تاریخ: ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۲:۰۹
بازدید: ۱۳۸
کد خبر: ۳۳۸۹۱۵
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
استاندار کرمان:

معادن را به شرط اشتغال‌زایی واگذار می‌کنیم

معادن را به شرط اشتغال‌زایی واگذار می‌کنیم
‌می‌متالز - استاندار کرمان با بیان اینکه معادن را به شرط راه‌اندازی کارخانه فرآوری، تکمیل زنجیره ارزش افزوده و از بین رفتن دلالی به سرمایه‌گذاران واگذار می‌کنیم گفت: در این راستا باید حداقل ظرفیت اشتغال برای استان فراهم شود.

به گزارش می‌متالز، محمدمهدی فداکار عصر شنبه در نخستین نشست شورای معادن استان کرمان در سال ۱۴۰۳ افزود: واگذاری معادن به واحد‌های تولیدی در سایر استان‌ها پذیرفته نیست، زیرا این موضوع اشتغال زیادی در استان ایجاد نمی‌کند و تبعات اجتماعی نیز به همراه دارد.

وی با اشاره به ابطال برخی پرونده‌های بهره‌برداری غیرفعال در استان کرمان اظهار داشت: معادن سیلیس فاریاب نیز به شرط ایجاد کارخانه فرآوری در همان منطقه به سرمایه‌گذار واگذار شود تا حداقل این معادن برای استان باقی بماند.

معادن را به شرط اشتغال‌زایی واگذار می‌کنیم

اعتبارات را به تامین زیرساخت‌های کرمان هدایت می‌کنیم

نماینده عالی دولت در استان کرمان در ادامه با بیان اینکه بزودی اتفاقات خوبی در بخش معدن استان کرمان رخ خواهد داد گفت: اعتبارات را به حوزه تامین زیرساخت‌ها و رفع مشکلات مردم هدایت می‌کنیم؛ این استان در بخش راه‌ها مشکلات زیادی دارد که بایستی جبران شود.

وی ادامه داد: ضمن آنکه تعهد تامین یک سوم از زیرساخت‌های نهضت ملی مسکن برعهده استان است که هدایت اعتبارات بخشی از بار این حوزه را از دوش مردم برمی دارد.

فداکار ابراز داشت: ما باید زیرساخت توسعه را در استان کرمان فراهم کنیم و در این زمینه نیاز به ساخت پست برق و راه داریم که بایستی از ظرفیت معادن با ۵۰ درصد ظرفیت این حوزه کشور برای ارتقای زیرساخت‌ها بهره‌برداری شود.

وی عنوان کرد: آنچه در قانون مصوب می‌شود نیاز به مراقبت در تخصیص و جذب اعتبار و همچنین ساختارسازی برای استفاده از ظرفیت‌های قانونی دارد.

استاندار کرمان در ادامه با بیان اینکه مشکل پارک علم و فناوری به زودی رفع می‌شود افزود: شرکت‌های دانش‌بنیان ظرفیت قانونی خوبی برای جذب اعتبارات دارند.

معادن را به شرط اشتغال‌زایی واگذار می‌کنیم

تداوم بارش‌ها و کاهش خسارت سیل کرمان

وی در ادامه با بیان اینکه بارندگی‌ها را تا ۱۰ روز آینده در استان کرمان داریم گفت: دستگاه‌های اجرایی متولی زیرساخت‌ها کمک خوبی به جلوگیری از خسارت بارندگی و سیل اخیر کردند.

فداکار افزود: حجم بارش‌ها در بارندگی اخیر زیاد بود و در خیلی نقاط همچون شهرستان رودبار جنوب بیش از ۲ برابر سال ۱۴۰۰ بارندگی داشتیم و در آن سال ۷۰۰ خانه دچار آبگرفتگی شدند، اما امسال با وجود افزایش میزان بارندگی اتفاقی نیفتاد.

