به گزارش میمتالز، ورق گالوانیزه، ورقی است که از عنصر روی در ساختار آن استفاده شده و در برابر رطوبت و زنگ زدگی مقاوم و پایدار است. به صورت کلی ورق گالوانیزه را به دو صورت گرم و سرد میسازند و در اندازهها و ابعاد مختلف مورد استفاده قرار میگیرند.
از جمله عواملی که سبب کاهش کیفیت ورق گالوانیزه میشود، میتوان شوره را نام برد. شوره زمانی رخ میدهد که ورق در معرض رطوبت باشد و تهویه مناسب صورت نگیرد و میزان زیادی از املاح بعد از تبخیر آب، بر روی ورق باقی بماند که علت اصلی آن، وجود آهن در ساختار این ورق است.
باید ورقهای گالوانیزه را در مقابل بروز شوره مورد نظارت و بررسی قرار دهیم و همواره سعی کنیم این ورقها را در شرایط مناسب و به دور از رطوبت نگهداری کنیم. در صورت داشتن شوره اقدامات لازم را انجام دهیم تا شوره برطرف شود.
روشهای گوناگونی در برطرف کردن شوره وجود دارد که تابع میزان و نوع این شوره است. برای رفع شوره موجود بر روی ورقهای گالوانیزه به صورت کلی روشهای تاثیرگذار را میتوان انجام داد.
در صورتی که فرآیند ایجاد شوره در مراحل اولیه بوده و رطوبت وجود داشته باشد، میتوان با حذف رطوبت و قرار دادن ورقها در تهویه مناسب، شوره را برطرف کرد.
استفاده از اسیدهای ضعیف و یا در صورتی که میزان شوره کم باشد، میتوان از پاککنندههای الکلی و یا بنزین استفاده کرد تا شوره برطرف شود.
اگر زمان زیادی از ایجاد شوره گذشته است و ضخامت شوره ایجاد شده زیاد باشد، در ابتدا باید ورق را شست و شو داد که آن را در وان آب به همراه مواد بازی غوطه ور میکنند و سپس در وانهای شامل اسید قوی قرار داده و در نهایت با آب سرد شست شو میدهند. البته این روش برای زمانی است که تعداد ورقها زیاد باشد.
وجود شوره بر روی ورقهای گالوانیزه، سبب پایین آمدن کیفیت و کارایی ورق میشود. با توجه به این که ورقهای گالوانیزه در بدنه تابلوهای برق کاربرد فراوان دارند و در صورت داشتن شوره، فرآیند رنگآمیزی و عملکرد تجهیزات نصب شده بر روی ورق کاهش مییابد، بنابراین باید از بروز شوره جلوگیری شود.