تاریخ: ۲۴ فروردين ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۷:۵۰
بازدید: ۲۰۱
کد خبر: ۳۳۵۱۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
رحمانی:

توجه ویژه به صادرات در سال رونق تولید در اولویت است

می متالز - وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: این وزارتخانه در سال رونق تولید توجه ویژه ای به مقوله صادرات کالاهای غیرنفتی از کشور دارد و در این راستا همه دستگاه ها و مسئولان باید تلاش کنند.
توجه ویژه به صادرات در سال رونق تولید در اولویت است

به گزارش می متالز، رضا رحمانی روز شنبه در نشست کارگروه توسعه صادرات استان کرمانشاه در مرز پرویزخان قصرشیرین، راهبرد اصلی وزارت صمت در سال جاری را توسعه صادرات غیرنفتی عنوان کرد و افزود: به ازای هر یک میلیارد دلار صادرات 50 هزار شغل در کشور ایجاد می شود و از این رو صادرات امسال مهمترین اولویت در رونق تولید و اشتغالزایی است.
او کرمانشاه را یکی از استان های مرزی مهم در مقوله صادرات به عراق دانست و گفت: این استان امسال باید در بخش صادرات پایلوت صادرات کشور قرار گیرد.
وزیر صمت بر تسهیل امر صادرات از مرزهای اقتصادی کشور تاکید کرد و گفت: همه دستگاه ها و مسئولان باید در راستای تسهیل صادرات تلاش کنند و موانع را از سر راه صادرکنندگان بردارند.
رحمانی تاکید کرد که همه مسئولان باید امر صادرات را به عنوان کاری ارزشمند و مقدس برای کشور در دستور کار قرار دهند و از آن دفاع کنند و در این راستا نیز به زیرساخت های سخت و نرم افزاری به ویژه رفتار افراد دست اندرکار در امر صادرات توجه ویژه داریم.
وی در ادامه این نشست، یکی دیگر از سیاست های این وزارتخانه را در سال جاری حفظ اشتغال فعلی و تولیدات دانست و افزود: رونق تولید و حفظ واحدهای تولیدی در راستای ایجاد اشتغال و رفع بیکاری در کشور بسیار موثر است و همه باید در این راستا تلاش کنیم و در کنار این مورد، ایجاد ظرفیت های جدید تولیدی نیز در دستور کار است.
رحمانی یکی از مهمترین مقوله های فراموش شده در موضوع صادرات را کیفیت، بسته بندی و بازاریابی تولیدات دانست و افزود: این موضوعات باعث شده که توان رقابت برخی از کالاها را در خارج از کشور نداشته باشیم.
او تاکید کرد که کیفیت بسیاری از کالاهای ایرانی بالاست اما به دلیل بسته بندی نامناسب و نبود بازاریابی مناسب امکان رقابت در کشورهای خارجی را ندارند.
وی تصریح کرد که ما بر روی کیفیت کالاهای صادراتی سخت گیری می کنیم و معتقدیم که کالاهای صادراتی باید کیفیت داشته باشد چرا که در غیر این صورت بازار خارجی را از دست می دهیم.
وزیر صمت یادآوری کرد که در زمینه صادرات محصولات صنعتی مازاد تولید در کشور هیچ محدودیتی نداریم.
وی اظهار داشت: خواهان پیگیری شکل گیری شهرک صنعتی مشترک بین ایران و عراق در قصرشیرین در هیات دولت هستیم.
رحمانی در ادامه سخنان خود تامین نیازهای داخلی و جلب رضایت مردم را از اهم واجبات دانست و گفت: ما وظیفه داریم در وزارت صمت به این مساله توجه جدی کنیم.
رحمانی با اشاره به اینکه 6 مرز مشترک در کشور با کشورهای خارجی داریم، گفت: این مرزها نعماتی برای کشور محسوب می شوند که باید از این طریق تولیدات خود را به بازار کشورهای همسایه صادر نماییم.
او به اتاق بازرگانی نیز توصیه کرد که تشکل های تخصصی برای صادر کنندگان تشکیل دهد و همچنین از صدور کارت بازرگانی برای افرادی که صادرکننده نیستند، خودداری کند.
رحمانی اظهار داشت که در مقوله مرز و صادرات و مشکلات واحدهای تولیدی به استانداران تفویض اختیار کرده ایم.
وزیر صمت همچنین به ظرفیت های استان کرمانشاه در بخش های مختلف از جمله مرز و آب اشاره کرد و گفت: با اعمال مدیریت می توان از این ظرفیت ها مشکلات مربوط به بیکاری و اشتغال را در استان کرمانشاه برطرف کرد.
وزیر صمت جمعه شب وارد استان کرمانشاه شد و صبح شنبه از چند واحد تولیدی در شهر کرمانشاه بازدید کرد و سپس عازم شهرستان مرزی قصرشیرین شد.
استان کرمانشاه با 371 کیلومتر مرز مشترک با 2 بخش کُرد و عرب نشین عراق و داشتن 6 مرز رسمی و بازارچه فعال، سالانه حدود نیمی از کل صادرات کالاهای غیرنفتی کشورمان به عراق را به خود اختصاص می دهد.
هم اکنون بیش از یک هزار واحد تولیدی با 30 هزار نفر اشتغالزایی در استان کرمانشاه فعال است.

عناوین برگزیده