به گزارش میمتالز، مجتبی حمیدیان، پنجشنبه گذشته (۱۶ فروردینماه) در نشستی صمیمی با اصحاب رسانه که با حضور معاونان و مدیران ارشد شرکت در محل کارخانه آهن اسفنجی برگزار شد با بیان این مطلب گفت: بخشی از سنگهای آنومالی شمالی با توجه به مشخصاتی که دارد برای کارخانجات ما قابل استفاده نیست. سیستم خطوط شرکت قابلیت مصرف سنگهای کلوخه را که از چغارت و چاه گز استخراج میشود دارد.
وی با بیان اینکه برای پرعیارسازی سنگهای معدن آنومالی شمالی و میشدوان خط پرعیارسازی ۴ میلیون تنی را فعال کردیم افزود: این پروژه سنگهای با عیار ۲۰ درصد را به ۴۰ درصد تبدیل کرده و آماده فروش میکند. در حال حاضر خط ورودی کارخانه کنسانتره امکان استفاده از این سنگها را ندارد بنابراین در قبال فروش این سنگ سنگی را میخریم که بتوانیم تبدیل به کنسانتره کنیم.
حمیدیان با اشاره به هدف شرکت در تولید سالانه ۱۲ تا ۱۴ میلیون تن کنسانتره در سالهای آینده اظهار کرد: با تحقق این هدف از خروج سنگ از منطقه جلوگیری میکنیم، اما در حال حاضر هزینهای که باید صرف سنگ کنیم اقتصادی نیست.
وی اضافه کرد: در دو سال گذاشته ۹۰۰ هزار تن سنگ از مجموعه نوظهور که در قالب دو معدن میشدوان و آنومالی شمالی فعالیت میکند دریافت و مصرف کردهایم مابقی سنگها قابلیت مصرف در کارخانه را نداشته است.
حمیدیان در پاسخ به این پرسش که چرا به سمت آنومالی ۸ که معدنی زیرزمینی با ذخیره نیمه عمیق است رفته اید گفت: ذخیره معدن آنومالی شمالی در زمان روسها حدود ۳۲۰ میلیون تن تخمین زده شد، اما به دلیل سنگهای کم عیار استخراج از آن مقرون به صرف نبود، اما امروزه با توجه به شرایط موجود استخراج از این معدن مقرون به صرفه شده است.
وی با بیان اینکه هم اکنون تمام شرکتهای صنعتی و معدنی که در حوزه فولاد فعال هستند دچار چالش تامین خوراک شدهاند افزود: ذخیره رو سطحی، رو به اتمام است و باید به سمت ذخایر زیرزمینی و معدنکاری زیرزمینی برویم.
حمیدیان تصریح کرد: باید این دیدگاه در ما نهادینه شود که ذخایر عمیق نیز در آینده نه چندان دور مورد توجه قرار خواهد گرفت و هر شرکتی که در این حوزه ورود نکند باخته است. امروزه در کشور سوئد معدنی با عمق بالای هزار متر فعال است و سالانه بین ۲۷ تا ۳۰ میلیون تن سنگ آهن از آن استخراج میشود.
سوال دیگر خبرنگاران درباره نحوه قرارداد با سازمان انرژی اتمی در آنومالی ۸ بود که مرادیان، معاون معدنی شرکت سنگ آهن مرکزی ایران در این خصوص گفت: بحث اکتشاف بحثی هست که ریسک بالایی دارد مدیرانی موفق هستند که این ریسک را بپذیرند. در آنومالی ۸ نوع قرارداد با سازمان انرژی اتمی را با تعامل پیش بردیم به طوری که سازمان انرژی اتمی حاضر شده اگر میزان ذخایر کمتر از آن چه تصور میکردیم باشد در میزان حق السهم خود تعدیل کند.
حمیدیان نیز اضافه کرد: همه شرکتهای معدنی با سازمان انرژی اتمی قرارداد دارند چرا که دو مجموعه ایمیدرو و سازمان انرژی اتمی دو معدنکار بزرگ کشور هستند و با فرآیندها و مکانیسمهای خود در حوزه معدن مشارکت میکنند.
حمیدیان گفت: سازمان انرژی اتمی برای اولین بار فعالیتهای معدنکاری شرکت سنگ آهن را از بلوک مرکزی منطقه بافق خارج کرد و الان در بیرون از منطقه بافق و در ساغند شمالی ناتک و گیورد معدنکاری انجام میشود.
وی در بخش دیگری از صحبت هایش به تولید کنسانتره اشاره کرد و گفت: با اجرای پروژه باربرگشتی و رسیدن محصول آن به ۷۰ درصد طرح توسعه کارخانه کنسانتره در دستور کار قرار میگیرد تا به این ترتیب ظرفیت کارخانه کنسانتره از ۳.۲ میلیون تن به حدود ۵.۲ میلیون تن برسد و خوراک گندله تامین شود.
حمیدیان با بیان اینکه در حال حاضر بهترین راه تامین خوراک شرکت بهرهمندی از سنگهای معدن چاه گز است خاطرنشان کرد: سنگ در معدن چغارت رو به اتمام است و سنگ سه چاهون نیز عیار پایینی دارد بنابراین در حال حاضر بهترین سنگ آهن برای ما سنگ معدن چاه گز است که امیدواریم دو میلیون تن سنگ از این معدن به شرکت سنگ آهن وارد شود.
وی اضافه کرد: اگر سنگ چاه گز را داشته باشیم کارخانههای خردایش و آگلومراسیون میتوانند حداقل ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تن محصول تولید کنند.