به گزارش میمتالز، طی چند هفته گذشته افزایش نرخ ارز موجب افزایش قیمت پایه انواع محصولات زنجیره فولاد شده بود و از اینرو هیجان معاملات به تالار صنعتی و معدنی بورس کالای ایران بازگشته بود. اما با توقف ارز تلاطم به بازار فولاد بازگشت؛ بهطوری که برخی محصولات با افت شدید قیمت مواجه شدند و برخی دیگر از محصولات میانی همچون شمش از افزایش قیمت غافل نشدند که این امر موجب عقب نشینی مشتریان واقعی شد.
روز چهارشنبه ۲۵بهمنماه حدود ۲۸۲هزار و ۵۱۵تن انواع میلگرد در رینگ فیزیکی بورس کالای ایران عرضه شد که با استقبال ۶۳ هزار و ۵۷۸ تنی مواجه شد و از این میزان ۳۷ هزار و ۶۰۹ تن انواع میلگرد مورد معامله قرار گرفت و به این ترتیب نسبت حجم معامله به عرضه در این روز به ۱۳ درصد رسید.
قیمت میانگین موزون میلگرد مرسوم بازار (۱۲ تا ۲۰) در معاملات روز ۲۵ بهمنماه سالجاری به ۲۲ هزار و ۸۳۶ تومان به ازای هر کیلوگرم به ثبت رسید که به معنای افزایش حدود یکدرصدی نسبت به قیمت معاملاتی هفته پیش از آن است. قیمت پایه میلگرد فولادی عرضهشده در رینگ صنعتی ۲۵ بهمنماه در بازه ۲۲ هزار تا ۲۲ هزار و ۷۲۰ تومان تعیین شد، با این حال تقاضای جدی برای میلگردهای عرضهشده وجود نداشت. عمده تقاضاها برای محصولات چند واحد خاص تولیدی به ثبت رسید که در نهایت به فروش تمامی ۳۶ هزار تن محصول عرضهشده در این بازار با میانگین نرخ ۲۲ هزار و ۸۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم انجامید.
روز ۲۵ بهمنماه قیمت میلگرد در بازار آزاد حدود ۲۴هزار تومان معامله شد، این در حالی است که با احتساب مالیات ارزشافزوده و کارمزد ارکان بورس؛ نرخ تمامشده هر کیلوگرم میلگرد معاملهشده در رینگ فیزیکی بورس کالای ایران در روز چهارشنبه به ۲۵ هزار و ۳۰۰ تومان رسید. قیمت در بازار آزاد به مراتب کمتر است و این موضوع باعث میشود که میزان دادوستد در تالار صنعتی و معدنی بورس کالای ایرانی با رکود جدی مواجه شود و از اینرو رینگ فیزیکی با معضل جدیدی مواجه شده است که با وجود عقبگرد نرخ ارز، ادامه انباشت میلگرد و نبود تقاضای مصرفی، بخش فولاد را در تنگنا قرار خواهد داد و نسبت حجم فروش به حجم عرضه هر هفته نسبت به روز معاملاتی هفته پیشین کمتر خواهد شد و با پیشروی این شرایط، بازار فولاد باید در انتظار یک سقوط باشد.
در حالی که از نوسان نرخ ارز طی یکهفته اخیر کاسته شده است، این موضوع مانع رشد قیمت شمش فولاد در رینگ فیزیکی نشد و این شرایط موجب شد تا میزان معاملات در خلاف جهت قیمت حرکت کند و مشتریان از خرید شمش مصرفی خود در بازار فیزیکی امتناع کنند. در روز ۲۳ بهمنماه سالجاری بورسکالا میزبان بیش از ۲۳۹ هزار و ۲۴۳ تن شمش فولادی بود که با توجه به تقاضای ۰.۷ برابری و با احتساب معاملات مچینگ ۳۵درصد این عرضهها مورد معامله قرار گرفت. به عبارت بهتر ۸۴ هزار و ۴۶۵ تن شمش مورد معامله قرار گرفت. قیمت میانگین موزون شمش در معاملات روز ۲۱ بهمنماه ۲۰ هزار و ۴۷۰ تومان به ازای هر کیلوگرم بود که نسبت به هفته گذشته افزایش ۱.۴ درصدی را ثبت کرد.
در هفته چهارم بهمنماه حجم فروش شمش فولاد در رینگ فیزیکی بورس کالای ایران به کمترین میزان خود پس از هفته پایانی آبانماه امسال رسید. افزایش قیمت پایه شمش در رینگ فیزیکی در حالی رقم خورد که قیمت آهن اسفنجی در این بازار کاهش عجیب ۱۱ درصدی را به ثبت رساند و به ۱۲ هزار و ۸۷۳ تومان به ازای هر کیلوگرم رسید. به عبارت بهتر ادامه رکود در بازار مقاطع طویل و نبود مشتری مصرفی برای این محصول و همچنین کاهش قابلتوجه قیمت آهن اسفنجی در رینگ فیزیکی از مهمترین دلایل فروکش تقاضا برای شمش فولادی عرضهشده در تالار صنعتی و معدنی بورس کالای ایران هستند. این در حالی است که طی روزهای گذشته نرخ ارز در بازار آزاد به عنوان محرک دیگر اثرگذار بر قیمتها در کف کانال قیمتی ۵۵هزار تومان نوسان محدود داشت که این موضوع نیز از فروکش تقاضا در رینگ شمش فولاد کاست.
در حالی میانگین نرخ فروش شمش فولاد از رینگ فیزیکی بورس کالای ایران ۲۰ هزار و ۴۷۰ تومان به ازای هر کیلوگرم به ثبت رسیده است و با احتساب هزینه تبدیلی ۱.۱ برابر بهای شمش فولاد و هزینه حمل حداقل ۵۰۰ تومانی برای انتقال شمش به واحدهای نورد، قیمت تمامشده تولید هر کیلوگرم میلگرد با شمشهای عرضهشده در رینگ فیزیکی حدود ۲۵ هزار و ۴۰۰ تومان رقم میخورد و این در حالی است که در بازار آزاد قیمت هر کیلوگرم میلگرد حدود ۲۴ هزار تومان اعلام شده و از اینرو نرخ فروش میلگرد در بازار آزاد به عنوان مانعی برای افزایش قیمت شمش در تالار صنعتی عمل میکند.
منبع: دنیای اقتصاد