تاریخ: ۱۲ تير ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۹:۵۳
بازدید: ۲۲
کد خبر: ۳۴۴۸۳۸
سرویس خبر : انرژی

آمادگی راه‌اندازی بازار گاز ایران در بورس انرژی

‌می‌متالز - مدیرعامل بورس انرژی گفت: امیدوارم هم‌زمان با آغاز معاملات گواهی صرفه‌جویی، شاهد راه‌اندازی بازار گاز در ایران باشیم و این آمادگی را داریم تا زیرساخت ایجاد بازار گاز را فراهم کنیم تا ایران تعیین کننده قیمت گاز در منطقه باشد.

به گزارش می‌متالز، علی نقوی، مدیر عامل بورس انرژی در مراسم رونمایی از بازار بهینه‌سازی انرژی و محیط زیست اظهار داشت: رونمایی از این بازار، نتیجه پیگیری‌های مستمر رئیس جمهور شهید بود.

وی افزود: طبق بند ۷ سیاست‌های کلی اصلاح الگوی مصرف، باید بر صرفه‌جویی مصرف انرژی و کاهش شاخص شدن انرژی با سیاست‌های قیمتی و غیرقیمتی تاکید شده است.

نقوی با بیان اینکه بهینه‌سازی مصرف انرژی باعث‌شده GDP خواهد شد، گفت: در سیاست‌های قبلی بیشتر مبتنی بر استاندارد و جرایم را به‌کار ببریم که هیلی نتوانسته ناترازی را کاهش دهد، اما سیاسات مبتنی بر مشارکت مردم در قالب گواهی صرفه‌جویی می‌تواند موثر واقع شود چراکه عامل صرفه‌جو می‌تواند گواهی‌هایی را دریافت کند و منتفع خواهد شد.

وی ادامه داد: ایجاد این بازار در سال ۹۶ به تصویب شورای عالی انرژی رسید و دستورالعمل‌های آن بسیار با تاخیر در دولت قبل مصوب شد.

مدیرعامل بورس انرژی خاطرنشان کرد: گواهی صرفه‌جویی انرژی یک ابزار جدید هست که از صرفه‌جویی محقق شده نمایندگی می‌کند.

وی افزود: سرمایه‌گذار در پروژه‌هایی سرمایه‌گذاری می‌کند و در نوبت‌هایی گواهی صرفه‌جویی به وی تعلق می‌گیرد و این آمادگی را داریم که در آینده‌ای نزدیک، این‌کار را برای بهینه‌سازی مصرف سوخت هم اجرایی کنیم.

نقوی با بیان اینکه با کمک مجلس شورای اسلامی در قانون برنامه هفتم بحث بازار بهینه‌سازی دیده شده است، گفت: همچنین قانون تامین نالی زیرساخت، دستگاه‌های اجرایی اجازه صدور گواهی صرفه‌جویی را پیدا کرده‌اند.

وی افزود: امیدوارم همزمان با آغاز معاملات گواهی صرفه‌جویی، شاهد راه‌اندازی بازار گاز در ایران باشیم و این آمادگی را داریم تا زیرساخت ایجاد بازار گاز را فراهم کنیم تا ایران تعیین کننده قیمت گاز در منطقه باشد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده
محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل فولاد مبارکه در آیین امضای فاز اول قرارداد‌های احداث کارخانه تبدیل هماتیت به مگنتیت به روش RHF و پایلوت توسعه فناوری استحصال معادن کم‌عیار به روش بستر سیال (SMR):

فولاد مبارکه در حوزه تکنولوژی‌ها و فناوری‌های نوین می‌تواند یک دنبال‌کننده هوشمند باشد