تاریخ: ۱۵ اسفند ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۱:۰۱
بازدید: ۲۸۵
کد خبر: ۳۳۴۷۳۹
سرویس خبر : آهن و فولاد

اختلاف قیمت میلگرد و مواد اولیه به ضرر تولیدکنندگان است

اختلاف قیمت میلگرد و مواد اولیه به ضرر تولیدکنندگان است
‌می‌متالز - مدیرعامل آریان فولاد گفت: فاصله قیمتی مواد اولیه و میلگرد ۱۱ درصد از سوی دولت تعیین شده، در حالی که هزینه تمام شده تولید بیش از ۱۵ درصد است که این امر به ضرر تولیدکننده است.

به گزارش می‌متالز، بهمن قاسمی در یک نشست خبری تصریح کرد: در مورد اختلاف قیمت میلگرد با نرخ مواد اولیه به دفعات با بورس کالا مکاتبه کرده‌ایم، اما پاسخی دریافت نشد.

وی با بیان این که سال گذشته قیمت هر کیلو میلگرد ۳۱ هزار تومان بود، افزود: این رقم طی ۲۰ روز گذشته در بورس کالا کاهش یافته و به ۲۶ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده در حالی که قیمت مواد اولیه تغییری نداشته و هزینه تولید ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش داشته است.

مدیرعامل آریان فولاد خاطرنشان کرد: برخی از شرکت‌ها از سود ۵۰ درصدی برخوردارند این درحالی است که ما به دلیل تامین مواد اولیه از بیرون با مشکل هزینه تمام‌شده روبه‌رو هستیم.

وی با اشاره به ۶ برابری قیمت پساب فاضلاب نسبت به آب آشامیدنی گفت: این امر موجب شده استفاده از پساب فاضلاب در کارخانه‌های صنعتی از هزینه بالایی برخوردار شود.

قاسمی تصریح کرد: قیمت هر متر مکعب آب آشامیدنی ۵۰۰ تا هزار تومان است در حالی که پساب فاضلاب بویین‌زهرا را ۶ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنیم. از این رو نرخ فاضلاب، ۶ برابر آب آشامیدنی محاسبه می‌شود.

وی در مورد ناترازی انرژی در صنایع فولادی گفت: طی چهار ماه از سال با ناترازی انرژی در صنایع فولادی و مواجه هستیم این درحالی است که برخی از تولیدکنندگان با چنین چالشی روبه‌رو نیستند، از این رو نباید بین تولیدکنندگان با رده‌های مختلف، اختلاف گذاشته شود.

مدیرعامل آریان فولاد در مورد وضعیت صادرات و لزوم عرضه ارز ناشی از آن با نرخ نیمایی افزود: هم اکنون نوسانات نرخ ارز مشکلات زیادی برای تولیدکنندگان ایجاد کرده و پیش‌بینی مشخصی از نرخ ارز نداریم.

وی ادامه داد: سال ۹۶ که صادرات را شروع کردیم، توانستیم ۸۰ میلیون یورو ارزآوری داشته باشیم، اما در حال حاضر نمی‌توانیم صادرات خوبی داشته باشیم و شرکت‌های دیگر، محصولات ما را تحت نام خود صادر می‌کنند.

به گفته قاسمی، سئوال اساسی این است که برخی شرکت‌ها چطور می‌توانند محصولی را که با دلار ۶۰ هزار تومان تولید شده را با دلار ۴۰ هزار تومانی عرضه کنند؟ اطلاع خاصی نداریم و این امر دورزدن محسوب می‌شود.

مدیرعامل آریان فولاد با بیان این که این کارخانه با ۳۵ درصد ظرفیت فعال است، افزود: پیش‌بینی می‌شود سال آینده به ظرفیت تولید ۵۰ درصدی دست یابیم و میزان تولید ما سالانه به یک میلیون تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن برسد.

وی خاطرنشان کرد: تا تابستان سال آینده ۳ خط ذوب ۵۰ تنی القایی در فولاد آریان به بهره‌برداری می‌رسد.

به گفته قاسمی، هم اکنون ظرفیت تولید کارخانه فولاد آریان ۲ میلیون تن محصولات نوردی و ۶۰۰ هزار تن شمش فولاد است و همچنین بیش از ۵۶۰ میلیون دلار در این کارخانه سرمایه‌گذاری شده است.

وی با اشاره به نوسان نرخ ارز، در مورد پیش‌بینی قیمت محصولات فولادی افزود: در این زمینه پیش‌بینی متصور نیست، اما بر اساس نرخ دلار ۷۰ هزار تومانی، قیمت هر کیلوگرم میلگرد باید به ۳۵ هزار تومان برسد.

مدیرعامل آریان فولاد همچنین در مورد ایجاد نیروگاه برای تامین انرژی مورد نیاز این کارخانه تصریح کرد: درصدد خرید نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی بودیم، اما محقق نشد و نتوانستیم زمین مورد نیاز را تامین کنیم.

وی بر افزایش حقوق و دستمزد پرسنل بر اساس قانون کار تاکید کرد و افزود: دستمزد پرسنل باید در شرایط کنونی اقتصاد تورمی کشور حداقل بر پایه ۲۵۰ تا ۳۰۰ دلار تعیین شود و در صورت افزایش نرخ ارز تعدیل شود.

منبع: فردای اقتصاد 

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده