ همچنین در مراحل آمادهسازی و اجرای فعالیتها، بیش از ۵۰ جلسه عمومی و تخصصی و بیش از ۱۰۰ جلسه کنترل پروژه به صورت مستمر برگزار شد.
حسین طاهری، مدیر تعمیرات مرکزی شرکت فولاد مبارکه در این راستا مطرح کرد: توقفات تعمیراتی برای بهرهبرداری مناسب و بهینه از خط تولید لازم است و باعث حفظ و بهبود شرایط خطوط تولید و افزایش توان تولیدی شرکت میشود. روند رو به بهبود برگزاری توقفات تعمیراتی در واحد گندلهسازی که یکی از توقفات تعمیراتی سنگین از لحاظ حجم نیروی انسانی، قطعات، مکانیسم و ابزارآلات به شمار میآید، کاملا مشهود بوده است.
وی خاطرنشان کرد: جهت اجرای باکیفیت و ایمن این توقف، جلسات متعدد آمادهسازی، آموزش دستورالعملها، برنامهریزی فعالیتها و نیروی انسانی، سازماندهی و ارزیابی ریسک فعالیتها برگزار شد تا این فعالیت بزرگ تعمیراتی با کیفیت مطلوب و ضریب ایمنی بالا اجرا شود.
مدیر تعمیرات مرکزی شرکت فولاد مبارکه یادآور شد: ارتقای شرایط محیط کار کارکنان تعمیرات مرکزی اعم از نصب چادر رستوران تعمیرات مرکزی در واحد گندلهسازی برای اولین بار در این شاتدان، از جمله اقدامات ویژه در این عملیات تعمیراتی بود.
محمد خدابنده، رئیس تعمیرات واحد گندلهسازی شرکت فولاد مبارکه اظهار داشت: فعالیتهای نوسازی و بهینهسازی در بخشهای مکانیک، برق، ابزار دقیق و اتوماسیون با استفاده از توان نیروهای واحد گندلهسازی و واحدهای پشتیبانی کننده و ظرفیت شرکتهای داخلی و بهرهمندی از تکنولوژیهای بهروز انجام شد.
وی تصریح کرد: اهم فعالیتهای گروه برق، ابزار دقیق و اتوماسیون شامل سرویس تابلوهای قدرت و فشار ضعیف، باتری شارژر و روشناییهای واحد گندلهسازی؛ انجام روتینهای اساسی تابلوهای واحد توزیع برق؛ انجام روتینهای درایوها و سافت استارترهای واحد گندلهسازی؛ جایگزینی تابلوهای برق و ابزار دقیق واحد گندلهسازی؛ انجام کالیبرههای مکانیکی و الکترونیکی کلیه توزینهای واحد گندلهسازی؛ انجام روتینهای تابلوهای پروتکشن موتورها با همکاری واحد رولیاژ؛ انجام پروژههای اصلاحات روشناییهای واحد گندلهسازی با همکاری تعمیرات مرکزی؛ ارتقای سیستم سنجش ارتعاشات فن ۰۸V۰۲؛ ارتقای امنیت شبکه اتوماسیون صنعتی واحد گندلهسازی و ارتقای سیستم پاشش گریس کرانویل آسیاب خط ۲ میشود.
سرپرستان شیفت واحد گندلهسازی شرکت فولاد مبارکه در این راستا بیان کردند: این مهم میسر نشد مگر با همدلی و هماهنگی تیم جوان تولید واحد گندلهسازی و با اعتماد و اتکا به دانش و تخصص خود و استفاده از خلاقیت و نوآوری و تغییر در شیوه تفکر و تغییر و بهروزرسانی روشها و اجرای دقیق دستورالعملهای کاری اصلاح شده با حساسیت بالا.
این افراد عنوان کردند: تیم تولید واحد گندلهسازی با برگزاری جلسات تخصصی و برنامهریزی از سه ماه قبل و اجرای پروژهها و آمادهسازی مطابق برنامه توانست در زمان ۳۶ ساعت کلیه فعالیتها را با نظم و انضباط و به صورت ایمن به انجام برساند و در اختیار فعالیتهای تونل کوره پخت که جزو خط بحران همیشگی توقفات سرد واحد گندلهسازی است، قرار دهد؛ ضمن اینکه از نقاط قوت این فرایند میتوان به فرایند آمادهسازی تولید و نظافت صنعتی و سرد کردن کوره پخت به نحوی که نسوز کوره پخت دچار آسیب نشود اشاره کرد. گفتنی است فقط فعالیتهای بازسازی ساختار نسوز در این توقف تعمیراتی انجام شد.
کامبیز طیبی، سرپرست تعمیرات مکانیک واحد گندلهسازی شرکت فولاد مبارکه در این راستا اظهار داشت: با مشارکت بسیار خوب کارشناسان مکانیک و فورمنهای تعمیرات پیشگیری، فعالیتهای بازسازی قطعات و آمادهسازی و نظارت موثر بر اجرای فعالیتها و کنترل پروژههای ایمنی انجام شد.
وی تصریح کرد: اهم این اقدامات شامل تعویض مخروطی خروجی و سیکلون آسیاب خط یک؛ تعویض دنده کرانویل آسیاب خط ۲؛ پروژه تعمیرات اساسی تجهیز رولرپرس برای اولین بار؛ پروژه تعویض کامل دیسک «۰۵A۰۸»؛ ساماندهی ایمن ۶۰ هزار نفر ساعت فعالیت تعمیرات مکانیک، نسوز و برق و ابزار دقیق تونل کوره پخت؛ نوسازی سیستم آبگرد خنککننده استراکچر کوره پخت واحد گندلهسازی؛ پروژه بهبود سیستم آببندی کولینگ کوره پخت؛ پروژه نوسازی دمپر فن «۰۸V۰۳» و انجام تعمیرات اساسی ۱۲۰ عدد پالتکار کوره پخت بود.
سیدجواد موسوی، کارشناس مشاور ایمنی واحد گندلهسازی شرکت فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: نظارت بر رعایت دستورالعملهای بهداشتی، رعایت قوانین و مقررات ایمنی، آموزش و بهکارگیری دستورالعملهای ایمنی فعالیتها و نظارت موثر بر انجام ایمن فعالیتها، از دیگر نقاط قوت این عملیات تعمیراتی بود.
وی یادآور شد: نوسازی انجام شده بر روی تجهیزات، ضریب ایمنی را افزایش داده و احتمال وقوع حوادث را کاهش خواهد داد.