به گزارش میمتالز، "پترول" به واسطه سرمایهگذاریهای سنگین و هوشمندانه در طرحهای انحصاری پتروشیمی کشور، یکی از پرپتانسیلهای این صنعت است.
بررسی پرتفوی بورسی گویای آن است که منابع مالی شرکت به سمت غولهای پتروشیمی کشور نظیر "نوری"، "آریا"، "کرماشا"، "جم"، "شاروم" "زاگرس" و "بوعلی" هدایت شده است. دادههای مندرج در آخرین گزارش، گویای جهش ۷.۱۲ برابری ارزش منابع سرمایه گذاری شده در پرتفوی بورسی و ایجاد ۱۵.۳ هزار میلیارد تومان ارزش افزوده است.
براساس این گزارش، از تاریخ ۲۷ اسفندماه، بازار، تقاضای سنگینی برای خرید سه زیرمجموعه معروف این غول بورسی نشان داده است. سه گانههای ممسنی، دهدشت و کازرون از تاریخ مذکور تا امروز با صف خرید همراه بوده اند؛ رویدادی که تاثیر قابل ملاحظهای بر ارزش افزوده پرتفوی بورسی "پترول" و در نهایت خالص ارزش داراییهای شرکت (NAV) خواهد داشت.
همچنین، شرکت در اواخر اسفندماه ۱۴۰۲، ۳۰درصد بلوک پتروشیمی صدف خلیج فارس را به دیگر زیرمجموعه هلدینگ فارس یعنی پتروشیمی تندگویان واگذار کرد. این معامله در قیمت ۳.۹ هزار میلیارد تومان مچ شد و با احتساب ۳۱۸ میلیارد بهای تمام شده، ۳.۶ همت سود عاید شرکت شد؛ رویدادی که تاثیر قابل ملاحظهای بر عایدی هر سهم سهامداران خواهد داشت.
براساس این گزارش، "پترول" اسفندماه پرسودی را پشت سر گذاشته و توانست از محل واگذاری سهام سه شرکت بورس، پتروشیمی شیراز و پتروپرک پویا، تقریبا ۱۷۳ میلیارد تومان سود شناسایی کند. بخش عمده این سود از محل فروش ۵۶ میلیون برگ سهم پتروشیمی شیراز در قیمت ۲۴۳۵ تومان ایجاد شده که معادل (۱۳۱ میلیارد تومان) است.
گفتنی است، درآمدهای تجمیعی شرکت تا انتهای اسفند ۱۴۰۲ بیش از ۱.۳۲ هزار میلیارد تومان گزارش شده است. با احتساب سود حاصل از معامله پتروشیمی صدف خلیج فارس، برای دوره منتهی به اردیبهشت ۱۴۰۳، تقریبا درآمدی بالغ بر ۵ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.
لازم به ذکر است، مانده حساب سود انباشته در انتهای دوره ۹ ماهه، بیش از ۲.۵۲ هزار میلیارد تومان گزارش شده؛ رقمی که پتانسیل بالایی جهت تزریق و هدایت به سمت فعالیتهای سرمایهگذاری دارد. همچنین سرفصل سایر اندوختهها نیز مانده قابل توجهی را نشان میدهد؛ ۳ هزار میلیارد تومان. در مجموع، سمت چپ ترازنامه شرکت گویای پتانسیل بالای شرکت در تامین ارزان منابع مالی و سرمایهگذاری آنها در طرحهای اقتصادی و پربازده است.
منبع: بورس نیوز