پرداخت ۱۶۸ همت به خزانه کشور در سال ۱۴۰۲

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان هم در این نشست گفت: با پیگیری استان کرمان، سال گذشته ۳۶۰ هزار میلیارد ریال وصول مالیات داشتیم که ۷۵ درصد آن را واحد‌های صنعتی و معدنی بزرگ پرداخت کردند.

مهدی حسینی نژاد افزود: استان کرمان ۱۸۰ هزار میلیارد ریال حقوق دولتی و ۱۳۰ هزار میلیارد ریال عوارض گمرکی به خزانه پرداخت کرده و همچنین حدود ۹۰۰ هزار میلیارد ریال سود تقسیمی معادن را داشتیم، حق انتفاع معادن گل گهر و جلال آباد ۱۱۰ هزار میلیارد ریال بود.

وی تاکید کرد: استان کرمان طی تمامی سال ۱۴۰۲ در مجموع ۱۶۸ همت به خزانه کشور پرداخت کرده و بایستی سهم استان از این اعتبارات در نظر گرفته شود.

موانع انتقال گردش حساب‌های واحد‌های معدنی به کرمان

دبیر شورای معادن استان کرمان عنوان کرد: براساس قانون بایستی گردش حساب شرکت‌های بزرگ به استان‌های معدنی بازگردد و این موضوع به شورای معادن استان تنفیض شده لذا تمامی صنایع بایستی این مصوبه را اجرا کنند.

وی با اشاره به رشد مناسب گردش حساب شرکت مس از سال ۹۹ تا ۱۴۰۲ گفت: سود حاصل از فروش این شرکت از ۴۲۰ هزار میلیارد ریال در سال ۹۹ به ۱۲۲ همت در سال گذشته رسیده است.

حسینی نژاد با اشاره به مشکل رصد حساب‌ها یادآور شد: ضرورت مکاتبه دادگستری با شورای هماهنگی بانک‌ها برای اعلام حساب شرکت‌ها وجود دارد.

وی با اشاره به ضرورت جذب یک درصد عوارض آلایندگی تصریح کرد: ارتباط بین صنایع بزرگ و کوچک به استان تفویض اختیار شود، زیرا این بخش بر تولید استان تاثیرگذار است.

پیگیری ارتباط صنایع کوچک و بزرگ

مدیرکل صمت کرمان گفت: صنایع کوچک و متوسط باعث رشد پایدار استان کرمان می‌شود و باید این حوزه را پیگیری کنیم، همچنین صنایع مادر به عنوان موتور محرکه در استان ایجاد کردیم.

وی با تاکید بر توجه به صنایع کوچک و متوسط افزود: یکی از موضوعات تامین نیاز‌های شرکت‌های بزرگ بود که با مصوبه شورای تامین سایتی ایجاد شده و واحد‌های کوچک و بزرگ را در این سایت پیوند می‌دهیم و در نخستین گام ۵۸ واحد تولیدی ثبت نام کردند.

ابطال پروانه بهره‌برداری شرکت مس در جنوب کرمان

همچنین رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان در این نشست گفت: بزرگترین ذخیره مس جنوب کرمان در اختیار شرکت ملی مس بود که پس از بی توجهی این شرکت برای بهره‌برداری، بحث ابطال پروانه را جلو بردیم.

مروجی با اشاره به مزایده واگذاری معادن سیاسی فاریاب نیز عنوان کرد: سالانه چهار هزار تن سیلیس خام در گذشته به برخی استان‌ها بارگیری میشد در حالی که باید کارخانه فرآوری سیاسی در جنوب کرمان احداث شود.

فکری برای ۲۰ سال آینده کنید

سیدمهدی طبیب زاده رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان نیز در این نشست گفت: این استان در سال گذشته ۱۶۸ همت به خزانه واریز کرده و این اعتبارات در حالیست که ما ۲۰ سال آینده ظرفیت معادن را نداریم و بایستی برای این موضوع از حالا برنامه ریزی کنیم.

این نشست مصوباتی در خصوص تامین اعتبارات پروژه‌های زیرساختی و رفع مشکل معادن زغال سنگ کرمان داشت.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) کرمان

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده