به گزارش میمتالز، عباس علی آبادی در آیین پنجاهمین سالگرد تاسیس صندوق ضمانت صادرات ایران با تاکید بر اینکه سرمایه صندوق ضمانت صادرات اندک بود و قابلیت پشتیبانی به میزان لازم را نداشت، تصریح کرد: اکنون نیز صندوق رقم بزرگی در اختیار ندارد و باید برای افزایش سهم بازار ایران در کشورهای هدف این رقم را به بیش از ۲میلیارد دلار افزایش داد که بیش از ۱۰برابر سرمایه فعلی است و میتواند امیدبخش باشد. وزیر صمت اظهار کرد: از دیگر نکات مهم در توسعه صادرات اتصال شرکتهای بزرگ و کوچک به یکدیگر است که اکنون با بر گزاری رویدادهای ماهانه، شرکتهای صنعتی کوچک را بهصورت موضوعی به شرکتهای بزرگ پیوند میدهد و بهزودی نیز رقم قابلتوجهی قرارداد برای حل مسائل روز کشور امضا خواهدشد.
او افزود: در دهههای گذشته، سرانجام فعالیتهای سرمایههای انسانی در دانشگاههای کشور با توانمندیهای بسیار خلق محصول برای ایران نبود، اما با پیگیریهای دولت سیزدهم همکاریهایی انجامشده تا سود سرمایههای انسانی به نفع کشور باشد که با پیوستن این افراد به شرکتهای بزرگ ممکن میشود. علی آبادی تاکید کرد: صندوق ضمانت وسیلهای برای تامین امنیت تجارت است، پیش از این امنیت بهمعنای حفاظت فیزیکی بود و صندوق ضمانت صادرات میتواند با مشارکت امنیت مالی ایجاد کند. او با بیان اینکه برقراری ارتباط با کشورهای هدف از سوی صندوق ضمانت صادرات راهی برای توسعهتجارت است، افزود: با فراهمکردن شرایط در زمینه کاهش تعرفه ها، پیداکردن مسیرهای برخلاف محدودیتهای تجاری و استفاده از مزایای صندوق ضمانت صادرات میتوان توسعهتجارت را رقم زد. وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه بازار باید جذاب باشد، افزود: در غیراین صورت تولید هم جذاب نخواهد بود، کمیت تامین تحتتاثیر قرار میگیرد، ناترازی ایجاد میشود و در نتیجه تورم بهوجود میآید. او با تاکید بر اینکه بازار جذاب تولید بهدنبال دارد، بیان کرد: نظارت و رقابت کنترل گر است که با از میان برداشتن انحصارات بازار در رقابت کامل قرار میگیرد و شرایط قابلتوجه میشود. علی آبادی با بیان اینکه تولید، دانشبنیان و صادراتمحور در دستور کار قرار دارد، تاکید کرد: تجارت و صنعت در کنار یکدیگر فضایی برای رونق اقتصادی بهوجود میآورند که با توجه به تحولات کنونی نیاز توسعهتجارت کشور است.
در بخش دیگری از این نشست مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران گفت که از ابتدای امسال تا پایان آبان ۵۰۰میلیون دلار ضمانتنامه برای صادرات خدمات فنی و مهندسی ارائه شدهاست که این میزان تا پایان سالافزایشی خواهد بود. امیر برهانی با بیان اینکه در این نیمقرن بیش از ۲۳میلیارد دلار خدمات بیمهای و ضمانت صادراتی به تجار ارائه شدهاست، افزود: در این مدت فقط حوزههای داخلی مورد حمایت قرار نگرفته، بلکه به موسسات همراه خارجی نیز خدماترسانی شدهاست. او با بیان اینکه صندوق ضمانت صادرات با تعداد بسیاری از بانکها و بیمهها برای ارائه خدمات نوین همکاری میکند، تصریح کرد: در دولت سیزدهم توجه به همسایگان و بازارهای نوین صادراتی در دستور کار قرارگرفت و صندوق به کشورهایی مانند عمان، قطر، بلاروس، صربستان، مجارستان و روسیه خدماترسانی میکند. این مقام مسوول ادامه داد: همچنین مقرر شدهاست تا با ۲ کشور آفریقایی تفاهمنامه امضا شود. بر این اساس، تا پایان سالبازار این قاره نیز به سبد صادراتی با ضمانت اضافه میشود و به ارائه خدمات خواهیم پرداخت. برهانی با بیان اینکه حمایت از شرکتهای دانشبنیان و صنایع پیشرفته موردتوجه قرارگرفتهاست، اظهار کرد: تامین و تسهیلگری مالی با حداقل وثیقه و تسهیلگری تجاری انجام شدهاست و شرکتهای دانشبنیان و پژوهشگاههایی با مصوبه حمایتی، ضمانت دریافت میکنند، زیرا فضای کشور برای این شرکتها کوچک شده و زمان صادرات این بخش فرارسیدهاست. او با تاکید بر اینکه خدمات فنی و مهندسی و کشاورزی در اولویت صادراتی و حمایتی تجاری قرار دارد، گفت: همکاری بسیاری با سازمان توسعهتجارت انجام شدهاست و در هر کشوری که مرکز تجاری راهاندازی شد، صندوق ضمانت صادرات نیز دارای نمایندگی است تا از خدمات این نهاد در حوزه برونمرزی استفاده شود.
منبع: دنیای اقتصاد