به گزارش میمتالز، مدتهاست که با فعالیت سایتهای آنلاین تبلیغاتی، بازار آگهیهای املاک در این سکوها سیاه شده است. به طوری که اگهی تبلیغ یک ملک در ۲ سایت متفاوت با قیمتهای نجومی و غیرواقعی به مستاجران و خریداران نمایش داده میشود و همین موضوع، علاوه بر افزایش جولان دلالان، بر قیمت مسکن هم اثر گذار است.
بنابراین، ساماندهی این سکوهای اینترنتی پرطرفدار در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار گرفت. سال گذشته، شورای عالی مسکن و وزارت راه و شهرسازی مصوب کرد بسترهای آنلاین آگهی در زمان انتشار آگهی باید از طریق راههایی که وجود دارد، مالکیت آگهیدهنده را احراز و صحتسنجی کنند.
طبق برنامه دولت، فقط مالکان باید حق ارائه آگهی در پلتفرمهای آنلاین داشته باشند و نباید همچون شرایط فعلی، دهها بنگاه، املاک و دلال، یک واحد مسکن را با قیمتهای مختلف در این سایتها آگهی کنند و بر سر یک ملک، رقابت قیمتی غیرواقعی شکل بگیرد.
در خصوص چرایی حذف نشدن آگهی املاک از سایتهای تبلیغاتی، محمدحسین قمری، رئیس کمیته نظارت بر کسبوکارهای مجازی وزارت صمت، شهریور سال گذشته اعلام کرده بود: «در این زمینه اخطار کمیته نظارت بر کسبوکارهای مجازی و ابلاغ این قانون به پلتفرمهای یادشده صورت گرفته است، اما آنها با توجیه کاهش آمار آگهیها، حاضر به اجرای زیرساختهای فنی آن نبوده و عملاً موضوع را اجرایی نکردهاند.»
هفته گذشته، ابوالفضل نوروزی، مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن اعلام کرده بود در صورتیکه این ۲ پلتفرم به مدت یک هفته از دستورالعملهای ابلاغ شده به آنها پیروی نکنند، مسدود خواهند شد.
پس از گذشت یک هفته از روند ساماندهی سکوهای اینترنتی، آخرین وضعیت فعالیت دو پلتفرم معروف این حوزه را از ابوالفضل نوروزی پیگیری شده است و او در این زمینه درباره آخرین وضعیت مسدودسازی بخش املاک سکوهای متخلف گفت: «این درخواست را به نهادهای ذیربط و مقامات مسئول داده ایم و آنها در حال بررسی هستند. اگر این سکوهای انتشار آگهی نسبت به انجام مقررات ابلاغ شده اقدام نکرده باشند، بخش املاک این سکوها مسدود میشود.»
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن خاطرنشان کرد: «هر چند در این زمینه قولهایی داده اند و یکی از این سکوها، مصوبات توافق شده مطابق قوانین و مقررات را اجرا کرده است.»
وی در پاسخ به این سوال که این سکوهای انتشار آگهی باید چه نوع آگهیهای املاک را منتشر کنند، یادآور شد: «آگهیهایی که منتشر میکنند باید بر اساس استعلام از سامانه املاک و اسکان باشد؛ اگر آگهی در سامانه املاک و اسکان وجود داشت این پلتفرمها هم با یک تیک متمایز منتشر میکنند و اگر بعد از استعلام از سامانه املاک و اسکان، این املاک در سامانه یاد شده احراز هویت نشد به صورت عادی منتشر میشود.»
نوروزی تأکید کرد: «تیک متمایز به مردم نشان میدهد آگهی منتشر شده در پلتفرمهای مورد نظر، به صورت حداقلی احراز هویت شده اند و تا حدود معتبر است. اگر هم آگهیها در سامانه املاک و اسکان وجود نداشت، باز هم در این پلتفرم منتشر میشود، اما مردم از این به بعد میتوانند املاک مورد تایید سامانه املاک و اسکان را با تیک متمایز، از دیگر آگهیها تشخیص دهند.»
مدیرکل اقتصاد مسکن درباره ویژگی آگهیهای مورد تایید سامانه املاک و اسکان، بیان کرد: «احراز هویت حداقلی املاک به معنی مشخص بودن آگهی دهنده، مالک و کد پستی ملک در سامانه املاک و اسکان است.»
منبع: تجارت نیوز