تاریخ: ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ ، ساعت ۰۳:۵۲
بازدید: ۶۸
کد خبر: ۳۳۸۲۶۵
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

راه‏‏‏‌ حل بلند‏‏‏‌مدت چالش‏‏‏‌های صنعت معدن

راه‏‏‏‌ حل بلند‏‏‏‌مدت چالش‏‏‏‌های صنعت معدن
‌می‌متالز - راه حل‌های بلند مدت که چالش‌های رایج در صنعت معدن را برطرف می‌کند شامل انرژی پاک، کاهش ردپای کربن، انعطاف‌پذیری، تامین مالی، غلبه بر نوسانات و انرژی ترکیبی است که صنعت معدن را متحول کرده و فرصت‌هایی را برای پایداری، صرفه جویی در هزینه‌ها و کاهش ریسک فراهم می‌کند.

به گزارش می‌متالز، صنعت معدن با تغییر غریبه نیست. معدنکاری برای قرن‌ها یک صنعت ضروری بوده که باعث رشد اقتصادی و تامین مواد خام برای بخش‌های مختلف می‌شود و به عنوان ستونی برای جوامع در سراسر جهان مطرح است. با فناوری جدید و مقررات در حال تحول و تغییر تقاضای بازار، این صنعت مجبور است به طور مداوم خود را با رشد سازگار کند. اما در عصر مدرن، فشار بر شرکت‌های معدنی برای یافتن راه حل‌های پایدار، دستیابی به اهداف ثبات مالی و کاهش اثرات زیست محیطی بیش از هر زمان دیگری است.

در تلاش برای آینده‌ای سبزتر، راه حل‌های انرژی بلندمدت به عنوان محرک اصلی تغییر در صنعت معدن ظاهر شده‌اند. امروزه این راه حل‌ها به شرکت‌های معدنی در سراسر جهان کمک می‌کند تا شیوه‌های پایدارتر و مقرون به صرفه‌تر را اجرا کنند.

در این مطلب، ۶ مسیر اصلی را بررسی می‌کنیم که راه حل‌های انرژی بلندمدت آینده استخراج را تغییر می‌دهند و اینکه چه اشکالاتی دارند و چه مزایایی را می‌توانید از ادغام این راه حل‌ها در عملیات استخراج خود انتظار داشته باشید.

۱- پایداری و حرکت به سمت انرژی پاک

فرآیند‌های معدنی هنوز تا ۷‌درصد از انتشار گاز‌های گلخانه‌ای جهانی را تشکیل می‌دهند. در نتیجه، معماری انرژی پایدارتر یکی از ضروری‌ترین اولویت‌ها برای بخش معدن است. راه حل‌های انرژی پایدار به شرکت‌های معدنی کمک می‌کند تا از اتکای بیش از حد به برق مبتنی بر شبکه یا خارج از شبکه اجتناب کنند.

علاوه بر این، اجرای معماری پایدارتر انرژی نیز با تعهدات جهانی برای گذار به انرژی پاک هماهنگ است. بر اساس گزارش معدن PwC، شرکت‌های معدنی باید همه تلاش کنند تا به «گذار جهانی به انرژی پاک» بپیوندند. اگرچه بخش معدن در حال حاضر گام‌هایی را در جهت اتخاذ منابع انرژی تجدیدپذیر و جایگزین برداشته است، اما دستیابی به توازن مناسب قدرت در عملیات‌ها و مکان‌های متعدد همچنان چالش مهمی برای صنعت معدن است که باید بر آن غلبه کرد.

همسویی با اهداف توسعه پایدار (SDGs): شرکت‌های معدنی به طور فزاینده‌ای خود را با اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد، به‌ویژه هدف هفتم (تضمین دسترسی به انرژی مقرون به صرفه، قابل اعتماد، پایدار و مدرن برای همه)، هماهنگ می‌کنند. با این حال، این تعهد به انرژی پایدار با چالش‌هایی مانند هزینه‌های بالا و بی ثباتی شبکه همراه است.

۲- کاهش هزینه‌ها و ردپای کربن

هزینه انرژی هزینه قابل توجهی برای شرکت‌های معدنی است که حدود ۳۰‌درصد از کل هزینه‌های عملیاتی نقدی آنها را تشکیل می‌دهد. با این حال، مدیریت انرژی موثر و طراحی پیشرفته معدن می‌تواند این هزینه را تا ۲۰‌درصد کاهش دهد. این کاهش هزینه منجر به کارآیی بهتر، همسویی بهتر با اهداف زیست محیطی، اجتماعی و حاکمیتی (ESG)، کاهش ردپای کربن و سرمایه‌گذاری جذاب‌تر می‌شود.

متعادل کردن سود و هزینه: شرکت‌های معدنی باید همزمان با سرمایه‌گذاری در راه حل‌های انرژی، رویکرد‌های جدید و پیشرفته‌ای برای مدیریت هزینه‌ها پیدا کنند. این شامل کاوش در منابع انرژی تجدیدپذیر، روش‌های کاهش هزینه و تشکیل سرمایه‌گذاری‌های مشترک برای دستیابی به صرفه جویی در مقیاس است. این موضوع همچنین با تلاش‌های صنعت برای رسیدن به هدف شورای بین‌المللی معدن و فلزات برای دستیابی به انتشار خالص صفر محدوده ۱ و ۲ گاز‌های گلخانه‌ای تا سال ۲۰۵۰ که یکی دیگر از اولویت‌های اصلی این صنعت است، مرتبط است.

۳- انعطاف‌پذیری در راه حل‌های انرژی

هیچ پروژه معدنی مشابه دیگری نیست. در نتیجه، صنعت معدن امروز به سمت راه حل‌های انرژی انعطاف‌پذیر و ترکیبی می‌رود که مقیاس پذیرتر و سازگارتر هستند. با توجه به پویایی در حال تغییر پروژه‌های معدنی مختلف - به‌ویژه در مکان‌های خارج از شبکه با چرخه عمر کوتاه‌تر - ساختار‌های برق دائمی دیگر از نظر مالی قابل دوام نیستند. در نتیجه، شرکت‌های معدنی به طور فزاینده‌ای در حال بررسی ریزشبکه‌های مقیاس پذیر هستند که با حفظ انعطاف‌پذیری، انرژی مورد نیاز آنها را تامین می‌کنند.

انتقال انرژی فازی: یکی از رویکرد‌های انعطاف‌پذیری شامل شکستن انتقال انرژی معدن به فاز است. رویکرد مرحله‌ای نه تنها انتقال را ساده می‌کند، بلکه خطرات مرتبط با تغییر سریع را نیز کاهش می‌دهد. علاوه بر این، با کاهش قابل توجه مصرف دیزل و استفاده از سوخت‌های جایگزین مانند انرژی‌های تجدیدپذیر، بدون به خطر انداختن عملیات، موجب صرفه جویی می‌شود.

۴- تامین مالی متمرکز بر پایداری و کاهش ریسک

تامین مالی پروژه‌های معدنی به دلایل متعددی از جمله هزینه‌های بالا می‌تواند چالش برانگیز باشد. تمدید جدول زمانی پروژه، قیمت‌های نوسان و تاثیر عوامل اقتصادی، ژئوپلیتیکی و نظارتی. برای مقابله با این چالش ها، گزینه‌های تامین مالی برای شرکت‌های معدنی تکامل یافته اند و فرصت‌هایی را برای مدیریت بهتر امور مالی بدون به خطر انداختن رشد، سرمایه‌گذاری انرژی یا اهداف استراتژیک فراهم می‌کنند.

نمونه‌هایی از گزینه‌های تامین مالی معدن:

سرمایه‌گذاری خطرپذیر: در حالی که سرمایه‌گذاری خطرپذیر برای سازمان‌های استخراج معدن با ارزش هستند، ممکن است برای معادن یا پروژه‌های جدیدتر قابل دسترسی نباشند.

تراکنش‌های ادغام و خرید (M&A): سرمایه‌گذاران به طور فزاینده‌ای شرکت‌های معدنی کوچک‌تر را برای تسریع بازده هدف قرار می‌دهند، روندی که در مناطقی مانند آفریقا مشاهده می‌شود.

تامین مالی بدهی: شرکت‌های معدنی می‌توانند از تامین مالی بدهی برای دسترسی به منابع مالی لازم برای عملیات استفاده کنند و در عین حال از جریان‌های نقدی آتی ناشی از فعالیت‌های معدنی برای بازپرداخت تعهدات بدهی استفاده کنند.

تامین مالی سبز: تغییر به سمت تامین مالی مبتنی بر اصول ESG به این معنی است که شرکت‌ها می‌توانند بر اساس تعهدات پایداری به تسهیلات اعتباری دسترسی داشته باشند. منابع جدیدی از سرمایه مانند اوراق قرضه مرتبط با پایداری را باز می‌کند.

منبع: دنیای اقتصاد

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده